Ebben a vírushelyzetben tényleg ne vállaljunk negyvenesként babát, ahogy nekem egy nőgyógyász tanácsolta?
Most kerültünk olyan élethelyzetbe, hogy három iskolásunk mellé vállalhatunk biztonsággal egy negyediket. (És eredetileg is így terveztük, amint nagyobbak lesznek a gyerekek, vállalnánk még egy-két kicsit, mert ahogy a nagyok kirepülnek, még szívesen nevelgetnénk újra kicsiket.)
Most úgy gondoljuk, eggyel is beérnénk. Egy ideje próbálkozunk, sajnos még nem történt meg velünk a csoda. Viszont közben betöltöttem a 40-et. És egy sima éves vizsgálatnál megemlítettem a terveinket a nőgyógyásznak. (Nem hozzá járok általában, de akkor valamiért az ő rendelésére jutottam be...)
azt mondta, eszembe ne jusson most gyereket vállalni. Vetélés, halva szülés, anyai halálozás - ez van a covid miatt. Ha eddig nem szültem, akkor inkább már ne is tegyem!
Háromszorosan oltva vagyok. Az oltás körüli hónapok meg is torpantották a babaprojektet, de vállaltuk a kihagyásokat és elvileg próbálkoznánk tovább... De most teljesen elbizonytalanodtam... Tényleg ilyen veszélyes lenne? Tényleg az életemet kockáztatnám?
Fontos!!!! Kérdésemmel senkit sem szeretnék megijeszteni. Nem szeretnék oltáspártiak és oltásellenesek között vitát generálni. És rosszindulatú válaszokra sincs szükségem. Köszönöm szépen!
De bírom az ilyen parás embereket...
Akkor ennyi erővel senki ne vállaljon gyereket semmilyen korban, mert bármikor elcsúszhatsz a fürdőkádban/zuhanyzóban.
És ha éjjel rádomlik a plafon? Elüt egy autó?
Kedves utolsó. Ezt egy nőgyógyász főorvos, sőt, osztályvezető főorvos mondta nekem... Megijesztett... És sajnos az is tény, hogy országszerte, európa szerte halnak meg kismamák a vírus miatt. Ez nem olyan nagy arány, de miután az orvos felhívta erre a figyelmet, kicsit utánaolvastam, nem hazai "befolyásolt" oldalakon, hanem főleg brit oldalakon és valóban, ez egy valós veszély lehet. De nem fog minden kismama meghalni és annyi más veszélye is lehet, volt és lesz a terhességnek...
De most ez egy kicsit a kedvemet szegte, ez tény.
Mindenkinek köszönöm az őszinte válaszát.
8-as válaszolóval nem tudok mit kezdeni. Nem kezdek magyarázkodásba, úgyis belekötne a szavaimba.
Nagyon szeretnénk babát és ez a helyzet kevésbé ideális, mint szeretném.
Valószínűleg belevágunk így is...
3 oltásod van,amit az orvostudomány jelenlegi állása szerint lehetett,azt megtetted. Bármi másba is bele lehet hslni,de ne ebből induljunk már ki.
Láttam én már elmebetegséget súroló oszt.vezető főorvost is. Nem lehet hogy csak a múlt században él,aki úgy gondolja egy 40 éves nő már otthon kötögetve az unokát várja inkabb?
Köszönöm. Igen, valószínűleg a koromat is soknak tartotta.
Sajnos egy áldozatot ismerek (messziről, egy fősuliba jártunk), ikerterhes kismama volt, biztos, hogy fertőzött, de vitatott, hogy most ebből lehet-e biztosra levezetni a halálának okát.
Valóban nem tömegesek a tragédiák.
" kicsit utánaolvastam, nem hazai "befolyásolt" oldalakon, hanem főleg brit oldalakon és valóban, ez egy valós veszély lehet."
Forrás? Linket kérek szépen! Lehet angolul, németül, franciául. Köszönöm.
Esetleg én azon gondolkodnék el, hogy ha valami történik, akkor mi lesz a 3 gyerekkel?
De mondom: itt azért nem reális az életveszély.
Benne van a pakliban, de kicsi az esélye.
Például amikor nincs járvány, akkor csak nagyon picike esélye van.
Most azért %-ban lehet mérni, nem ezrelékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!