Nagyon szeretnék fiatalon szülni, szerintetek jobb a fiatal anyaság?
21 éves leszek januárban.
Most még nem szülnék, mert tanulok és nincs kapcsolatom.
Azonban remélem, hogy egy 25-26 éves koromra alakul majd úgy az életem, hogy szülhessek. Valamiért nagyon félek, hogy erre az időre nem lesz elég biztos párkapcsolatom/ anyagi hátterem a babához, vagy ha lesz is, nem fog sikerülni.
Tényleg annyival jobb a fiatal anyaság? Vagy az is csak túl van misztifikálva?
Imádom a kicsikéket, alig várom, hogy legyen. Azért ezt az időpontot tűztem ki, mert még 2 évet biztos tanulni fogok és szeretnék dolgozni is a baba előtt. Meg ki tudja mikor jön egy olyan kapcsolat...
Szerintem ez olyan relatív... mármint a tanulás dolog.
Én erettsegi után 2 eves okj-s szakot megcsinaltam, lett 1 szakmám. Elhelyezkedtem azonnal benne, 20évesen netto 160at megkerestem. (Így mertem volna bevállalni 21evesen a gyereket) A munka mellett nem hagytam abba a tanulást, csináltam egy ráképzést, szintén okj-n. Az fel is fobta a nettom 200ra.
Mig barátnőm ott van 2 diplomával, nyelvvizsgával, és egyszerűen nem talál a szakmájában állást, most alattam dolgozik (mármint nem az en beosztottam, csak alacsonyabban van) es keres netto 180at.
Félre be értsetek, nem a diplomát akarom leszólni, vagy bárkit, csak ugy értem, valakinek nem kell 6-8évig tanulnia, hogy jól, illetve jobban keressen.
5voltam
Én 21 évesen találkoztam a férjemmel, aki minden tekintetben tökéletes jelölt volt a kezdetektől fogva az apaságra, de mire oda jutottunk az életünkben, hogy jöhet a gyerek, huss elröppent úgy 5 év, hogy kb észre se vettük. 27 évesen szültem, pedig én is szerettem volna fiatalabb anyuka lenni, de egyszerűen nem alakultak úgy a dolgok, hogy 23-24 évesen már jöhessen a baba. Eleve 24 voltam, amikor férjhez mentem, aztán mire befejeztem az egyetemet, mire munkát találtam, dolgozni kezdtem, mire vettünk egy lakást, az nem két nap volt egyik sem, szóval így pikk-pakk elmúlt az idő. És még nem is mondhatom azt, hogy nagyon lassan haladtunk a dolgokkal, mert egyáltalán nem, sőt. És még így is fiatalnak számítok a környezetemben az anyukák között.
Most 28 vagyok, próbálkozunk a tesóval, remélem hamarosan összejön, és még 30 előtt meglesz a 2 baba. Igazából mindig is 3 gyereket szerettem volna, mind 30 előtt, ez sajnos így kb esélytelen, hacsak most másodszorra nem ikrek lesznek, de azért a harmadiknál már elfogadom, ha 32-33 évesen érkezik, azt nem látom annyira rettentőnek. Vagy akár 2 után meg is gondolhatom magam, ki tudja. De én sem szeretnék idősebb lenni ennél az újabb terhességeknél. 27 évesen sem volt egyszerű kihordani és megszülni a babát, pedig mondhatni toppon voltam akkor fizikailag is és mentálisan is. Az éjszakázásokat meg nem hiszem, hogy 37 évesen jobban bírnám, mint most. Türelemből sem lesz több az idő előrehaladtával, azt mondják, bár ez ugye egyéni. Szóval én is a fiatal anyaság pártján állok, de ha az élet nem úgy hozza, akkor sajnos nincs mit tenni, a semmire meg a diplomás GYED-re nem tartom jó döntésnek a babavállalást.
Amúgy én egy 25-26 évvel teljesen ki lennék békülve. Szerintem még a 27 is oké. De 30 felett...én nem szeretnék. Maximum akkor ha addig nem jön össze. De tenni fogok ellene, ismerkedek ezerrel. 😄
12-es, ez így igaz. Ha szabad kérdeznem, milyen okj-t végeztél?
Én másodéves egyetemista vagyok, még van 5 félévem. Szívesen babáznék, de magamat ismerve elhanyagolnám a tanulást ha lenne más dolgom.
én 20 évesen szültem, mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni. albérletben laktunk, nem voltunk házasok, azóta szétmentünk. a gyerekemet sosem fogom bánni, ő egy próbálkozásból fogant, jönni akart nagyon :)
gyerek mellett dolgoztam részmunkaidőben, egyetemre jártam, lett 2 diplomám, jogsim, autóm. már van más párom, jövőre esküvő és már nézzük a házakat, igaz valamennyi hitel kelleni fog még de van önerőnk is. lassan 30 leszek, fél éve próbálkozunk a tesóval de sajnos még nem sikerült. ilyen szempontból is könnyebb volt fiatalon. de mindenki más, tégy úgy ahogy jónak érzed, 25-26 évesen sem leszel öreg :)
17-es, ez nagyon hülyén fog hangzani, de én megértelek.
Hiába vagyok fiatalabb. Bennem egy hatalmas félelem van ez iránt, hogy nekem sem fog úgy alakulni az életem.
Sajnos a női test ilyen. :( Bezzeg a pasik még 70 évesen is képesek gyereket nemzeni.
Amúgy pont azért tituláltam a 26-ot fiatalnak, mert a mai világban már fiatalnak számít.
11 vagyok amikor a 3. Gyerekemmel voltam terhes 39 éves voltam, és mikor mondtam a dokiknak, hogy ilyen öregen jó megnézetni mindent, csak legyintettek hogy nem öreg ez még.
Sokszor fiatalok is ott ülnek a meddőségiben ezt sosem lehet tudni kinek mit oszt az élet.
A kolléganőm 2.hóban terhes lett 40 évesen első gyerekkel.
Én 18 évesen félév után 39 évesen 8 hó kellett.
"Egészségügyi szempontból jobb fiatalon szülni, hiába nincs meg az anyagi biztonság"
Aham, az én szüleim is így gondolták. Aztán miután elváltak, végignyomorogtuk az egész gyerekkorunkat, és ma már azt mondja, bárcsak előbb az anyagiakat teremtette volna meg és szült volna inkább 30 évesen.
Meg mi, a gyerekei is ezt mondjuk. Az, hogy valaki nem 20 évesen szült anyagi bizonytalanságba, nem azt jelenti, hogy automatikusan 45 évesen kell szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!