El vagyok keseredve. Tapasztalatok? Van remény?
Ha nem jártál még endokrinológusnál célszerű lenne ott próbálkozni. A nőgyógyászok zöme (tisztelet a kivételnek) nem igazán ért a hormonokhoz, ált. csak a Clostiig tart a tudományuk.
Ha anyagilag és egyéb szempontból elérhető akkor a fenti link egy jó hely. Tudom nem olcsó, de egy barátnőmet ott tették hormonálisan rendbe. Ő azt mondta, hogy korábban az évek során ezeknek az összegeknek a többszörösét hagyta ott minden eredmény nélkül.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, tényleg itt lenne érdemes kezdeni. És nem olyan drága. Sokkal drágábbak a hiábavaló hormonkezelések vagy a kuruzslók. Szerintem Tüű doki az isten. :o)
Én két éve járok dokitól dokihoz, mindenki azt mondta, semmi bajom, ismeretlen okból nem sikerül a baba, volt inszem, lombik, persze hiába! Elmentem a Mens-be, doki rám nézett, kért a labouktól nekem egy vérvételt, kb 10e-be került, és másnap délelőtt már tudtam, hogy NEM vagyok rendben! Azóta szedem a gyógyszereket, és van esélyem spontán babára! Amúgy van összefüggés a peteérés hiánya és a menses között, akinek 21 napnál rövidebb, vagy 35 napnál hosszabb a ciklusa, annak valszeg nincs peteérése. Amit viszont még kevés nődoki tud, vagy hajlandó elismerni, hogy a PCO és a peteérési zavarok oka többnyire az IR. Teljes nevén inzulin rezisztencia. Keress rá a tüneteire, szerintem magadra fogsz ismerni.
IR-rel az ember könnyen túlstimulálható, vagy éppen egyáltalán nem. De ha az alapbetegség kezelve van, magától helyreáll a ciklus, és lesz spontán peteérés! És innentől már nagyon jó eséllyel lehetsz anya! :o)
nagyon sok értelmes válasz született a kedves kérdező kérdésére.
nekem is el volt záródva az egyik petevezetékem teljesen, a másikat kb. 2 órás laparaszkópos műtéttel átjárhatóvá tudták tenni 2003-ban. Akkor azt mondta az akkori orvosom, hogy " menjek haza gyereket csinálni, mert a vezeték ismét lezáródhat kb. 3 hónap alatt ". Még hormonvizsgálatot sem csináltatott, hogy van -e egyáltalán ovulációm...Aztán nem záródott el a petevezeték, összejött a spontán terhesség.
szia!
én még annyit tennék hozzá, hogy a barátcsejét a helyedben mindenképpen szedném..3! hónap után fejti ki igazán a hatását..és írják is róla, hogy az elején úgy tűnhet, mintha rosszabbodna a helyzet..szerintem kár volt abbahagynod.
kitartás!
és tényleg fel a fejjel..szerintem ennél rosszabb helyzetben lévőknek is sikerült már baba!
drukkolok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!