Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 5,67 körüli TSH-val mit...

5,67 körüli TSH-val mit tehetek, amíg nem fogad a doki? Bármilyen jó tanács érdekelne.

Figyelt kérdés

Tegnapi eredményem szörnyű lett, azt tekintve, hogy 5 hónapja még 2,77 volt. Endokrinológushoz 1 hét múlva tudok menni. Addig bármi tanács mit tudnék tenni?

Szerves szelént szedtem 3 hónapig nőgyógyász javaslatára, úgy gondolta attól csökkenni fog, de csak még rosszabb lett.

2021. okt. 28. 16:08
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

15 vagyok, jajj bocsánat elneztem azt hittem már terhes vagy 🙃 akkor viszont nagyon jó hogy most mész utána a dolgoknak!!

18 nekem 1.3 volt mikor teherbe estem és azóta is annyi, fura is hogy szinten maradt de azóta sem kellett mennem az endokrinologusomhoz, szerintem nem is tudja hogy terhes vagyok, folyamatosan elleniztetem az értékem és mindig rendben halisten , Úgy tűnik nekem működik a syntroxin

2021. okt. 29. 13:10
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

5,2 melyik cukrod? 0, 60, 120-as? És az inzulin?

"ma az 5,67-es TSH-mra is azt mondta a háziorvosom aszisztense (helyettes) hogy az nem rossz!!!" - sem a házirorvosod (hacsak nem endokrinológus), de főleg nem az asszisztense nem kompetens ebben. Ne is hallgass rájuk!

16-os, az éhomi 5,6-os cukor magas. Az este random mért 5,8 meg nem jelent semmit. Mérd ki az órásat, két órásat, esetleg fél órásat, és akkor még nem látsz inzulint. Nem riogatni akarjuk a kérdezőt, de ez a "én fiamnak sem lett semmi baja" nem segítség. Egyébként később még előjöhet nála is anyagcserezavar, ezért is ajánlják, hogy extrán figyeljenek a vércukorszintre terhesség alatt.

2021. okt. 29. 13:12
 23/44 anonim ***** válasza:
44%

Azért nem kell kétségbeesni. Nem jó érték, de nem is olyan tragikus. Az, hogy egy magzat MIÉRT nem fejlődik tovább, vagy hal el, sosem fogja tudni senki megmondani. Egyáltalán nem biztos, hogy egy picit magasabb TSH miatt. Lehet ezer más oka is, így nem kell azonnal kétségbeesni. Sokkal többet árt, mintha megpróbáljuk egy kicsit elengedni a gyeplőt és riadt kétségbeesés helyett pihenünk, megkeressük a belső nyugalmunkat és hiszünk magunkban.

Mondom ezt úgy, hogy egy év próbálkozás után jött össze a babánk, így pontosan tudom milyen érzés már iszonyatosan vágyni rá!

Az új irányelvek szerint pedig haladó szellemiségű orvos 3-3,5-es TSH-ra nem fog semmit felírni (maximum további vizsgálatokat és szelént, illetve esetleg jódot). Nem mindig jó, ha megerőszakoljuk a szervezetet csak azért, hogy tutira menjünk. Nyugodj meg.

2021. okt. 29. 13:14
 24/44 A kérdező kommentje:

Egész életemben 2,6-3,1 közt alakult. Évente nézettem mióta anyukám hashimotos lett. Van egy egészséges kisfiam egy alkalomból fogant (igaz akkor nem nézettem még TSH-t csak szülés után 2 évvel kezdtem el).

Pár hónapja szembesültem vele, hogy ugyan az értékem nem rossz orvosilag, de a babához magas. 3,36-nál is vártak, hátha lejjebb megy. 5,67-nél már nyilván komolyan veszi a legtöbb orvos és én sem hagyom magam. 1 hét is sokat számíthat 🙂

2021. okt. 29. 13:17
 25/44 anonim ***** válasza:
38%
"Végülis a legkisebb dózist felírta haziorvosom" - nem értem, nem jövőhéten mész szakrendelésre? Akkor miért írattál közben gyógyszert a háziorvossal?
2021. okt. 29. 13:37
 26/44 anonim ***** válasza:
58%
Még valami, Kérdező: te nem voltál vércukorterhelésen, ugye? Mert a válaszodból nagyon úgy tűnik.
2021. okt. 29. 13:41
 27/44 anonim ***** válasza:
0%
22es,16os vagyok és hidd el, lett terhelve is és minden oké vele, soha senki nem volt a családban cukorbeteg, sőt én anno azért ajultam el mert 1.3 volt a cukrom.. Nem vicc!! Orvos is csodalkozott hogy ekkora szinttel kómában kéne lennem.. Amúgy meg stabilan ennyi minden vervetelkor, ezért terheltek meg nyáron és semmi.
2021. okt. 29. 13:44
 28/44 anonim ***** válasza:
17%
(mellesleg 6ig mindig is normális volt az ehgyomri vercukor, nézz utána..)
2021. okt. 29. 13:47
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

28-as, 6-ig nem normális, csak 6-ig elvégzik a terhelést, 6 fölött meg már nem, mert túl magas és bajok lehetnek belőle.

Éhomi cukor 5 alatt ideális, ha tartósan 5 fölött van, akkor gyanakodhatunk anyagcserezavarra.

1,3-as cukor sem normális, még ha nem is voltál rosszul tőle, lehet előtte inzulincsúcsod volt és levágta a cukrodat. Hiába bizonygatod, mennyire normális a te cukrod, sem az éhomi 5 fölötti, sem az 1,3-as nagyon nem normális.

2021. okt. 29. 13:54
 30/44 anonim ***** válasza:
0%
Lenyeg hogy egyfelől nem en vagyok a téma mert semmi köze az én vercukor szintemnek a, kérdező postjahoz, másfelől amúgy sem kifejezetten érdekel a velemenyed, pontozz le nyugodtan, nem te vagy az orvosom, tudtommal egyik se, de biztosan ők a hülyék te meg a, helikopter. Részéről lezartam az EN cukorertekem temajat.
2021. okt. 29. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!