5,67 körüli TSH-val mit tehetek, amíg nem fogad a doki? Bármilyen jó tanács érdekelne.
Tegnapi eredményem szörnyű lett, azt tekintve, hogy 5 hónapja még 2,77 volt. Endokrinológushoz 1 hét múlva tudok menni. Addig bármi tanács mit tudnék tenni?
Szerves szelént szedtem 3 hónapig nőgyógyász javaslatára, úgy gondolta attól csökkenni fog, de csak még rosszabb lett.
legutóbbi leletem teljes labor, ott 5,2 volt a vércukor. a terhelésem korábban volt majd előkeresem, de szerintem teljesen mindegy, mert abszolút nem ez volt a kérdés...
normoxilt nőgyógyász írta fel, 2 hónappal korábbi laboreredményemre, ahol 2,77 volt a TSH, csupán a szeléntartalma miatt, illetve inofolicot ajánlott még a barnázás miatt, hogy biztosan legyen peteérésem, ami van is, vérvétel igazolta.
a hormonpanelen a HOMA-IR index 2,4. ez 4 alatt jó de én is tudom, hogy van amelyik orvos szerint 2 felett már rossz
általában azért utánaolvasok én is a neten az eredményeimnek, de úgy gondolom az orvos szava azért sokat számít.
ma az 5,67-es TSH-mra is azt mondta a háziorvosom aszisztense (helyettes) hogy az nem rossz!!! na itt azért eldobtam az agyam.
de végül kaptam 25mikrogrammos euthyrox-ot.
4-én az endokrinológustól fogok azért kérni egy új cukorterhelést, hogy legyen frissebb eredményem is.
babatervezés előtt vizsgáltattam ki magam, hogy minden rendben van-e és sajnos azóta romlottak az eredményeim
Hiába próbál az ember bízni a dokikban, bizony vannak felületesek, nem törődömök....de az eredmények sem mindig jók csak mert tartományon belül vannak. A tsh pont ilyen, átlag embernek 4-ig jó. Aki meg babát szeretne annak ez már bitang magas és 1.5 közelében, de 2 alatt kell lennie. Ezért egy átlag nőgyógyász na meg egy háziorvos nem épp ideális választás, ha az ember már ott tart, hogy doki kell.
Nekem 4.8 as TSH-val az ikreink nem maradtak meg, mivel kezeletlen volt a pm alulműködés.
A cukrod amit írtál pl nem a legjobb közelit 6-hoz. Sokszor azt gondoljuk, határérték körül van az belefér, de sajnos babához nem. Lehet, hogy mi itt nem orvosok vagyunk, de tapasztalatból írunk és bizony nem minden doki megfelelő...
Ne hagyd magad átverni és keress megfelelő orvost. Aki a tsh értékedre legyint, azt ott is hagyhatod.
Amikor elmondtam a helyettes aszisztensnek hogy babát szeretnénk akkor már rajott hogy nagyon nem jó a TSH-m. Még soha nem beszéltem vele nem tudta ki vagyok, az eredeti aszisztens egyből tudta volna mi a helyzet. Megnyitotta az adataimat és egyből látta a több nőgyógyászati bejegyzést akkor már sejtette😀
Megbeszélte a drnővel és már írta is a gyógyszert.
Nőgyógyásznál másnál voltam most de ki tudja a 2,7-3,3ra a mostani legyintett volna-e mitn az előző... Hozzá már az 5,67-tel mentem és azt nyilván komolyan vette.
Endokrinológushoz is újhoz megyek, jó véleményeket kaptam róla bízom benne, hogy utána jár a dolgoknak.
Nyilván az egészségem és majd ha lesz baba az övé a legfontosabb. 3,36-tal még nem féltem, gondoltam hátha a szelén segít és már lejjebb ment tőle így próbálkoztunk. Ezt már nem tudom semmissé tenni. Jövő héten többet tudok majd orvosilag is és hogy megjön-e. Nyilván ki tudunk hagyni pár hónapot ha az kell de ez a hónap már úgy van ahogy van. Nyilván szeretném menteni a menthetőt ebben az 1 hétben is ha pont most jönne a babánk😕
18-as, nekem azt mondták tegnap (nőgyógyász) hogy a meddőségibe pl 1-re viszik le.
Nagyon sok orvosi vélemény létezik van aki az 1-et mondja. Van aki 1-2 közt és akad aki 2,5ig elfogadja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!