Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egy petefészekkel is teherbe...

Egy petefészekkel is teherbe lehet esni?

Figyelt kérdés

Van itt olyan anyuka, akinek sikerült egy petefészekkel is teherbe esni? Okozott nehézséget? 15 éves koromban kivették az egyik petefészkemet 2 ciszta miatt (teljesen elnyomták), és eléggé drasztikusan fogom fel a dolgot, miközben tudom, hogy nem vagyok egyedüli ember, akinek csak 1 petefészke van.

Mindeközben autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van papíron, tünetet, panaszt nem okoz, a vérképem jó, a hormonjaim még rendben vannak, de számítanom kell rá, hogy egy terhesség alatt rendszeresen figyelni kell.

Most hagytam abba a fogamzásgátlót, és úgy vagyunk párommal a babatémával kapcsolatosan, hogy ha jön, akkor jön, kimondottan nem tervezzük, de én rá vagyok görcsölve és figyelgetem, hogy na ugyan miért nem estem még teherbe, biztos meddő vagyok... :(

24/L

2021. okt. 14. 07:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

miért ne lehetne teherbe esni egy petefészekkel? :) működik, van peteérés. a nők többsége is csak egy petefészekkel esik teherbe, hiszen általában 1 termel csak az adott ciklusban.

de mondok jobbat, az elkötött nők is teherbe eshetnek, igaz kicsi rá az esély, de előfordulhat

2021. okt. 14. 07:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Unokanővéremnek az első méhenkívüli volt ami miatt ki kellett szedni az egyik petevezetéket.

3 gyermeket szült.

2021. okt. 14. 07:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Fu ettől is nagyon félek, hogy méhen kívüli lesz, és akkor ennyi volt...
2021. okt. 14. 07:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan gyakori az. Tudom hogy nagy a tét, megértelek, de örökké várni és nem szülni is borzasztó nem? :)
2021. okt. 14. 07:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj ezen még!

Csak drasztikus esetben veszik ki a petefészket méhenkívüli esetén. A te esetedben mindent megtennének, h megmentsék.

Viszont ha ennyire aggódsz, keress fel egy szakembert, aki okosabbat tud mondani, mint a gyakori közössége.

2021. okt. 14. 07:52
 6/11 A kérdező kommentje:
Elméletileg megtartották a kivett petefészkemnek a petevezetékét. Azt, hogy miért, az nagyon jó kérdés, de gondolom ilyen esetekre, talán.
2021. okt. 14. 08:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik petevezetékemet vették ki, a petefészkeim mind a kettő megvan. Emellett magas kockázatú trombózis hajlamom van és pajzsmirigy alulműködésem. Én nehezen estem teherbe, viszont nekem a peteéréssel is voltak gondjaim, de felkerestünk egy jó dokit, akinél a 2.stimulációs hónapban terhes lettem, most vagyok 18hetes.

Terhesség alatt nekem is havonta/6hetente nézetni kell a pajzsmirigy értékeimet, hogy rendben vannak-e, de gyógyszer mellett nincs gond.

Ismerek olyat is akinek miután kivették az egyik petefészkét 2 gyereke lett spontán, semmitől nem zavartatva.

Általánosságban kb egy évet mondanak, ha addig nem jön össze a baba, akkor utána fel lehet keresni egy orvost, illetve babatervezés előtt is el lehet menni, hogy minden rendben van-e.

2021. okt. 14. 09:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Én még nem szedek pajzsmirigyre gyógyszert, még nem kell. De mondta anno a doki, hogy azért kell nézni folyamatosan majd egyszer terhesség alatt, hogy ha lecsökken a hormonszint, akkor időben el kell kezdenem szedni a gyógyszert, hogy normálisan fejlődjön a baba idegrendszere.
2021. okt. 14. 10:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Anyukám egyik petefészkét eltávolították, a másikat csonkolni kellett!!!! Én meg mindezek után 35 éve "bekopogtattam" náluk, szóval fel a fejjel, csak pozitívan (tudom könnyű ilyen tanácsokkal dobálózni) 🥰😉
2021. okt. 14. 11:09
 10/11 A kérdező kommentje:

Próbálok pozitív lenni, csak időközönként felmerülnek bennem kételyek.

Azért nagy megkönnyebbülés volt a lelkemnek ilyen sikersztorikat olvasni. :) Köszönöm nektek!

2021. okt. 14. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!