Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Második babát könnyebb vagy...

Második babát könnyebb vagy nehezebb "összehozni"?

Figyelt kérdés
Anno az esküvőnk napján hagytuk abba a védekezést, mert úgy voltunk vele, hogy most már majd a közel jövőben nem lenne baj, ha jönne a baba, de igazából úgy gondoltuk, hogy úgy fél év múlva lenne ideális teherbe esnem (munkahely-váltás és költözés miatt), ehhez képest az első védekezés nélküli együttlét alatt terhes lettem és az esküvőnkre rá 9 hónapra megszületett a kislányunk. Nagyon szeretnénk neki majd kistesót, de ezek után nem tudom, mennyivel a "tervezett" időpont előtt lenne érdemes abbahagynom a gyógyszert. Olvastam, hogy a második baba sokaknak nehezebben jön össze, de gondolom főleg a szoptatás miatt, én viszont már nem szoptatok és normális a ciklusom is. Leírnátok, hogy kinek mi volt a tapasztalata a második babával?

2021. szept. 20. 17:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, jó látni, hogy a többségnek könnyen jött a második baba is. :) Kislányunk most 5 hónapos, és olyan 20-24 hónap korkülönbséget szeretnénk a kistesóval. Annál több a gyed miatt nem lenne jó, annál kevesebb viszont nekem lenne nagyon nehéz.
2021. szept. 21. 11:01
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 6 év védekezés mentes szexuális élet után jött össze , már lemondtunk róla !

Kisteso első olyan hónapban amikor nem vedekeztunk azon belul is az első együttlét alkalmával - (abban az időben kb kéthetente 1x tudtunk együtt lenni )

2022. márc. 14. 14:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Elso elsore osszejott, masodikra ket evet vartunk, rendszeres menzesz mellett egyet, de en meg szoptattam mellette, az elso teljes szopimentes honapban fogant meg a kicsi.
2022. márc. 14. 16:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Több mint egy éve döntöttük el, hogy jöhet a második gyerkőc.

Nagyon nehezen, másfél év után sikerült teherbeesnem, de sajnos a 7. héten el is vesztettünk. :(

Azóta nem próbálkoztunk, és még nem is szeretnénk egy darabig.

2022. márc. 15. 00:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Első baba 4 hónap, második 8 hónap, harmadik 1,5 év...
2022. márc. 15. 09:15
 16/17 anonim ***** válasza:
Első baba tervezetten elsőre sikerült. Fél éves volt mikor nem tervezetten újra terhes lettem… pedig teljesen ugyanúgy védekeztünk szülés után is mint ahogyan előtte 6 évig. Úgy hogy határozottan könnyebben sikerült.
2022. márc. 15. 10:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem attól függ a teherbeesés nehézsége, hogy hanyadik gyerek lesz...
2022. márc. 15. 18:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!