Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy lehet valakinek ilyen...

Hogy lehet valakinek ilyen mentalitása?

Figyelt kérdés

Most nem szeretnék vitát kezdeni, de feldühített egy régi kérdésnél egy komment.

A kérdésben ketten nem akarják a babát, védekeztek is de valószínűleg lyukas volt szóval nem kívánt. Mindketten egyféle döntést hoztak,feltehetően még fiatalok is voltak és valakinek van pofája ilyemit írni:

nagyon kérlek Titeket, hogy ne vetessétek el! ha nem is akarjátok, akkor is szülje meg és adjátok örökbe! annyian várunk arra, hogy örökbe fogadhassunk egy kisbabát. www.golyahiregyesulet.hu Itt segítenek nektek!

Most komolyan, aki ilyet ír az nem gondol abba bele miken kell egy anyának eleve keresztül mennie, először a gyerek növekedése, terhességi fájdalmak, maga a szülés ami lehet kockázatos is, eleve nem kívánt lenne de csak azért is szüllje meg aztán adja örökbe sőt itt nem is biztos hogy jó helyre kerül. Ez szerintem csak nagyon öznő mentalitás? értem én azokat is akik szerint bűn az abortusz, de ez konkétan érzelmi zsarolás és önzőség mert ő nagyon szeretne és olyat kér meg erre aki alapból nem akar szülni de csak azért szüllje meg mert ő szeretne és nem gondol abba bele miken menne keresztül...eleve ez másra nem tartozik sőt nem is ez volt a kérdés lényege. Mindkét fél nézeteit megértem de ez kicsapta nálam a biztosítékot. Sőt még oldalt is ajánl. Nagyon régi kérdés és a válasz is, de az ilyenek mit éreznek mikor ilyesmit írnak? Kicsit se gondolnak bele más helyzetébe? "Akkor is szülje meg" mintha valami babagyártóhoz beszélne és nem egy emberhez...Arról a pár pont nem tehet, hogy sokan várnak örökbefogadásra de ehhez semmi hatásköre nincs szerintem. Én látom rosszul? Bármi véleményt meghallgatok..

2021. aug. 16. 00:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
45%

Én abszolút megértem a kérdezőt. Szerintem is elképesztő, hogy van ember akinek egyáltalán eszébe jut ilyesmi.

Abba valószínű bele se gondol, hogy a másik embernek is vannak érzései, mi van ha meggondolja magát és mégse adja örökbe? Akkor a nyakára jár, hogy de megígérted? Vagy pokollá teszi az életét? Egyáltalán akinek ilyen megfordul a fejében, attól akár ez is kitelik.

A másik. a terhesség igen is megterhelő folyamat, a szülésről már ne is beszéljünk. Bármi történhet az anyával, bármikor szenvedhet egészségkárosodást. De ugye nyulván ez szegény gyermektelent nem érdekli.

2021. aug. 16. 08:20
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Nekem cifrábbakat mondtak rokonok mikor teherbe estem fiatalon.Senkinek nincs joga eldönteni,hogy valaki meg tartsa e a babát vagy nem.Ezt csak az apa és az anya döntheti el.
2021. aug. 16. 10:29
 33/44 anonim ***** válasza:
32%
Amugy jöttok itt az anya érzéseivel....ki nem sza....ja le.Az hogy egy életet megöl,az rendben van?!😡
2021. aug. 16. 10:30
 34/44 anonim ***** válasza:
15%
31es ja mert aki kinyirja a saját gyerekét valószínűleg rengeteg érzése van🤣🤣🤣🤣
2021. aug. 16. 11:50
 35/44 anonim ***** válasza:
77%

34. 12.hét előtt embrió, nem magzat, nem baba, nem gyerek.

És ha megszüli és odaadja másnak akkor vannak érzései?

Te komolyan ilyen idióta vagy? Úgye nem?!

2021. aug. 16. 11:54
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha odaadja másnak szerintem ez nem önzetlenség, szimplán kényelem, mert lássuk be még ha nem is tud olyan luxus családi körülményt teremteni, akkor is boldogabb lehet HA szeretik a saját szülei, mint mondjuk egy idegen család. Persze szeretheti az örökbefogadó család mindennél jobban, de a gyerek élete végéig lelkileg sebzett lesz, mert kinek ne motoszkálna az az agyában hogy: Miért dobtak el a saját szüleim? Miért nem szerettek? Milyenek lehettek? Ennél tényleg jobb az abortusz vagy az ha megtartják. Persze sajnálom azokat is akiknek nem lehet, és tisztelet az örökbefogadó családoknak, hogy sajátjukként tudják szeretni. Ilyen helyzetbe nem kerültem, de nem is fogok, mert van sajátom, sajnálom de ehhez még nekem is kevés az EQ-m pedig abortuszt is megéltem valamint szülést is később..
2021. aug. 16. 12:40
 37/44 anonim ***** válasza:
75%

Két csoport áll szemben egymással:

1. A gyermek-anya, aki sem testileg, sem lelkileg nem érett a szülésre.

2. A felnòtt nő, aki hiába kūzd a gyermekért, neki nem lehet saját. Ő másét is elfogadná, felnevelné, csak ne kelljen további éveket várnia az örökbefogadásra.

Bár minden tiszteletem azoké, akik örökbe fogadott gyermeket nevelnek szeretetben; mégis úgy gondolom, most rossz kérést indítottak a fiatal anyuka felé. Minden nőnek joga van a saját testéről dõntenie, ráadásul a gyermekanyuka egyéb körülményeit sem ismerjük, tehát ilyen kérést lehetetlen hozzá intézni, ha csak nem érzelmi zsarolás a célunk.

2021. aug. 16. 13:45
 38/44 anonim ***** válasza:
0%
35 te nagyon sötét vagy!Osztod az észt,közben foggalmad nincs semmiről.Egy embrio szíve a 6.héttől dobog,vagy is élőlényről beszélünk!10.hétig nevezik embrionak,onnantól magzat.Csak hogy ne írj baromságot!
2021. aug. 16. 14:11
 39/44 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem sincs joga ilyet kérni, de ő már annyira elkeseredett, hogy egész egyszerűen nem érti. Én megértem a fájdalmát, mert évekig vártam a fiamra. De azt a mélységet, ahol ő van, szánom inkább. Mert ez nem helyes és ha tudna csak minimálisan is objektív lenni, le nem írna ilyet. Normális nő nem.
2021. aug. 16. 14:13
 40/44 anonim ***** válasza:
70%
Az abortuszok 99%-ban a 10.hét előtt megtörténnek, tehát embrió nem magzat és nem baba és legfőképpen nem gyerek. Hol itt a baromság?
2021. aug. 16. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!