Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért mondják, hogy a fémes...

Miért mondják, hogy a fémes íz a szájban, mint terhességi tünet rosszat jelent?

Figyelt kérdés
2008. dec. 9. 20:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fémes íz jelenik meg a szájban akkor pl.ha elhalt magzat van a méhen belül.
2008. dec. 9. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Fémes ízt okozhat a szájban a szervezetben felhalmozódott vas. Ilyenkor telítődnek a vasraktárak és egy pár napig nem kell vasat szedni, hogy kicsit ürüljön.
2008. dec. 9. 20:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Komolyan? Vetélés jele is lehet????

De ennek mi a biológiai háttere? A sok vas? Emiatt nem szabad pl májat enni?

2008. dec. 9. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nővéremnek mindkét fiánál fémes íz volt a szájában, és semmi probléma nem volt. Ne ijedj meg, nem feltétlen jelent rosszat!
2008. dec. 10. 08:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Nincs összefüggésben a máj evéssel..szerintem azt inkább azért nem lehet, mert rengeteg méreganyag halmozódhat fel a már nem olyan fiatal állat májában.

Pontos biológiai hátterét nem tudom, de a méhen belül elhalt magzat fejezetnél mindegyik Szülészet könyvben szerepel ez a fémes íz érzése, mint tünet.

Nem CSAK ezt jelentheti, de elhalt magzat esetében is előfordul, sőt nagyon gyakori.

Nem megijeszteni akartam senkit, de ezért IS lehet rossz jel a terhesség alatt.( a kérdés ez volt, nem pedig az hogy a kérdezőnek fémes íz van a szájában és mi lehet a baja)

2008. dec. 12. 15:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem mindkettő terhességemet ez jelezte és kísérte az első 3 hónapban, és két gyönyörű fiam van!
2010. jan. 12. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!