Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van köze a két dolognak...

Van köze a két dolognak egymáshoz? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem tudom mikor lehetett ez de most fedeztem fel hogy ilyen pehely szőrszálak lettek a nyakamon végig.. mint egy férfinek..

Télen volt egy missed ab műtéten mert nem fejlődött az embrió..

azóta már 4 hónap sikertelen próbálkozás van a hátam mögött!

nem tudom ennek van ehhez köze, és azt sem hogy előtte ilyen lett volna a nyakam.

De nagyon kétségbe estem!

Hormon probléma lehet?

De a dokim mindent rendben talált műtét után.. se progi hiány, se semmi elváltozás!

Másnak is volt ilyen a nyaka? Utalt valamilyen bajra? Kihez forduljak?

Csatolok képet..

2021. júl. 22. 16:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2021. júl. 22. 16:21
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Ez pedig a PCOS egyik tipikus tünete. IR állhat a háttérben.

Tudni kell, hogy kezeletlen IR esetén nem megfelelő minőségű petesejt érik meg, az pedig ahhoz vezet, h vagy nem esel teherbe, vagy korán elhal, nem fejlődik.

2021. júl. 22. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

IR tünet lehet.

Ahogy előttem írták,a petesejt minőségét rontja,nekem 2 vetélésem volt emiatt.

2021. júl. 22. 16:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 kémiai és egy vetélés volt emiatt.
2021. júl. 22. 16:53
 5/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm hogy írtátok!!!

És mi ilyenkor a teendő?

Jelentkezzek be a magán dokimhoz?

Milyen gyógyszer vagy vitamin kell rá?

2021. júl. 22. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg IR vagy PCOS okozza a vetéléseket és a tüneteidet akkor keress egy jó orvost,endokrinológust vagy nőgyógyászt vagy a legjobb ha mind a kettő egyben.

Elkell menned egy cukor és inzulinterheléses vizsgálatra.

Majd a többit az orvos megmondja.

De arra készülj hogy még gyógyszer mellett is minimum 3-6 hónap diéta után várható javulàs.

Én decemberben vetéltem el és ebben a hónapban próbálkozhattunk először!

2021. júl. 22. 17:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
2 missed ab után Ir-Igt derült ki a cukorterhelésen. Gyógyszer, diéta, mozgás-ehhez lusta voltam, - 11 kg (volt miből). Fél évet mondott a nőgyógyász-endokrinológus, de végül 3 hónap után próbálkozhattunk egyéb probléma miatt, a 4. ciklusban sikerült is. Valószínűleg a kezeletlen Ir miatt nem fejlődtek korábban a terhességek. Most minden rendben, igyekszem tartani a diétát, mert bizony megugrik a cukrom, ha tilos dolgot eszek. Járj utána, érdemes!
2021. júl. 22. 17:45
 8/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm hogy írtátok!

Holnap már telefonálok időpont miatt!

Mihamarabb kiszeretném magam vizsgáltatni!

Sajnos a dokim letudott annyival mikor volt a vetélés, hogy fiatal vagyok, bárkivel megesik ilyen. Utána nyaggattam telefonon hogy adjon beutalót a vervetelre, mert tbre ingyenes, kepzeljetek el azt mondta, nem ad mert felesleges, májusig probalkozzunk, utána majd kivizsgál...

2021. júl. 22. 20:27
 9/11 A kérdező kommentje:

Szoval már kinéztem egy dokit, holnap telefonalok időpont végett.

Nagyot csalódtam ebben az orvosban, azt mondta nincs felni valóm mert már van egy egészséges gyermekem és mivel 22 vagyok, úgyis sikerul.

2021. júl. 22. 20:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is járj utána. Nekem is van már egy kisfiam, mégse sikerültek a következő terhességek, szülés után két évvel volt a 2 missed ab műtétem (7-es válaszoló vagyok). Magán orvosom javasolta a kivizsgálàsokat, ő küldött nőgyógyász-endokrinológushoz. Bár ő is azt mondta, 3 vetélés után szokták javasolni. Sajnos nem olcsóak a vizsgálatok, de sokkal gyorsabban kiderül, ha gond van. Ha pedig nincs, akkor nyugodtabban vágsz bele újra. Mi a 2. után nem mertünk próbálkozni, mert ugyan mindkétszer az első hónapban pozitív lett a teszt, de sajnos nem fejlődtek jól.
2021. júl. 22. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!