Mit csinaljak most?

Figyelt kérdés

Parommal 8 eve vagyunk egyutt. Ez ido alatt megszakitassal “vedekeztunk” tudom nem szamit annak…….eddig viszont nem volt baj.

Tegnap tudtam meg hogy terhes lettem. Azt mondta valasszak vagy o vagy a baba. Ugy erzem bele halok hogy ilyen dontes ele allitott. Ennyi ev utan… en azt gondoltam lehet nemsoka egy kozos kis csaladunk de mint kiderult o nem is akar gyereket. Nem csak most nem, hanem soha.

Neki erre se ideje se kedve.

Nem tudom hogy elvetessem a babat es ugy kezdjek uj eletet valaki massal akivel lehet meg igazi csaladunk vagy tartsam meg es neveljem egyedul fel. Borzalmasan erzem magam es meg senkinek nem mertem mondani sem. Sem ismerosok sem baratok nem tudnak semmit.

2021. júl. 22. 09:54
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy a gyereket választanám. Mondjuk én mindig azért védekeztem megszakítással, mert ez nekem sose volt kérdés.
2021. júl. 22. 22:34
 32/41 anonim ***** válasza:
91%
Szia. Az én fiam apja is hasonló volt. Azzal a különbséggel hogy mi amúgy gumival védekeztünk és ő kockáztatni akart egyszer. Tisztáztuk ha összejönne akkor én nem fogok abortuszra menni úgy gondolja át. Lehet bármilyen felelőtlennek mondani! 20 éves voltam akkor. És természetesen össze is jött abból az egyetlen egy próbálkozásból! Diákként dolgoztam így gyest kaptam 3 évig. Mi együtt maradtunk a fiúnk 2 éves koráig de a hozzá állása tragikus volt. Albérletben laktunk. Mikor szétmentünk apuhoz költöztem. Kicsivel később önkormányzati lakást kaptam ez nyilván anyagilag nagy segítséget jelentett de sokszor pályáztam és nem adtam fel. Egyedülálló anyaként 2 diplomát szereztem munka mellett. Nyelvvizsga, jogosítvány, autó ezeket is mind saját magamnak intéztem, a családom anyagilag soha nem tudott támogatni. Lakástakarékban gyűjtöttem már egészen sok pénzt, jövőre (igaz hitelt is kell felvennem) veszek egy saját ingatlant. 29 éves vagyok. Az, hogy fiatalon anya lettem és egyedül maradtam, engem mindig is hajtott előre az életben, hogy a gyermekemnek mindent meg tudjak adni. Ha megtartod ezt a kicsit annyi boldogságot fog adni amit egy férfi sem tud. Nekem a szívem szakadt volna meg ha nem tartom meg a kicsikémet.
2021. júl. 22. 23:37
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

#32 minden elismerésem az miatt, amit véghez vittél!!

De pont ez a lényeg, hogy elismerésre méltó, azaz nem tudja mindenki megcsinálni.

Nincsenek mindenkinek jó képességei a tanuláshoz, nincs mindenkinek ereje az éjszakázáshoz és utána egyáltalán létezni napközben, nemhogy dolgozni és tanulni, jogsi, nylevvizsga stb.

Ezt csak azért írom le, mert amit te végigcsináltál az egy nem szokványos példa, az egyedül maradt, fiatal anyukáknak nem ez a tipikus életútja.

Nem mindenki tudja ilyen jól csinálni mint te, és nem feltétlenül bíztatnám a kérdezőt az embrió megtartására, mert te ilyen jól tudtad működtetni az életed (magamból indulok ki, nekem nem ment volna és én nem is vállaltam be)

2021. júl. 23. 08:54
 34/41 anonim ***** válasza:
75%

33-as igazad van.

De én szeretném azt is ha a kérdező látná, hogy a gyermekvállalás (akár egyedül is) nem gátja az eredményes és boldog életnek. Igaz, neki egy elég hosszú kapcsolata is most ért véget, ami biztosan nagy törés számára. De sokan írták azt (mert végig olvastam mindent) hogy segítség nélkül gondolja meg. Meg persze az anyagiak... Számos fontosabb dolog van a gyerek számára ennél. Persze nem azt mondom, van egy minimum ami alatt nem érdemes gyermeket vállalni. Bízom benne hogy a kérdező úgy dönt ahogy neki és ha úgy dönt a babájának is a legjobb lesz ❤️

2021. júl. 23. 11:56
 35/41 A kérdező kommentje:
Koszonom a kedves es hasznos kommenteket. Szinte megkonnyeztem. En is a babat valasztottam. Ezt a paromnak is megmondtam ma delelott. Este pakol el. Viszi a maradek cuccat el. Neki ez ennyit ert.
2021. júl. 23. 13:25
 36/41 anonim ***** válasza:
82%
Remélem minden rendben lesz veletek! Kitartást és a f.szit egy percig se bánd!
2021. júl. 23. 13:27
 37/41 anonim ***** válasza:
82%

Kitartást neked kérdező! Kívánom, hogy ebben a helyzetben is legyen életed legszebb időszaka a várakozás! Könnyű terhességet kívánok neked és sok egészséget!!

Pasit meg próbáld meg mihamarabb lezárni a lelkedben, hogy ne stresszelj, idegeskedj sokáig! Minden jót!

2021. júl. 23. 13:53
 38/41 anonim ***** válasza:
75%

Borzasztóan sajnálom,hogy 8 év után ennyit ért neki a kapcsolatotok és a közös gyermeketek....

Hidd el,jó döntést hoztál,ez a baba jönni akart, a pasi pedig menni. Ne aggódj, tudom most nagyon zavaros minden, de idővel ki fog tisztulni és rá fogsz jönni, hogy a lehető legjobban alakultak a dolgok.

Sok boldogságot és kitartást kívánok Neked és a gyermekednek ❤

2021. júl. 23. 13:59
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a döntésedhez! Hidd el, ez csak megkönnyíti a felejtést. Nem lesz nehéz kiábrándulni ebből a tahóból.
2021. júl. 23. 14:02
 40/41 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen! En kitartok a dontesem mellett mindenkeppen. Nagyon nehez de tul leszek ezen is!

Sajnos ezek szerint 8 ev ide vagy oda nem ismertem en elegge….

2021. júl. 24. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!