Mit csinaljak most?

Figyelt kérdés

Parommal 8 eve vagyunk egyutt. Ez ido alatt megszakitassal “vedekeztunk” tudom nem szamit annak…….eddig viszont nem volt baj.

Tegnap tudtam meg hogy terhes lettem. Azt mondta valasszak vagy o vagy a baba. Ugy erzem bele halok hogy ilyen dontes ele allitott. Ennyi ev utan… en azt gondoltam lehet nemsoka egy kozos kis csaladunk de mint kiderult o nem is akar gyereket. Nem csak most nem, hanem soha.

Neki erre se ideje se kedve.

Nem tudom hogy elvetessem a babat es ugy kezdjek uj eletet valaki massal akivel lehet meg igazi csaladunk vagy tartsam meg es neveljem egyedul fel. Borzalmasan erzem magam es meg senkinek nem mertem mondani sem. Sem ismerosok sem baratok nem tudnak semmit.

2021. júl. 22. 09:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Akkor védekezhettetek volna rendesen is. De ha így alakult és te szeretnéd a babát, tartsd meg, ő meg mehet amerre lát.
2021. júl. 22. 10:18
 12/41 A kérdező kommentje:
Irtam fentebb hogy volt mar rola szo. Nem is egyszer. 8 ev alatt?? Persze hogy nem egyszer. Csak igen nekem is voltak egeszsegmmel problemak aztan a csaladba parom edesanyja kuzdott betegseggel majdnem 3 evig akit sajnos elveszitett akkor azert nem akartam ezzel zaklatni…. de amikor feljott a tema akkor mindig azt mondta akar gyereket csak rossz az idozites stb…. gondoltam ha csendesednek a dolgok akkor majd belevagunk elesbe. A megszakitasos vedekezesre vissza terve en azert mentem bele mert nem bantam volna ha terhes leszek! Most sem banom. Csak ez lesokkolt hogy igy kiadta az utamat. Ha o tudta mar ezt hogy nem akar akkor miert hazudott nekem es miert nem huzott gumit….
2021. júl. 22. 10:20
 13/41 anonim ***** válasza:
57%

Basszus ez nagyon gáz az embertől.

Te hány éves vagy?

Ha 26 körül, azt mondanám vetesd el, lesz még babád (ez nem is baba még csak megtermékenyült petesejt, max embrió).

Ha 30, akkor jó eséllyel elgondolkozhatsz azon, hogy egyedül is megtartod, mert akkor már nehezebb olyat találni, akinek érdemes szülni.

Milyen munkád van? Jól keresel? El tudnád magad és a babát tartani? Saját lakásban laksz vagy albérletben?

Nem biztos h jó lenne bárkinek ha anyaotthonban kellene nevelned szegényt. Van segítséged?

Készíts egy költségvetést, beszélj a szüleiddel és együtt találjátok ki. Lehet h ők azt mondják, hogy nem tudják vállalni, hogy annyit segítsenek, hogy egyedül is fel tudd nevelni.

Hatalmas döntés ez, de most felelősen kell döntened az életedről.

2021. júl. 22. 10:40
 14/41 anonim ***** válasza:
41%

Jajj istenem ez a sok okos megmondó ember. Mást sem ragadtak ki a kérdésből csak a 8.évet... nem ez volt a kérdés de rögtön keresni kelett valamit hogy a hétköznapi unalomban végre beleköthessen valamibe.

Kérdező! Én biztosan megtartanám a babát okkal választott téged.

Ha a pasi meg ekkora fasz akkor így jart,majd 9-hónap múlva kaparja az ajtót mert akkor fog rájönni hogy mi is a világ értelme...

Lehet hogy megijedt? Miért ne? Az ember mindig fél az újtól. Semmiképpen ne vetesd el Ő a te-ti csodátok🥰

2021. júl. 22. 10:42
 15/41 anonim ***** válasza:
46%

Aki nem védekezik, ne csodálkozzon ha úgy marad. Párod egy görény, mivel

- gumit húzni nincs esze

- hazudott, hogy akar gyereket.

Te is buta vagy

-mert nem védekeztél.

2021. júl. 22. 10:53
 16/41 anonim ***** válasza:
48%

14: jaj ez a hülye duma :D

aztán ha a pasi lelép, és nem érdekli a gyerek, lemond róla, az lesz a szép család :D

2021. júl. 22. 10:54
 17/41 anonim ***** válasza:
93%
Mi is 8 évig így védekeztünk, de nem lett volna gond, ha jön a baba. (Egyszer sem történt meg, amíg alkalmaztuk ezt a "védekezési" módszert, csak utána, amikor már ez sem volt.) Ha így jártam volna mint te, hogy terhes leszek, és utána ultimátumot kapok... Őszintén mondom, nehéz kérdés. Azt hiszem, hogy megtartottam volna. De csak mert vagyok olyan anyagi helyzetben, hogy ne kelljen egyedül sem nyomorognunk, illetve a gyerektartást azt nem hagynám annyiban. Apa nélkül nőttem fel én is (elváltak a szüleim), és nem okozott nekem akkora kárt, amin ne tudtam volna túltenni magam. Úgy is, hogy mi viszont kifejezetten rossz anyagi helyzetben voltunk. (Anyukám + 2 gyerek). A gyerektartást a bíróság megítélte, apám nem fizette, az állam megelőlegezte, tehát mi megkaptuk. Aztán rajta később behajtották. Nem tudom, hogy hány éves vagy, és milyen anyagi helyzetben vagy, lenne-e segítséged (szülők például), de ha úgy érzed, hogy lenne módod tisztességben felnevelni a picit, úgy hogy te sem élsz óriási stresszben, akkor szerintem tartsd meg. És az elmondottak alapján az sem tisztességtelen, ha bírósági úton bevasalod rajta a gyerektartást.
2021. júl. 22. 10:54
 18/41 A kérdező kommentje:
29 eves vagyok egy minimal beres fizetessel. Parom dolgozik kulfoldon igy o keres jobban
2021. júl. 22. 10:56
 19/41 anonim ***** válasza:
13%

Oh akkor abból neked egy fillért nem adna.

Majdnem 30 éves nőnek ennyi esze van tényleg. Vetesd el

2021. júl. 22. 10:57
 20/41 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvasta senki, hogy úgy volt vele a kérdező, hogy ha jön a baba akkor az nem baj mert ezt hazudta a párja??

29 évesen meg már pláne nem baj...

2021. júl. 22. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!