5 hónap sikertelen próbálkozás soknak számít?
9-es vagyok, nekünk is a férjem oldalán volt gond
Nem mindig könnyen orvosolható, de jobb tudni, hogy nincs minden rendben. Nálunk segítettek a vitaminok, mozgás és fél évvel a "diagnózis" után terhes lettem. De ha rossz eredmény jön ki, aztán ajánlott elmenni urológushoz/andrológushoz, mert lehet testi oka is a rossz spermaképnek. Nálunk ez ki lett zárva például.
De összességében igen, ajánlott a férfival kezdeni. Ha meg minden rendben vele, akkor azt ki lehet zárni.
Ötös vagyok. Nálunk is a férjemmel volt "gond" nálunk könnyen orvosolható volt. Herevisszere volt. Műteni kellett.
Nekünk a mutet előtt kb 3 hónap volt a kivizsgálás és a műtét után kicsit több mint fél év mire összejött a baba.
Mi nagyon szerencsések vagyunk, mert ezek a minimum idők.. ennél általában csak hosszabb idő szokott ez lenni.
TB támogatottan egy andrologushoz bejutni felénk legalább 2 hónap.. (ha tehetitek menjetek maganba és olyanhoz aki urológus-andrologus)
Aztán ugye ezutan van 2 spermavizsgalat, 1 v. 2 hónap különbséggel csináljak meg… ez alatt az 1 v 2 hónap alatt szedetnek profertilt vagy valami hasonlót a ffiakkal, aztán jön a második minta leadása.. és ha az is rossz akkor még egy ultrahang és egy vérvétel is kelleni fog..
Ezt követően nekünk ugye beigazolódott hogy visszér van és nem elég a spermaszam inszeminaciora sem, így átadta a férjemet az andrologus-nogyogyasz egy andrologus-urológusnak.
Vele is szerencsénk volt, mert éppen készült nyaralni és gyorsan besuritette meg a férjem mutetjet az utolsó hétre, de itt is akár több hónap a várakozás.. szóval a műtét után még jön a gyógyulás és a regenerálódás.. fél év után van értelme kontrollra menni ha nem jön össze a baba addig.
Hát pedig kevésbé kellemetlen egy spermamintat leadni, mint egy halom nőgyógyászati vizsgálat meg ne adj Isten egy lombik.
Na mindegy.. én a helyedben mindenképpen megpróbálnam meggyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!