Milyen vitamint ajánlotok a teherbeesés elősegítésére?
24 éves vagyok,van egy fiam,aki 3 éves. Nagyon hamar megfogant,probléma mentes terhesség volt.
Tavaly október óta próbálkozunk a párommal. Azóta volt kémiai terhességem,januárban pedig missed ab.-om,mivel üres maradt a petezsák. Azóta már 2x menstruáltam,védekeztünk.
A nődoki a kontrollon azt mondta,szedjek folsavat,majd összejön a baba. Ladeevit extrát szedek,sok jót olvastam róla.
Teljesen le vagyok törve. Tudom,hogy egy év sikertelen próbálkozás után indokoltak a kivizsgálások. Írtam emailt a háziorvosnak,hátha adnak beutalót endokrinológiára. Konkrétan elküldött a fenébe,hogy én egy egészséges fiatal nő vagyok,jönni fog az a baba,biztos nem vagyok meddő. További kivizsgálást nődokitól kérjek. De a nődoki elküld a francba,annyi tanácsot ad,hogy próbálkozzunk...
Se egy vizsgálat,se egy vérvétel célzottan...
Tudtok ajánlani vitamint?
A méhpempőn is gondolkodtam már.
E és D-vitamin biztosan segít. Amúgy másról nem tudom, én a Femibion 0-t szedtem teherbe esés előtt, elvileg a folát az könnyebben és jobban felszívódik, mint maga a folsav, nekem ezt javasolta a nőgyógyászom.
Ha meg aggódsz, akkor szerintem menj magánba kivizsgálásra. Engem fél év sikertelenség után küldtek laborokra meg hormonpanelre, miután kértem, mert oké, hogy egy év normális, de nehogy már huszonévesen ez ilyen nehéz legyen, ez csak nem lehet normális. Nekem a D-vitamin szintem volt borzasztó alacsony és egyébként enyhe inzulinrezisztenciát láttak, amiken némi diétával könnyű volt javítani, és hogy-hogy nem, utána 2. hónapban már sikerült is a teherbe esés. Szóval nem feltétlenül várnék a csodára, ki tudja, most milyen egészségi állapotod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!