Még nagyon korán vagyok elvileg, 4 hetes,de semmit nem kívánok, sokszor van hányingerem. Vajas pirítós ami lemegy, de félek hogy kevés lesz. Zöldség gyümölcs szóba se jöhet, pedig azelőtt szinte minden étkezéshez ettem. Tanácsok?
El fog múlni. Nekem undorom volt a víztől, teáktól. Szinte csak szénsavas cukros löttyöket ittam, főleg kóla, gyömbér.
Enni pedig natúr rizst vagy főtt burgonyát. Még a keksz is kijött belőlem.
Ki kell bekkelni ezt az időszakot. Nem lesz mindig ilyen.
2021. jún. 13. 12:25
2/10 anonim válasza:
Hideg áfonya, hideg banán, margarinos kifli, víz, vitamin. Más nem ment le.
2021. jún. 13. 12:43
3/10 anonim válasza:
Savanyúságot.
2021. jún. 13. 14:13
4/10 anonim válasza:
Barack, szőlő, vajas zsemle.
2021. jún. 13. 15:04
5/10 anonim válasza:
Ezzel semmi gond, bőven van annyi tartalék a szervezetben, hogy a kezdeti émelygés, étvágytalanság áthidalható vele. Főleg, ha terhesvitamint is szedsz.
2021. jún. 13. 15:52
6/10 flora08 válasza:
Sajnos az elején én is így voltam. Ha nagyon keveset eszel, az sem baj. Ne erőltesd, ha nem esik jól, csak visszajön :( Szedd a vitamint. Nekem a 7. héttől kb. a 16.-ig volt hányingerem, a 11. hétig egész nap, folyamatosan 😞. Almát ettem sokszor, tejszeletet, és hideg citromos vizet ittam, meg szénsavas ásványvizet. 2 kilót fogytam is, pedig eleve nagyon vékony vagyok. Amikor csillapodott a hányingerem (a 16. hét után), mindent ettem, de csak nagyon kis mennyiségben, az étvágyam akkor sem volt túl jó. 20 hetes vagyok, mostanra már tudok rendesen enni. Minden jót kívánok! 😌
2021. jún. 13. 16:20
7/10 anonim válasza:
1-2 nagyon konrét típusú keksz, pogácsa, yoghurt ami lement egy időben. Főzni se tudtam pedig imádok. Minden este agonizáltam hogy mit együnk/rendeljünk, szerencsére a férjem iszonyú megértő volt. Másnapi kaja most, a 2. trimeszterben is alig akar lecsúszni.
Sokaknál van ilyen, ne idegeskedj túl sokat rajta. Azért ha valamit nagyon megkívánsz, főleg gyümi, zöldség, kapj az alkalmon (piacról illatozó paradicsomot kétpofára ettem egy időben, ugyanígy a spárgát sütve).
Gyümölcsbevitelre jó alternatíva lehet vmi smoothie, elsősorban otthon csinált de pld. az Aldiban nagyon jókat kapni, vagy a frissen préselt gyümölcslevek (amik általában hűtőszekcióban vannak és hamar lejárnak). Ezen utóbbiaknál a savanyúság sokszor segített is nálam a rosszullétben.
2021. jún. 13. 16:22
8/10 anonim válasza:
Semmin nem változtattam, mindent ettem, amit addig is.
2021. jún. 13. 16:27
9/10 anonim válasza:
Alig valamit, a 16.hétig fogytam 7 kilót. Aztán hamar feljött a duplája. A baba elveszi ami neki kell
2021. jún. 13. 16:53
10/10 anonim válasza:
A legrosszabb fázisban szinte csak narancslevet és gyümölcsjoghurtot, és abból se sokat. Mikor kicsit jobb volt, akkor a főtt krumplit is meg tudtam enni, a tejet is, sima joghurtot stb. De így se volt éppenséggel egy egészséges étrend. Viszont a baba ilyenkor még nagyon kicsi, és el tudja venni a te szervezetedből, amire szüksége van. Ha amúgy egészséges vagy és szedsz folsavat (vagy folátot), akkor nem valószínű, hogy gond lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!