Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség és a kávé?

Terhesség és a kávé?

Figyelt kérdés
Mennyi kávét ittatok/isztok terhesség alatt, illetve a teherbeesés időszaka alatt? Mennyi szerintetek a megengedett? Elég megoszló véleményeket olvastam
2021. jún. 3. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Napi 2.

Reggel illetve délbe, ha alszik a 2évesem.

22hkm

2021. jún. 3. 13:07
 2/15 anonim ***** válasza:
Naponta kettőt iszom alapból és terhesen is, ennyi az ajánlott is egyébként. Ennél több egyébként semmilyen életszakaszban nem egészséges. Terhesség alatt egyébként lehet inni koffeinmenteset is, na az biztosan nem fog ártani.
2021. jún. 3. 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:

2!

Ártani nem fog, de használni sem :D

2x próbáltam a koffeinmenteset, rosszabbul voltam, minta nem ittam volna

2021. jún. 3. 13:11
 4/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy napi kettő belefér terhesen is.
2021. jún. 3. 13:13
 5/15 A kérdező kommentje:

Gondolom az erőssége sem mindegy. Reggel szoktam inni egy duplát, babkávéból őröltet.

Sokan azt mondják teljesen elkellene hagyni babatervezésnél.

2021. jún. 3. 13:18
 6/15 anonim ***** válasza:

28 vagyok, 10 éve kávézok, napi 2t. 1 nap kihagyás nélkül.

Reggel duplat iszok, délután egy tejeset. Frissen őrli a főzőnk.

2éves a fiam, makk egészséges, most félidős terhes vagyok, semmi probléma nincs

2021. jún. 3. 13:22
 7/15 anonim ***** válasza:

A legtöbb ajánlás szerint 200 mg az ajánlott napi max. mennyiség. Ebbe 2 latte vagy presszó belefér.

Én a tervezés alatt ugyanúgy napi2-3-at ittam viszont sportoltam és sok vizet ittam és vitaminokat szedtem. (Sikerült is elsőre)

Az elején nagyon nem kívántam a kávét, viszont rám szóltak hogy nagyon alacsony a vérnyomásom, igyak bátran, így reggelente egyet ittam végig. Aztán szoptatás alatt is egyet ittam naponta. Nagyon jó alvó a gyerek szerencsére :)

2021. jún. 3. 13:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Az erősség mellékes, 200 mg koffein biztonságosan fogyasztható terhesség alatt is. Hogy ezt úgy viszed be, hogy reggel bevered egyben egy ultraerős kávéban, vagy a nap folyamán megiszol 3 liter kólát, az már rád van bízva.

Szóval én napi 1 kávét és utána 2 teát ittam a terhességem alatt. Most két kávé és két tea a napi koffeinadagom :D Mielőtt teherbe estem volna, napi 3-4 kávé csúszott le.

2021. jún. 3. 13:33
 9/15 A kérdező kommentje:

Utolsó: Milyen jó ilyent hallani :)

Gratulálok!

Talán lecsökkentem egy kávéra reggel kis tejjel :D

2021. jún. 3. 13:33
 10/15 anonim ***** válasza:
Babatervezésnél meg aztán pláne mindegy, igyál, amennyit szoktál. Emlékszem egy kérdésre december végéről, ahol az illető január elejére nem várta, és leírta, hogy amióta babatervezésben vannak, peteérés és menstruáció között sosem ivott egy korty alkoholt sem. Amíg terhes se vagy, nyugodtan éld úgy az életet, mint korábban. Terhesen se kellenek nagy változások, nyilván ne dohányozz meg ne igyál alkoholt, és ne akkor állj neki testépíteni, de nagyjából ennyi.
2021. jún. 3. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!