Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tanácsok hol kezdjem?

Tanácsok hol kezdjem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég költöztünk Magyarországra! Anyagilag stabilizáltuk magunkat. 6 éve vagyunk együtt párommal, sose védekeztünk, 38 éves vagyok,szeretnénk babát, de még nem sikerült teherbeesnem!( De van mar egy tízenéves fiam) A kérdésem az lenne hogy hol kezdjem el a vizsgálatokat(nőgyogyász, magán nőgyogyász, vagy meddőségi)? Még semmilyen vizsgálat nincs !
2021. jún. 1. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nőgyógyász és / vagy endokrinológus, a legjobb ha az orvos ez a kettő kombóban, de járhatsz külön szakemberekhez is.
2021. jún. 1. 09:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A meddőségi esetek felében a pár férfi tagjánál van a gond, sok helyen a nőt nem is feltétlenül vizsgálják, amíg a férfi tag kivizsgálása nem történt meg. Így én a meddőségi központot ajánlom saját és ismerősök tapasztalatai alapján. Egy mezei nőgyógyász ilyen esetben kevés szerintem, nekünk is az volt.
2021. jún. 1. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes a meddőségibe jelentkezni, kb. 2-3 hónap volt év eleje felé a várólista az első konzultációig.

Amíg vártok erre, érdemes pár magánvizsgálatot csinálni a leggyakoribb problémákra (pesti árakat tudok mondani, de vidéken is elérhető szerintem mind, és valószínű olcsóbban):

- párodnak egy spermavizsgálatot csinálni (azonnali eredmény)

- magadnak egy 3 pontos terheléses cukrot és inzulint, pajzsmirigy hormonpanelt (illetve akár egy teljes vérképet mellé)

- ezen utóbbival érdemes egy meddőségben is jártas endokrinológushoz (ez most pesten 25-30 ezer körül mozog, egy kb 45perces első konzultáció)

- egy magán nőgyógyászhoz is érdemes elmenni szervi okok csekkje (ultrahang) miatt (ez is kb. 26 ezer Pesten)

Ezekkel a fentiekkel már eléggé tudsz haladni előre amíg a várólista haladghat a meddőségiben (a legtöbb meddőségi ingyenes az országban, utánanézhetsz ezeknek könnyen).

Könnyen lehet hogy az endokrinológus ad kezelési tervet és azonnal sikerül. Velem ez történt! Kezelés 2. hónapjában terhes lettem, mire várólistán sorra jutottam, már nem kellett igényt tartanom a meddőségi konzultációra.

Ha Pesten, vagy közelében éltek és szeretnél konkrét ajánlásokat, írj rám és szívesen írok ezzel kapcsolatban.

2021. jún. 1. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha neked már van akkor azért előbb a pároddal kezdeném. Neki egy vizsgálatneked 100
2021. jún. 1. 11:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!
2021. jún. 1. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!