Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Irna nekem valaki aki Angliaba...

Irna nekem valaki aki Angliaban szult? Tapasztalatok meg ilyesmi.

Figyelt kérdés
2010. aug. 23. 22:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én Londonban szültem 2010. március 08-án. Nekem csak jó tapasztalataim vannak, mind a etrhesgondozással mind pedig a szülés és az utána való gondoskodásról. Merőben már mint az itthoni, kicsit lazáábban kezelik a terhességet. Nem kell annyit dokihoz járni, nincs annyi vizsgálat, és a egyátalán nem vizsgálgatnak alulról, ha nincs semmi panaszod. Ez nekem kimondottan tetszett, nem vagyok hive annak, hogy lépten nyomon nyulkáljanak bennem. Persze ha panaszod van megnéznek.

A szülésnél ketten voltam a párommal egy elkülönített szobáb. Ahoyg megszuletett a baba rám tették és nagyon sokáig ott is volt vcleunk, csdak pár percre vették el tőlem. Szülési komplikáciom nem volt, nem is repedtem és 6 órával szulé után haza mehettem.

MÁsnap jött a védőnő, segített mindenben, nagyon kedves volt.

Ha valamire konkrétan kiváncsi vagy kérdezz nyugodtan.

2010. aug. 23. 22:19
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia! Remelem nem baj, hogy irok. En meg sajnos nem szultem, de Angliaban elek 3 eve mar es terhes mar voltam, csak sajnos elhalt. En nagyon nem vagyok az angolok egeszseguggyel megelegedve ilyen szempontbol. Sztem nem veszik eleg komolyan ezt az agat es nem csak azert irom, mert nem maradt meg a babam, mert arrol nem tehetnek. Leirom, ha nem baj. Irtam mar itt parszor, aki mar olvasta legfeljebb most nem fogja, ha nem erdekli. Kicsit hosszu lesz, ha nem baj. :-S

Szoval itt 12 hetesen van az elso uh. hacsak nem verzel elotte. Szulesznohoz kell menni, de az is csak 8-10 het kornyeken fogad. Hamarabb szoba nem all veled senki. En nagy nehezen elertem, hogy a 6. heten fogadjon a szuleszno, dehat nem sokat ertem vele. Az nem vizsgal, csak csomo papirmunka volt, ver es vizeletvetel...es kerdezte, hogy elegedett vagyok-e? Mondtam nem, mert szerettem volna minel hamarabb az elso uh.-t, mert otthon igy szokas meg aggodok a gorcseim miatt. Azt mondta azok rendben vannak es amig nem verzek, nincs hamarabb uh. a 12. hetnel. Nem birtam ki, mert valahol ereztem hogy baj lehet es elmentem maganhoz jo dragan a 8. heten, ahol kozoltek velem, hogy a baba 6 hetesen megallt a fejlodesben. Persze masnap hirtelen mar a korhazba is tudtak fogadni, akkor mar volt hely , de sajnos ott is ugyanazt allapitottak meg. Viszont vartak meg 2 hetet, hogy megbizonyosodjanak, tenyleg nem novekszik. Nem vereztem, egy csepp sem volt, nem dobta ki a szervezetem . Sajnos ket het mulva mar baba sem volt, csak az ures petezsak es ket nap mulva mutottek. Na azt szepen megcsinaltak, testileg nem viselt meg, abban kellemeset csalodtam, de ha nem megyek magan uh.-ra, akkor 6 hetig hordoztam volna a halott magzatot. Igy is 4 hetig volt bennem elhalva. :-(

Itt nincsennek magzatmegtarto gyogyszerek, mint otthon. Nem is hallottak rola. M.tarsam 4 -szer vetelt egy even belul es semmi ilyesmit nem kapott, nem kuldtek kivizsgalasra , sot vegig dolgoznia kellett, mert itt nincs tappenz meg veszelyeztett terhes. Szerencsere azota 6 honapos babas es most minden rendben.

Van egy ismerosom, akinek lassan fel eves a babaja. Mikor szidtam neki az angol eu.-t, vedte oket, de nem ertem miert, mert mikor terhes lett, cisztanak neztek a babajat es meg gyogyszert is kapott ra, amitol elmehett volna, de szerencsere megmaradt. Azt mondta a szulesnel minden ok. volt meg gondolom a baba mindenert karpotolta es a rosszat is elfelejtette. Meg mivel O verezgetett, ezert neki gyakran volt uh. es ugy masabb, mert itt csak a 12. es 20. heten van uh. ha minden rendben. Na de kerdem en honna tudjak, hogy minden rendben, ha meg sem neznek? Mert itt alulrol senki nem vizsgal meg az egesz terhesseg alatt. Igaz irtak elottem, hogy nem piszkalnak feleslegesen alulrol. Hat sztem ez nem felesleges piszkalas, hanem a terhesseghez tartozik az alapos vizsgalat. ket uh. egesz terhesseg alatt, nem tartom elegnek. AAA! Sorolhatnam meg. Ha megtehetnem, ha legkozelebb sikerul, hazamennek a terhesseg idejere.

megkerdezhetem, hogy miert kerdezted? Te is kint laksz? Babas vagy? Bocsanat a regenyert. Ha esetleg van meg kerdsed szivesen valaszolok, de talan az elottem szolo tobbet tud, hisz mar szult is. bar sztem en tobbet voltam a korhazba ilyen teren sajnos, mint O. :-(

2010. aug. 24. 20:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Ja meg a masik, hogy max. 1 napot tartanak bent szules utan, akkor is, ha csaszar. Latod az elottem szolot is kirugtak 6 oraval a szules utan. Hat azert az durva sztem. Igaz, hogy az is sok, amiket otthon bent tartanak, de azert 1 nap (ejszaka) meg 6 ora? :-S Azert ez megiscsak egy szules, konyorgom. Igaz, hogy ezek szerint bevalt, mert mindenkivel igy csinaljak. Tehat gondolom nem lehet baj belole, altalaban, de azert akkor is furcsallom.
2010. aug. 24. 20:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Egyebkent hogy jot is mondjak viszont az orvosokkal megvagyok elegedve, de nem szakmailag, inkabb emberileg, hogy vegig nagyon rendesek, segitokeszek, csak hat ezzel a rendszerrel nem tudnak mit kezdeni, nem tehetnek rola. Tehat inkabb vagyok bent egy napot szules utan, de emberszamba vesznek, mint otthon egy hetet, de kutyaba sem.
2010. aug. 24. 20:16
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Az első válaszoló vagyok.Elöször is nagyon sajnálom ami veled történt és remélem hamarosan babád lesz. De azt mondom, hogy felesleges haza jönnöd, ittho9n majd azt tapasztalod, hogy ha pénzed van akkor számítassz, ha nincs akkor meg semmibe vesznek. 150 ezernél kezdődik lassan egy szülés és sokszor nem is az orvosod van veled.

Miért nézzenek 9. hét előtt, ha van baba azt megállapítod terhességi teszten és a 12 hetes ultrahangon minden kiderül. Itthon is ha elhal a baba azt majd csak a 12 hetesen látják általában. Feltéve ha nem jársz magán dokihoz hetente ultrahangra 10 ezer forintért.

Nagyon sok szülés indul meg idő előtt azért mert alulról kétnaponta vizsgálják az embert itthont. Igaz hogy csak két uh van Angliában, de a 20. hét után elmehetsz magánra ami kb. 30 ezer forint átszámítva, 4d-a kapsz cd ,meg képeket is. szval sztem megéri. Mo-on 10 szter ennyibe van egy teljes terhesség.

Összesen 10 szer találkoztam terhességem alatt a védőnővel és mindannyiszor volt rám 20 nyugodt perce kb. Nem kellett a váróban napokat ülni, hogy 5 percre behivjanak, hanem időpontom volt és mindig időben behívott. Mindezt persze zsebre dugdosás nélkül.

Én nagyon örültem hogy haza engedtek, hiszen nem szeretem a kórházi környezetet és a babának is jobb otthon. A második nap reggel már ott van kint nálad a védőnő és ha kell az egész napot ott tölti veled,és segít mindenben.

Sztem nagyon jó a terhes gondozás és nem aggódjk túl az tény mert ez nem betegség,hanem egy állapot!

2010. aug. 24. 20:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen, abban igazad van, hogyha elakar menni a baba el fog es amig ilyen pici, nem tudnak sehol semmit csinalni vele. Nem is az a bajom, hanem, hogy feloluk 6 hetig is hordozhattam volna az elhalt magzatot. Igy is 4 het volt es ha a 6. heten megneztek volna, ahogy kertem, akkor kiderult volna es hamarabb sor kerul a mutetre. Tudod milyen erzes volt hetekig egy halott babaval maszkalni? Biztos furan hangzik, de alig vartam a mutet es megkonnyebbultem mikor sor kerult ra.

Igen, az is az angolok javara valjon, hogy egy ft-ot nem kernek semmiert es nem kell ahhoz lefizetni oket, hogy emberszamba vegyenek. Sot, ha fizetni probalnal, igen furcsan neznenek. Szoval igen, ez jo, hogy itt minden ingyenes es sajnos, hogy otthon fizetni kell, hogy foglalkozzanak veled, de epp ezert en otthon maganhoz jarnek. Amugyis magan nodokihoz jarok, igaz csak evente rakszuresre, de ha baba lenne, nem sajnalnam ra a penzt.

2010. aug. 24. 21:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Orulok , hogy irtal es persze mindenkinek meglehet a maga velemenye es igazad van, hogy a terhesseg nem betegseg, hanem egy allapot, altalaban, mert az en esetemben nem az volt. Azert kivancsi vagyok, ha igy jartal volna , mint en, milyen velemenyed lenne az angol egeszsegugyrol? Egyebkent a tobbi agaval nekem sincs gondom.

Ha nekem is normal terhessegem lett volna biztos nem lenne egy szavam se, de az sem az O erdemuk, hogy nalad minden rendben zajlott, hanem csak szerencses voltal. Ugyanilyen siman ment volna nalad minden otthon is, akar fizetsz, akar nem.Mazlista vagy.

2010. aug. 24. 21:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, szerencsés vagyok, de tervezek második babát és bármi lehet még. Ettől függetlenül bemerném itt kint újra vállalni. Sőt!

Sajnos itthon is úgy van ez, tapasztalatból beszélek!, hogy elmész amikor pozitívat tesztelsz, minden rendben van, és majd legközelebb 12 hetesre hívnak, ahol megtudják állapítani hogy a baba meghalt. Tehát közel 3-4 hete halott a baba. Feltéve ahogy írtam elöször is, nem járkálsz hetente magándokihoz.

Az hogy mázlista vagyok, én nem így nevezném. Én is megjártam a magam útját a babáig, de neked sincs okod szomorkodni, hiszen a terhességek 30-40 %-a elhal a 12. hét előtt. Ennek mindig van oka, és jobb ilyenkor minthogy később rendelleneség miatt kelljen megszülni hamarabb!

Amúgy merre laktok? Most tervezitek a babát?

Sok sikert és mégegyszer bíztatni tudlak csak, hogy mert kint bevállalni!!

2010. aug. 25. 11:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Persze, mindenkepp itt fogom megszulni es felnevelni is a picit, mert otthon nincs jovoje.

Tervezzuk persze. Mar ket hettel a mutet utan elkezdtuk a probalkozast.

Londontol 1.5 oranyira lakunk es koszi a biztatast.

2010. aug. 25. 21:39
 10/11 A kérdező kommentje:
koszonom a sok valaszt,a 2 holgytol,en irtam privat emailt az elso valaszolonak es sajna nem irt vissza,miert ajaljak fel h "segitenek"ha vissza sem irnak:|((
2010. aug. 27. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!