Angliában munkát keresők, vagy ott dolgozók nálatok, hogy mentek ezek az ügyintézések? Tapasztalatok?
Az NI interjúra sok féle irat kell!
- útlevél
- személyi igazolvány
- angliai lakcím igazolása(ez a legfontosabb!)
esetleg jogsi.
Ha még nincsen munkád, tehát munkakereső vagy, akkor bemész egy agencyhez, ott pedig kapsz tőlük(ha kéred) egy igazolást, miszerint valóban álláskereső vagy. (A papírt amit kapsz, azt is vidd magaddal az NI interjúra.)
Az agency-ben történő regisztráláshoz semmi nem kell, csak útlevél, személyi, esetleg jogsi. Bemész kitöltöd az ő regisztrációs dokumentumaikat és ha szerencséd van akkor szólnak, ha van munka.
első vagyok
Sokféle agency van, döntsd el hogy milyen munkakörben dolgoznál, mert az ügynökségek különböző munkákra vannak specializálva.
Vannak például csak vendéglátós állásokat közvetítők, raktáros munkát közvetítők, stb. Véleményem szerint jók az ügynökségek, de én speciel jobban szeretem a gumtree.com oldalt. Én mikor kijöttem (3 hónapja) ott kerestem állást és 2 hét után már dolgoztam is, mint konyhai kisegítő és úgymond "álom" időbeosztásom volt, mert hétfőtől-péntekig voltam 8-4 ig.
Azt tapasztaltam, hogy ha nincs NI számod, sem pedig időpontod és referenciaszámod az NI időpontra, akkor nem vesz fel a munkaadó! De! Ha legalább az interjú időpont és a referenciaszám megvan, akkor már felvesz.
Amikor felhívod a NI interjú ügyben a telefonszámot, akkor azután pár napra(2-3) kapsz egy levelet, benne minden információval! (Hova kell menni, mikor kell menni, mit kell vinni, stb. és ott lesz a referenciaszám is ami kell!) Ezért mondjuk azt, hogy az első és legfontosabb ügyintézés a kiérkezés után az NI interjú elintézése, mert ha van időpontod, akkor kereshetsz állást! (NI számra interjú időpontot az Egyesült Királyságba érkezést követő 24 óra elteltével lehet kérni! Előbb nem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!