Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van egy kicsi feleslegem....

Van egy kicsi feleslegem. Jovore babat szeretnenk szerintetek erdemes addig edzeni es feszes pocakra gyurni? Mikor striasabb a poci?

Figyelt kérdés
10 kiloval vagyok tobb a szokasosnal viszont a pocaknal kb 5 kilot sem jelentene az a fogyas.. inkabb 2-3 . Erdemes hasra edzeni?
2021. máj. 3. 04:31
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Genetika. Striát nem fogod tudni kivédeni semmivel, ha olyan a bőröd. Valakinek pl. terhesség alatt semmi, szülés közben meg "szétszakad" és szép lilán távozik.

A hasizom az inkább azért fontos, mert terhesség alatt szét fog nyílni a hasfalad. Ha edzettebb akkor nem lesz annyira rossz a hétköznapi munkavégzés. (terhesen már hasra nem gyúrhatsz). Viszont csak hasazni is hülyeség, mert ha hasra edzel és a törzs többi izmát pedig hanyagolog, akkor meg a gerinced terheled feleslegesen és terhesen még fájhat is.

2021. máj. 3. 05:19
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

Igen

Könnyebb lesz utána

2021. máj. 3. 06:26
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Gerinctornát javaslok, azzal a derekadat és a hasadat is erősíted. Ez azért is jó, mert pl nekem olyan erős hasizmaim voltak, hogy kicsi maradt végig a hasam, és szépen, lassan növekedett, azért szerintem ez is hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé alaluljanak ki striák. Lefogyni pedig mindenképpen érdemes, 10 kilót könnyen le lehet adni, hajrá!! 😊
2021. máj. 3. 06:44
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Én leadnám, de nem a striák miatt.
2021. máj. 3. 07:02
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

A stria totál nem ettől függ, hanem genetika...

Az teljesen mindegy, hogy 50kg vagy 70kgval kezded a terhességet, mennyit nől a hasad. Ha olyan a genetikát, pont megjöttél...

Én fiam elött sportoltam. 60kg voltam. Csodás hasizommal, látszottak a kockák is. Szarrá repedt a bőröm, a szülés maga volt a pokol.

Rá 2évre ujra babát vállaltunk. Azt a terhességet 73kg-al kezdtem, sport nélkül. A hasamon kb ugyan annyi új stria jött ki, mint a regiek száma. Pedig aztán 3féle drága krémmel is kentem. Viszont a szülés könnyebb volt jóval. Persze, második baba jóhogy könnyebb, lehet lepontozni... de én azzal a túlsúllyal a terhességet is könnyebben viseltem és a szülést is.

Mind2 gyereknél 10kg-t híztam kereken a szülésre, ami le is ment kb 2hét alatt.

2021. máj. 3. 07:50
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Sokkal jobbat teszel a szervezetednek, ha felesleg nélkül indulsz neki a terhességednek.

Nekem nem lettek striáim, heti 3szor edzettem terhesség előtt (sajnos veszélyeztetett terhesen nem lehetett már), végig krémeztem/olajoztam a hasam. Anyukámnak teljesen szét van repedezve a hasa. Nekem 1 db csikom sincs a hasamon, viszont tejbelövellésnél a mellem alsó része lila csíkos lett.

Nem tudom, hogy az edzésnek tudható-e be, hogy nem lettem striás, de az biztos, hogy a testemnek könnyebb volt kihordani így a babát.

2021. máj. 3. 07:53
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Edzeni mindig érdemes, ettől függetlenül.
2021. máj. 3. 08:32
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Sportolni és fogyni sosem árt. A stria viszont genetika. A kencék csak a pénzt viszik. Anyukám 26 kg-t hízott velem is és a testvéremmel is . Egy darab csíkja sincs, évente többször hízik sokat majd adja le. Csíkmentes.

Én ellenben zebra vagyok pedig csak 10kg jött fel a terhesség végére. Barátnőm pl csak szülés közben repedt szét, vékony testalkat és kicsi hasa volt. Van aki nem reped van aki igen. A kenegetés ellenére is szétrepedhet az ember. Aki nem reped az nem a kencétől...annak kence nélkül se lenne baja. Kenegetni amúgy más miatt hasznos, pl szárazabb a bőr és sokat viszket terhesen.

2021. máj. 3. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Hat en is 10 kg plusszal indultam, de nem is volt baj, mivel elso 6 honapban nem igen volt etvagyam, fogytam is ,2-3 kilot. Majd a terhesseg vegen felszedtem 10et, ami le is ment a szulessel. Jelenleg megindig plusz 8kg van rajtam de en mindig is ilyen alkatu voltam.
2021. máj. 3. 11:05
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Erős hasizom nem a striák miatt kell, hanem azért, hogy ne nyíljon szét az egyenes hasizom a terheléstől. Amúgy nincs olyan, hogy csak hasból vagy csak innen-onnan fogyás. És igen, a mozgás ne csak kampányszerű legyen, hanem a mindennapok része.
2021. máj. 3. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!