Gyerekvállalás elött covid oltás kinek mi a véleménye erről?
Sziasztok,
A fenti kérdés lefedi amiről szó lenne. Annyit hozzá tennék hogy elötte konzultálni fogok az orvosommal és labort is szeretnék csináltatni mert tavaly októberben voltam már covidos így érdekelne mi van velem. Kb 2-3 hónap múlva próbálkoznánk mert addigra kb kiürülne a fogamzasgatló is. Egyedül Pfizerral lennék hajlandó magam oltatni.
Pfizernál is kikell várni a 2 hónapot?
Valakinek valamilyen tapasztalata?
Kb ez a 253.ugyan ilyen kérdés.... miert nem lehet visszakeresni?!
De komolyan?!
Egyebként ahogy az egyes is írha, minden doki ajánlja, mert félti az állását... mondom ezt orvosként...
Te döntsd el, mennyire fontos neked az oltás, és mérlegelj, megéri-e...
En orvos vagyok, gyereket szeretnénk már egy ideje, és beoltattam magam, amint lehetett. Testkozelbol tapasztaltam a korhazban, mekkora a veszély, láttam 40 eveseket meghalni más alapbetegség nélkul, láttam a CT képeket, ahol a tudo 80-90 százalékát megtámadta a vírus, láttam huszonéveseket lélegeztetogépen, ahogy eddig aktív 50-60-70 éveseket, akik oxygénmaszkkal az arcukon is levego után kapkodtak...megtapasztaltam, hogy aki egyik nap még az élok kozott volt, beszéltem vele, az másnapra már a hullaházban....ezért számomra nem volt kérdés, hogy beloltatom magam.
Az hogy meddoseget okoz az oltás, az hulyeség. Miért is okozna? És ha a virus egy részecskéjétol igy félsz, ami az oltással beled kerul, attól nem félsz, hogy ha maga a virus megtámad, akkor mit okoz? Ilyen alapon maga a virus is okozhatna meddoseget. En semmiképp sem akartam kockáztatni, hogy kis terhesen újra elvetéljek pl. azért, meg magas lázam lesz COVID miatt.
Mindenképp beoltattam magam. Mi kb decemberre tervezzük, hogy elkezdjük a próbálkozást a második gyerekkel, de ez meg nem biztos.
Túl vagyok egy astran és júliusban kapjuk a másodikat.
Viszont nagyon érdekel, mi ez a pfizer imadat? Szerintem is jó oltas, nincs vele baj, de verrog tekintetében pl ugyanaz a kockázat mint az astranal és pont ez az, amit meg sose használtak ilyen széles körben embereken, tehát pont ez a legnagyobb kísérlet. Miért buktok rá ennyire? Ennyire bakajaltatok a PR-t vagy mi? Kokolyan nem ertem 🤷🏼♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!