Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi lehet az oka ha egy fiatal...

Mi lehet az oka ha egy fiatal párnak nem sikerül a baba?

Figyelt kérdés

23 és 24 évesek vagyunk, a környezetünkben mindenkinek elsőre sikerült, és elgondolkodtam, hogy vajon nekünk miért nem?

Nincs semmilyen ismert betegség a háttérben. Még fél év próbálkozásnál tartunk, így tudom ez nem a világ vége, csak nem értem a miértjét.

Nektek volt hasonló gondotok? Mi lett a vége? Talátatok okot, vagy szimplán csak várni kellett?

Köszönöm előre is a normális válaszokat!

2021. márc. 22. 21:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A sima pechtől elkezdve a PCOS-en és spermagondokon keresztül az immunológiai gondig bármilyen oka lehet. Lehet mindig pont rosszkor vagytok együtt, vagy nem vagy átjárható. Tényleg 1000+1 oka lehet sajnos.

Ha nagyon aggódtok, te kérj hormonpanel vizsgálatot nőgyógyásztól, párod menjen el spermavizsgálatra.

Nálunk peteérési gond és kevés spermagond van, lombikoznunk kell.

2021. márc. 22. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Én 18 voltam a férjem 23, fél év után jött össze a fiam, a lányom meg csak úgy becsúszott utána.
2021. márc. 22. 22:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 23 párom 25 éves, egészségesek vagyunk.

Most sikerült másfél év próbálkozás után

2021. márc. 22. 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden ciklusban kb 33% esélye van a megtermekenyulesnek, ha jókor vagytok együtt. De egyébként pont ugyanaz lehet az oka fiataloknál, ha van ok, mint idősebbeknel. Egy baráti hazasparnal pl kiderült, hogy a férfi gyerekkori betegsége (valószínűleg az, valami himlő) kinyírta a spermakat. Szoval ilyenkor azért hiába fiatal meg egészséges a pár.
2021. márc. 22. 23:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem 33, 15-20% az esélye egy ciklusban...

Ahogy írták, millió meg egy oka lehet. A nőknél a leggyakoribb okok PCOS, IR, endometriózis, ezek következtében rendszertelen ciklus, nincs peteérés, de lehet hormonprobléma is (alacsony progeszteron, stb.). Aztán van egy csomó dolog, amit csak speciális vizsgálattal lehet kiszűrni, pl. elzáródott petevezeték, immunológiai, hematológiai problémák, stb. Férfi oldalon is lehet rossz spermakép, ennek szintén millió meg egy oka lehet, a legtöbbször ez ki sem derül, vagy egyszerűen "mert csak", ezt osztotta a természet, a férfiak nemzőképessége rohamosan csökken. Nálunk is például ez a gond. Viszont a férfiak kivizsgálása sokkal egszerűbb, és ajánlott minél hamarabb elvégezni.

2021. márc. 23. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg 80% az esélye, hogy egy egészséges pár 1 év alatt teherbe esik. Mi fél év után mentünk el nőgyógyászhoz és sperma vizsgálatra, de előtte már követtem a peteérést hőmérőzéssel és LH teszteléssel, hogy jókor legyünk együtt és vitaminokkal is megtámogattuk magunkat. Kiderültek kisebb eltérések mindkét oldalon, ez után 1 hónap múlva lett pozitív a terhességi teszt.
2021. márc. 23. 09:35
 7/7 anonim válasza:

Mi már 10.hónapja próbálkozunk. Mindig bebeszélem magamnak a tüneteket és jön a sok könnycsepp mensikor. Én sem értem a miértjét, mert 24 éves vagyok. Most jutottam el odáig, hogy jó nem érdekel megyek és kivizsgáltatom magam. Nem tudom elhinni, hogy egy egészséges fiatal párnak ilyen nehezen jön.

Az a tanácsom, hogy te is menj és csináltass vizsgálatokat. Ha azt hallod, hogy nyugodjon meg jönni fog akkor lehet könnyebben jön össze. Nekem eddig az járt a fejemben, mi van ha baj van?! Nyugtasd meg magad te is.

2021. márc. 31. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!