Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy lehet elengedni a babatémát?

Hogy lehet elengedni a babatémát?

Figyelt kérdés
Másfél éve várjuk a babát, mindkettőnknél voltak gondok, de úgy néz ki, hogy rendeződött a dolog, túl vagyunk 2 terminált együttléten, egy sikertelen inszemináción. Mégis hogy kéne elengedni a gyerekdolgot? Utóbbi néhány hónapban folyton azt éreztem, hogy na most biztos sikerült, de nem és folyton összetörök lelkileg mikor meglátom a negatív tesztet :(
2021. febr. 26. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:
12%
Örökbefogadással.
2021. febr. 26. 12:47
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Hello.. Mi 5 éve akarunk babát, túl vagyunk herevisszér műtétet, és az utóbbi egy év alatt 3 sikertelen, stimulációs lombikon. Minden sikertelen után úgy érzem, h ez volt az utolsó.. De már várom a következőt, és h javuljon a férjem spermaképe.. Ti lombikon nem gondolkodtok? Annyi mindenkinek sikerül elsőre :) egyébként én max 5-öt vállalok be, utána nem tudom mi lesz.. Ez a jövő zenéje... Vagy spermadonor, vagy szétválnak az útjaink, én nem tudnék azon túl jutni, hogy nem lehetek terhes, vagy nem lehet saját gyermekem.. 29 éves vagyok, van még időnk, bár párom idősebb, de azért még van remény.. Ne add fel, ismerek olyan, aki a 9.lombikot csinálta. Én már a sikertelen hónapokban nem csalódok, mert tudom h nem lehet, vagyis minimális az esély rá.. Csak ez a lombik visel meg.. Nálatok mi volt a gond?
2021. febr. 26. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

Tudom milyen nehéz. De valóban az "elengedés" lehet a kulcs. Odázd el gondolatban. Találj ki valamit rövid távon, pl fogysz 4kg-t utána majd jön a baba. Hülyén hangzik, de segít. 7 év alatt kétszer lettem úgy terhes, hogy pont akkor nem számítottam rá, sőt a fejem tettem volna rá, hogy nem sikerül. Az elsőnél, egyszer tudtunk együtt lenni a ciklusban, így mondtam is, hogy esélytelen nem is agyaltam rajta... aztán bumm ikrek, de sajnos missed ab lett a vége :(

Második alkalommal, meg elkezdődött minden kezelés, pajzsmirigy, IR, doki monsta legyünk türelemmel még fél évet. Madj még egy ciklust végig néztünk, hormonok, hőgörbe, ovuteszt. A progim nagyon alacsony volt, abban is kételkedtem, hogy volt ovu, a görbém is pocsék volt, elég lapos. Na mondom, ez esélytelen hónap az eredmények fényében.... aztán mégis terhes lettem abban a ciklusban. Szóval az elengedés, elodázás sokat jelenthet. Akkor is, ha lehetetlennek tűnik. Nem lemondani kell róla, hogy tervezz be valamit, ami elérhető aránylag hamar és kicsit koncentrálj arra. Nagyon sok embernek pl akkor jön össze mikor már a lombik kapujában vannak, már időpontjuk van és hirtelen pozi lesz a teszt, mert elengedik a témát, hisz lebeg a szemük előtt az aránylag biztos siker.

Soha nem szabad feladni, amíg van egy nőnek méhe, addig lehet gyermeke is. (egyéb esetben örökbefogadás) Szóval kitartás, türelem, kicsit tervezgetni egyéb dolgokat, és jönni fog az a kicsi csoda :)

2021. febr. 26. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

Az utolsóval teljesen egyetértek.

Mi tavaly kezdtük, vagyis már előtte is, de az nem volt igazán éles. Az első vagy a második hónapban összejött, akkor kezdtem el az ovutesztelést, akkor mondom jól van nézzük meg azt a jóstesztelést is, és a végén esett csak le. Sajnos missed ab lett a vége, de azóta mindent kezelünk, rajta vagyunk a témán. Párom is ki lett vizsgálva, nála minden rendben, nekem pedig most lesz majd a laparoszkópiás műtét. Úgy érzem, hogy most sikerült lecsillapodnom, de igyekszem magam lefoglalni.

Ajánlom Ördög Nóri Pozitív c. könyvét, nagyon hasznos, tanulságos dolgokról van benne szó, több témát érintenek.

2021. febr. 26. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!Gondolj másra és keress egyéb célokat az életedben.Ne csak e körül forogjon minden mert mikor nem sikerül akkor sokkal nagyobb a csalódás.#3-as és #4-es nagyon jól mondja.Feladni sem kell csak kicsit megnyugodni hogy lesz baba csak nem most adj uram teremtőm.Nem mindenkinek sikerül rögtön,ez van.Szerencse is kell hozzá én nagyon úgy látom.Fiatal is vagy még Kérdező,szóval ezen ne idegeskedj!Sikerülni fog!6 inszeminációd lehet tehát abból az egyik miért is ne sikerülhetne?Lombik is van,annak meg jóval magasabb a sikerrátája főleg hogy fiatal vagy még.A kor nagyon mérvadó
2021. febr. 26. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!