Milyen opciók léphetnek érvénybe nem tervezett teherbeesésnél?
Adott egy 1 éves szexkapcsolat. Leszögeztük, hogy csak egymással szexelünk, de ha valamelyikünknek adódna egy komoly kapcsolat akkor azt jelezzük a másiknak és békével befejezzük. Na de a vége az lett, hogy a lány teherbe esett.. Én kértem, hogy vetessük el, de ő erről hallani sem akar és minden áron szeretné megtartani. Ha lemondok róla és nem kerül a nevemre a gyerek akkor nem kell gyerektartást fizetnem? De evidens, hogy akkor jövőben semmi közöm nem lesz hozzá és nem is látogathatom. Én mondtam neki, hogy úgy bevállalom a gyereket és próbáljuk meg közös erővel együtt felnevelni mint két pár és akkor költözzön oda hozzám, de ő ezt nem szeretné.. Hétvégi apa nem akarok lenni.. Szóval ilyenkor mi a teendő? Ha lemondok róla kell gyerektartást fizetnem?
25/F
Lemondani nem tudsz róla, csak a jogaidról. Vagyis arról, hogy látogatod és része leszel az életének. A kötelességeidről nem mondhatsz le, ergó fizetned kell. Ha nem ismered el önként, hogy a tiéd, a csaj apasági pert indíthat, és ha kiderül, hogy tiéd, akkor te fizeted a per költségeit is, valamint köteleznek gyerektartásra.
2 módon szabadulhatsz.
Az egyik, hogy a csaj nem tart igényt pénzre, így nem fog teperni azért, hogy a nevedre kerüljön. A másik, hogy lesz egy férfi, aki örökbe fogadja a gyermeked, és neveli együtt helyetted a csajjal. Akkor neked minden jogod és kötelezettséged megszűnik.
Hát apasági nyilatkozatot kell tenni, anélkül a csaj maximum perelhet.
Bár ez is olyan, hogy megint nem értem miért jó ez egy nőnek, ha a srác lelép külföldre közben, akkor évekig mehet a pereskedés meg a szenvedés a bizonyítással, melynek addig minden költségét neki kell állnia a csekély bevételből, és még ha rá is verik valahogy a srácra az apaság tényét, végrehajtót tudnak küldeni rá a pénz behajtás miatt, de ha neki Magyarországon nincs semmije, külföldön meg feketézik, akkor szintén nincs kint a vízből.
Közben a gyerek meg lassan iskolás lesz.
"Én mondtam neki, hogy úgy bevállalom a gyereket és próbáljuk meg közös erővel együtt felnevelni mint két pár és akkor költözzön oda hozzám, de ő ezt nem szeretné.. "
=>
Miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!