Volt egy vetélésem fél éve. Nemrég voltam nőgyógyásznál azt mondta nincs PCOS.
Kértem időpontot endokrinológushoz hajhullás, szőrösödés miatt. A ciklusom rendben van mindig 24 napos, van peteérésem.
De közben tegnap pozit teszteltem. Lehet hogy IR-es vagyok? Megint elvetélhetek?
2021. jan. 23. 16:15
1/7 anonim válasza:
Nekem IR-em van PCOS nélkül. Minden hormonom rendben kivéve az inzulin.
2021. jan. 23. 16:30
2/7 anonim válasza:
Honnan vetted pont az IR-t? Bármi miatt elvetélhetsz, akkor is, ha egészséges vagy.
2021. jan. 23. 16:32
3/7 anonim válasza:
IR van PCOS nèlkül, PCOS viszonr nincs IR nèlkül.
2021. jan. 23. 17:37
4/7 anonim válasza:
Nekem sincs pcos-em, viszont IR és Hashimoto van. Magas TSH és antiTPO + kezeletlen IR miatt volt missed abom, ahogy kezelést kaptam problémamentes terhességem volt.
Ilyenkor általában az okoz gondot, ha nem áll kezelés alatt az ember, viszont a pajzsmirigy együtt jár az IR-el. Legalábbis az esetek nagy részében. Nézess TSH-t is, max kapsz rá gyógyszert és csináld a ch diétát az IR miatt, akkor is, ha nem igazolt, mert a leírtak alapján simán lehet IR-ed.Jó egészséget kívánok és a legjobbakat, hogy minden rendben legyen!
2021. jan. 23. 19:30
5/7 anonim válasza:
Lehet, nekem is pajzsmirigy alulműködésem van és durva IRem volt, amikor elkezdtük a kezelést, viszont PCOS nincs. Érdekesek ezek a betegségek, össze vissza vannak kapcsolatok, van így is, úgy is. Épp ezért nem kell kétségbe esni, inkább alaposan a mélyére kell ásni és kezelni, akkor nincs gond.
2021. jan. 23. 19:48
6/7 anonim válasza:
Igen, van IR PCOS nélkül. Ha endokrinológus igazolta az IR-t, akkor nem ártana felkeresni egy dietetikust, hogy a terhességhez milyen diétát folytass, hogy ne legyen belőle akár terhességi cukorbetegség. Myo-inozitolt tudsz szedni, azt nem kell senkinek receptre felírnia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!