Szerintetek lehet baba? Merckformint szedek, IR, PCO-m van.
Attól függ milyenek a cukor és inzulin értékeid, milyen az endokrinológusod illetve mennyire tartod szigorúan a 160g-os diétát és mennyire kerülöd a cukrot (bármilyen hozzáadottat) és mennyire rendszeres a kardió testmozgás.
Néztek pajzsmirigy hormonokat? TSH, fT3, fT4, anti-TPO, anti-TG?
Nekem annyira enyhe IR-em volt, hogy nem adtak rá gyógyszert. Viszont a PCOS-em és ezáltal az hogy nem volt peteérésem, csak a pm értékek rendbetétele után javult ill. állt be. A 30+ napos ciklusra az endokrinológusom még azt mondta, kicsit hosszú.
Az én tapasztalatom, hogy végül 3 sikertelen inszem után lombikkal sikerült teherbe esnem, bő egy évre rá, hogy a fent írt kezeléseket elkezdtem.
A pajzsmirigy értékeim rendben voltak. Az inzulinom 75 volt 60 percnél, a 120 percesnél még mindig 50. A kardiot 1 hónapja tartom, heti 2-3-szor 40 perc. A 160 gr-ban mindig bennevagyok, de sajnos becsúsznak gyors felszívódású szénhidrátok, mint pl. 1 hete hétvége, szülinapozás, tortázás.
Már több éve volt róla szó, hogy pco-m van, de gyakorlatilag csak idén lett véglegesen kimondva az emelkedett anti müllerin hormon és az UH alapján. A peteérésemet soha nem vizsgálták. Kisfiam annó 2 hónap alatt összejött, az előző babánk is kb. a 3-4. hónapban, majd az a korai babánk is 3 hónapon belül.
Ez türelem játék akkor. 1 hónap után még ne várj csodát és ne keseredj el! Általában kell 3-6 hónap kilengések nélkül, hogy pozitív változás lépjen fel. Kinek mennyi. Az inzulinod nem tűnik vészesen magasnak, bár látni kéne hozzá a cukor értékeket is.
A pm értékek mennyik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!