Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Felelőtlenség lenne diplomás...

Felelőtlenség lenne diplomás gyedre szülni?

Figyelt kérdés

Szeretnénk már nagyon kisbabát a párommal. Azt beszéltük, hogy amikor végzek az egyetemen és sikerül teherbeesnem akkor járna a diplomás gyed, ami kb. annyi mint a gyes.

Azonban még a szakmámban sosem dolgoztam csak diákmunkáztam ezért nem tudom mennyire lenne felelőtlen döntés.

Óvónőnek tanulok egyébként és a képzés során sok gyakorlatunk van.

Mire végzek meg lesz 6 hónap gyakorlatom óvodában. Így igazából ilyen jellegű tapasztalatom lesz.

Azt gondolom jobb lenne gyermek, gyermekek után elmenni dolgozni.

Köszönöm előre is a segítséget és a véleményt.

2021. jan. 10. 22:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
92%

Szia! Én is 23 éves vagyok, mesterképzésre járok, mi már rajta vagyunk a baba témán. A diplomás gyed azok a felnőtt diákok miatt is alakult meg, akik nem szeretnének karrier és család között választani. Aki meg csak 20-22 évesen kezdi az egyetemet vagy később, ugyanúgy 25-30 évesen kerül ki a munkaerő piacra tapasztalat nélkül. Úgy gondolom, hogy akinek már van gyereke még szívesebben is látják mert valamilyen szinten biztosítva vannak a cégek arról, hogy az elkövetkező időben nem hagy ki éveket szülés szabadság miatt.. És nem, nem kell hozzá munkatapasztalat ezért hívják DIPLOMÁS GYEDNEK. Egyedül az aktív hallgatói jogviszony befolyásolja azt, hogy megkapod e vagy nem. Jól tudod kérdező!

Ha úgy érzed minden adott vágjatok bele! Én is tettem fel annó ilyen kérdést, de nem azért mert én bizonytalan lennék, hanem azért mert sok más ember kérdőjelezi meg ezt a döntést.

Sok sikert nektek!

2021. jan. 11. 13:11
 22/30 anonim ***** válasza:
12%

Igazából nem tudom, minek tetted fel a kérdést, mikor egyértelmű már a döntésed. Akkor még nem mindegy, ki mit mond?

Sunnyogd el nyugodtan a munkát 30 éves koráig, csak aztán nehogy apukát baleset érje vagy lelépjen (tudjuk, ő nem olyan.... ).

2021. jan. 11. 13:27
 23/30 anonim ***** válasza:
88%

Ugyan már 22-es, ha 30 éves kora után születnek meg a gyerekei akkor nem pont ugyanannyit "sunnyog" el?

Ha apukát baleset éri vagy lelép nem pont ugyanolyan szar 30 felett?

2021. jan. 11. 14:55
 24/30 anonim ***** válasza:
91%

Arról nem is beszélve,hogy itt nálunk pl.lasszóval kergetik az óvodapedagógusokat. Ez egy olyan szakma amiben mindig el fog tudni hekyezkedni.

Kérdező én azt gondolom ilyen feltételekkel hülye lennél nem belevágni.

2021. jan. 11. 19:40
 25/30 A kérdező kommentje:

Nagyon,nagyon,nagyon szépen köszönöm nektek. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kedves és pozitív válaszokat fogok kapni!

Azért tettem fel a kérdést, mert sajnos nincs olyan se a családban se az ismerősöm között, akinek ne lenne meg az 1-2 év munkaviszonya, aki diplomás gyedet igénybe venne, aki szülne munkatapasztalat nélkül.

Szerettem volna kikérdezni masok véleményét mielőtt belevágunk és bíztam benne, hogy ír olyan is, aki ugyanebben a helyzetben van/volt.

Örülök azoknak akik gondolkodnak ezen vagy akik hasonlóan belevágtak! :))

Köszönöm annak is aki megvédett. Ha szeretnék nagy családot, vagyis örülnék, ha lenne 3 gyermekem:) mindigis erről álmodoztam. Ez olyan 6 év lenne.

Ha nem most akkor később telne le az a 6 év. Utána pedig egészem 65 éves koromig dolgozhatok, sőőt még lehet utána is, ha hosszabb lesz a nyugdíjkorhatár, amit remélek, hogy nem lesz sose hosszabb.

Hiszem azt, hogy esetleg az óvodában nagyon nagy segítség lenne, hogy van tapasztalatom gyerekneveléssel kapcsolatban, jobban érteni fogok a gyerekek nyelvén.

Az óvodában vannak a minősítővizsgák és eljárasok. Ped I. és Ped II. fokozatért, ezek kötelezők és időhöz kötöttek.

Nem szeretnék nagyon megszakításokat, szépen szeretnék haladni a hivatásomban és végig vinni a gyerek csoportokat. Mert szerintem ők sinlik meg, ha elmegyek nevelési év alatt.

Köszönöm nektek még egyszer!!

2021. jan. 11. 19:54
 26/30 anonim ***** válasza:
7%

Csak ki vesz fel egy 3 gyerekes, tapasztalat nélküli 30 éves ovónőt, miközben egyre kevesebbre van szükség belőlük és ott a rengeteg fiatal jelentkező?

És ha apukával történik valami, ki fogja eltartani a gyerekeket? Majd a szüleid?

Te miből fogod megteremteni a kezdő lakást/házat a gyerekeidnek, ha nem dolgozol ilyen sokáig az életben? Vagy te kaptál segítséget, szuper, ők meg oldják majd meg, ahogy akarják, nem a te dolgod?

Én alapvető dolognak tartom, hogy egy szülő segítse a gyerekét az életben való elindulásban, szóval rendben van, hogyan szüleid adtak neked egy otthont meg nyilván nem anyukának kell egyedül eltartani Gyedből a gyerekeket... De ezt a szintű semmittevést, másokon élősködést, héderelést azért szégyennek tartom, és szégyen ilyen példát mutatni a gyerekeknek, de komolyan. Hogy valakinek az a koncepciója, hogy semmit nem tesz a saját felnőtt életébe, meg a közös kasszába, csak más pénzén, erőfeszítésén, adóján játszik felnőttet, mert neki derogál még egyetlen rövid esztendőt(!)is ledolgoznia gyerekvállalás előtt...

Fú, te voltál kíváncsi véleményekre, kérdező igen szerintem ez így felelőtlenség és szégyen is. Nem is tudom, hogy lehet valaki ennyire élettelen, a képemről lesülne a bőr, ha ennyire mások farkával vertém a csalánt. Igazi semmirevaló vagy.

2021. jan. 11. 20:07
 27/30 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó te meg egy megkeseredett, undorító ember vagy aki képes egy litániát írni. Mond miért vált ki belőled ilyen indulatokat egy idegen élete?
2021. jan. 11. 21:18
 28/30 anonim ***** válasza:
88%

De utolsó, amiket írsz, azokban pont teljesen mindegy, hogy 2-3 év munka után vállalja a gyerekeket vagy egyből egyetem után. Mert utána ugyanannyit kell dolgoznia.

Pl én semmivel nem vagyok előrébb azzal hogy 5 évet dolgoztam a gyerekek előtt, most ugyanúgy 3 éve itthon vagyok. Sőt aki még dolgozik 10 évet utána meg 4 államilag támogatott lombikbeultesen vesz részt? Szóval nem lehet ezt így szemlélni ahogy te írod.

Szóval lesz még 15-20 évük hogy elindithassak a gyerekeiket az életben, nem kell aggodnod.

2021. jan. 11. 21:20
 29/30 A kérdező kommentje:

Igazad van, sok a fiatal jelentkező, hiszen sokan járunk óvónői szakra. Azonban szerintem, ha jelentkezem nyugodtabb szível vennének fel, ha mondanám, hogy már van 3 gyermekem és többet nem tervezek szülni, így nyugdíjik számíthatnak rám. Egy fiatal bizonytalan, lehet ott marad akár 3 évig is, de aztán elmegy gyesre akár 4-6 évig és lehet helyette valaki mást keresni és tartani a helyét. Ez óvodában a gyerekeknek sem jó.

Sose gondoltam ilyenbe bele, hogy a páromnak bármi baja esne. Próbálok mindig optimista és pozitív maradni, hogy mindketten vigyázunk magunkra és egészségesek vagyunk, nem lesz semmi bajunk. Lekopogtam.

De hogy válaszoljak a kérdésedre, ha még is bármi baj lenne, nem lenne páromnak fizetése akkor is eltartanám őket! :) Ha nem lenne elég a 130 ezer forint akkor váltanék munkahelyet. Elmennék dolgozni valahova ahol többet fizetnek, pl. Pénztárosnak egy élelmiszer üzletbe. Hajlandó volnék rá, ha szükség lenne rá.

De hiszek benne tudod, hogy minden rendben lesz és hogy ilyenen nem kell majd gondolkodni.

Kérdezted, hogy hogy fogom előteremteni a gyerekeknek a házat.

Erre még nem tudom a választ, mert nem tudjuk mennyit fogunk keresni a párommal a későbbiekben. Azért nyilván nekem sem lesz örökké 130 ezer a fizetésem. Kb. 50 éves leszek mire a gyerekeink kirepülnek. Addigra lesz 20 év munkaviszonyom. Ha érdekel nézd meg a bértáblán, akkor már azért én is többet tudok majd keresni. Párom hálistennek nagyon talpraesett, mérnök. Szeretne vezető lenni majd egyszer és hiszek benne, hogy egyszer olyan ügyes lesz, hogy megkeresi majd akár az 500 ezret is havonta.

Most még csak kezdő diplomás bért kap, de tudom hogy motivált és én hiszek benne.

Semmi sem lehetetlen!! És mindig is bíztatni, motiválni fogom.

Páromnak vannak hobbijai is. Például lagzikban zenél és foci meccset vezet, abból is hálistennek sok pénz bejön.

Én most egy gyermek gyógytorna és gyógyúszás specializációt végzek. Hiszek benne, hogy esetleg ezzel kapcsolatban foglalkozásokat tarthatnék, akár pénzért. Nagyon szeretek varrni, szívesen foglalkoznék pl. Menyecskeruha varrással, vagy bárminek a megvarrásával!!

Nagyon érdekel engem a fényképezés. Szívesen fotóznék.

Nagyon szeretek "fodrászkodni".

Nagyon sok minden érdekel engem. Sok mindent szívesen csinálnék. Szerintem, ha az embernek vannak ötletei az mindig jó és ha több lábon áll. Tehát óvónőség mellett szívesen csinálok majd mást is, ha jut idő. Vagy esetleg gyed alatt!!!!! Nem biztos, hogy csak a gyed lesz. Lehet majd kitalálok valamit, amit a gyerekek mellett lehet csinálni. Pl..varrni és abból tudnék pénzt keresni. (Persze mindezt törvényesen)

Azt gondolom, hogy nem lesz baj, hiszek benne, hogy mi is fogjuk tudni támogatni a gyerekeinket!

Nekem nem derogál dolgozni. Szerintem nem olvastad el azt a kommentemet, hogy már 16 éves korom óta dolgozok nyaranta 3 hónapot. Amióta egyetemre járok minden félévben ösztöndíjas vagyok.

Az ösztöndíjam havonta 33 ezer forint.

Idén mellette dolgoztam is és sikerült havonta pluszba 30 ezret keresnem.

Nyáron pedig minden hónapban összekeresek napi 8 óra diákmunkával 150 ezret.

Szerintem egyáltalán nem vagyok semmittevő, haszonleső és szerintem példamutató ez a sok munka suli mellett és nyáron, mellette persze suliban is vagyok és tanulok ezerrel, hogy ösztöndíjas legyek éspolom a kapcsolatom a családommal és a párommal, barátaimmal.

A gyedért pedig tanulok 3 éven át. Nagyon sok időt vesz igénybe a suli. Nagyon sok órán keresztül gubbasztunk bent. Sok éjszakát tanulok át. Bejárós vagyok és 2 óra alatt érek be az egyetemre, 2 óra alatt vissza. Ezt mindennap megteszem. Szerintem megérdemlem azt a gyedet. Az az enyém és nem más adója.

A közös kasszába teszem minden pénzem, amit eddig összekerestem és a gyedem.

Jogos az, hogy azt mondod miért nem bírok ki legalább egy év munkát.

Szívesen elmegyek dolgozni, de az egy év közepe, vége felé szeretnék terhes lenni és dolgoznék még kicsit ugye terhesen is az egy évig.

De számomra alap dolog az őszinteség és nem tudom mit szólna a munkaadó, hogy ha bejelentem, hogy egy évig tudok jönni, a gyesért, ha felvesznek maradok, ha nem nem..ennek senki nem örülne érted.

2021. jan. 11. 22:52
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én lájkolom a kérdező 29-es hozzászólását és úgy vélem, hogy jó anya lesz belőle! :)
2021. jan. 12. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!