Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Felelőtlenség lenne diplomás...

Felelőtlenség lenne diplomás gyedre szülni?

Figyelt kérdés

Szeretnénk már nagyon kisbabát a párommal. Azt beszéltük, hogy amikor végzek az egyetemen és sikerül teherbeesnem akkor járna a diplomás gyed, ami kb. annyi mint a gyes.

Azonban még a szakmámban sosem dolgoztam csak diákmunkáztam ezért nem tudom mennyire lenne felelőtlen döntés.

Óvónőnek tanulok egyébként és a képzés során sok gyakorlatunk van.

Mire végzek meg lesz 6 hónap gyakorlatom óvodában. Így igazából ilyen jellegű tapasztalatom lesz.

Azt gondolom jobb lenne gyermek, gyermekek után elmenni dolgozni.

Köszönöm előre is a segítséget és a véleményt.

2021. jan. 10. 22:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ne hallgassatok senkire, vágj bele, ha szeretnéd! Óvónőként bármikor el fogsz tudni helyezkedni! :)
2021. jan. 11. 01:06
 12/30 anonim ***** válasza:
27%
Sajnálatos, hogy ez gondolkodás kérdése:-)
2021. jan. 11. 01:24
 13/30 anonim ***** válasza:
88%

Miért lenen felelőtlenség? A diplomás gyed összege jóval magasabb mint a gyes.

Ami engem visszatartana az az, higy nulla tapasztalattal egy -vagy a kerdesed alapjan tobb- gyerek utan nulla munkatapasztalattal lennel 25-30 evésen konkrétan pályakezdő. Nem feltétlenül fognak így érted kapkodni munka téren. Én mindenképp dolgoznék minimum 2 évet és utána vállalnak gyereket.

2021. jan. 11. 06:18
 14/30 anonim ***** válasza:
92%
Nem mert ovonokent nem maradsz le semmiről ha később kezdesz dolgozni. Ráadásul szerintem a gyeded sem lenne több ha dolgoznak előtte ovonokent. Ha amúgy adottak a feltételek (lakhatas, párkapcsolat) és szeretnétek akkor szerintem akadálya nincs, miért kérdés egyáltalán?
2021. jan. 11. 06:28
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Így ahogy írtál a körülményeidről azt gondolom nem felelőtlenség. Sok sikert 😊
2021. jan. 11. 06:57
 16/30 anonim ***** válasza:
32%

Te esetleg nem szeretnél valamivel hozzájárulni a saját életedben, hozzátenni valamit,megdolgozni picit valamiért - vagy ezt a példát fogod tovàbbadni a gyerekeidnek, hogy a szülőktől meg a házastárstól kell várni mindent?

És te miből fogod megteremteni a, házat, amit odaadsz nekik húszévesen?

Amúgy de, felelőtlenség, igazàból én már azt sem nagyon értem, aki ovónőnek megy, alig lehet elhelyezkedni vele, hiszen évről-évre kevesebb a gyerek, kevesebb a csoport, egyre kevesebb ovónő kell. Nekem is van két ismerősöm, aki nem tudott hol elhelyezkedni, pedig ez nagyváros.

Mondjuk nem is értelek, ha 23 évesen van még 1,5 éved, akkor majdnem 25 leszel, mire végzel, a ovónöi meg csak 3-3, 5 év... Mit csináltál a 18 éves korodtól tartó maradék 3 évben?

2021. jan. 11. 07:33
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

"Te esetleg nem szeretnél valamivel hozzájárulni a saját életedben, hozzátenni valamit,megdolgozni picit valamiért - vagy ezt a példát fogod tovàbbadni a gyerekeidnek, hogy a szülőktől meg a házastárstól kell várni mindent?"

Diplomás gyedet kap majd, nem baj? Nem gyest. Azzal, hogy felsőfokú tanulmányokat folytat pont ugyanolyan jogviszonyt teremt, mit te, ha dolgozol. Pont ugyanolyan mértékben járul hozzá a költségeikhez mint te. Vagy te is a házastársadtól meg a szüleidtől vártál mindent amíg gyeden voltál? Amúgy kimondottan jo peldagg ad majd tovabb: a tanulást, a többre vágyást, a küzdését.

"És te miből fogod megteremteni a, házat, amit odaadsz nekik húszévesen?"

Nem kell nekik házat vennie, de ne zavarjon.

2021. jan. 11. 07:54
 18/30 anonim ***** válasza:
86%

16 szerintem szép dolog, hogy a szülők támogatják, és jó, ha ezt adja tovább a kérdező is.

Az én anyám bezzeg utazgat és magára költi a fizetését ne aggódj, mindent magunknak kapartunk össze nagy nehezen 30 éves korunkra és nem érzem úgy hogy ezt a példát adom tovább majd a gyerekeimnek.

Hanem azon leszek hogy ők ne így induljanak, ugyanis 50-eskent sokkal könnyebb félretenni, mint huszoneveskent.

2021. jan. 11. 07:58
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a kommenteiteket!

:)

A gondolkozás csak azért volt, mert tényleg később kezdtem el az egyetemet. Igen 24 éves leszek mire végzek.

Ha úgy adódik születik 2 vagy 3 gyermekem leszek 30 pályakezdőként, ha 2 évenként számolom esetleg.

És akkor tényleg 30 évesen leszek pályakezdő tapasztalat nélkül. Vagyis 6 hónap tapasztalattal, amit az egyetemen szereztem.

Igen később kezdtem ezt a szakot, de szerintem ez nem bűn.

Ha szeretnéd tudni azért történt így, mert eleinte szüleim nem akarták hagyni, hogy óvónő legyek, mert féltek a kevés fizetés miatt.

Kémiából emelteztem, természettudománnyos karra jelentkeztem, mérnöki szakra.

Azonban sajnos nem tetszett. Nem tetszett, végig azon gondolkoztam, hogy én mást szeretnék. Egy évet töltöttem ezen a szakon. Majd elköltöztünk és mondtam, hogy ha költözünk akkor én is szeretnék váltani egyetemet, mert egy másik megyébe költöztünk, ahol bejárósként egyetemista lehetek és itt van óvónői szak, ami érdekelt. Szüleim végül örültek és belementek, mivel albérletes voltam, így már nagyon messze lettem volna és segíteni tudtam a költözésben. Elfogadták, hogy még mindig nem szeretném és már másként tekintenek az óvónői szakra is. Megértették mik a céljaim, terveim.

Úgyhogy szerintem nem baj, ha valaki később kezdi, ha valaki majd megkérdezi miért kezdtem ilyen későn erre sose fogok szégyelni válaszolni.

2021. jan. 11. 09:30
 20/30 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem vágjatok bele!Ovónő még lehetsz,a bilógiai óra meg ketyeg!!!
2021. jan. 11. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!