Milyen vitamint / teát ajánlotok babatervezéshez?
A nőgyógyász annyit mondott, hogy bármelyik terhesvitamint elkezdhetem szedni.
Neten annyi mindent olvastam már, hogy ez csak pénzlehúzás és folsav+multivitamin elég. Valaki a gyógynövény teát javasolja, valaki a méhpempőt. Nem tudok eligazodni a sok eltérő infó között. Nektek mi vált be? Mi segíti leginkább a teherbeesést?
Femibion 0, Inofolik por, C-vitamin, D-vitamin, Magnézium, E-vitamin
Én ezeket szedtem és van amit most is szedek, nem csak teherbeesés miatt.
Nekem második hónapban sikerült, hogy ezektől azt nem tudom, de ártani egyik sem fog.
A folsav nem segíti a teherbeesést. A félreértés abból jön, hogy a nőgyógyász már a fogantatás előtt hangsúlyozza a fontosságát. Azért fontos már előtte is szedni a minimum 800 mcg-t, mert bizonyítottan kivéd jópár korai magzatfejlődési rendellenességet. Ha a pozitív teszttől kezded el szedni, nagy valószínűséggel pont lekésed azokat a kritikus fejlődési szakaszokat, amikben a folsav véd.
Babatervezés előttől legtöbbször folsavat, jódot és D-vitamint ajánlanak szedni az egyébként egészséges nőknek, de egyiknek sincs direkt hatása a fogamzási képességre. A folsavat az említett fejlődési rendellenességek kivédésére szedetik, a jódot és D-vitamint meg azért, mert Magyarország lakossága jellemzően D-vitamin- és jódhiányos és a jód fontos az embrió életének első pillanatától. D-ből napi 3000 NE-t szoktak javasolni, amihez magas transz arányú K2-vitamin szedése elengedhetetlen és a jó felszívódású magnézium sem árt. A D-vitamin sem konkrétan a fogamzást segíti, hanem segít jobb kondícióban tartani téged, hogy ellenállóbb legyél a környezeti hatásoknak, kórokozóknak, s ennek szerepe lehet a megtermékenyülő petesejt pesztrálásában, illetve az embrionális fejlődésben már komoly szerepet kap.
Ha lennének megtermékenyülési problémáid, akkor nagy dózisú Q10-et szoktak javasolni a petefészek erősítésére, de így első próbálkozásnál nem kell rögtön ágyúval verébre lőni.
7éve nem védekeztünk a párommal és soha nem lett baba... olvasgattam, és kipróbàltam a málnalevél ciklus első felében, utána pedig Palástfű tea kombót...🙂 13napon erős ovutesztet produkáltam ami előtte soha nem volt ilyen erős.🙂 A 12DPO-n már megjelent a teszten a várt második csík. első teázós hónapban megfogant a kislányunk aki már 22hetes a pocakomban.🙂
A Palástfű teát ittam a terhesség 13 hetéig tovább mert azt olvastam, hogy erősíti a méhet.🙂
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!