Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kinek mennyi idő alatt sikerül...

Kinek mennyi idő alatt sikerült a baba? Mennyi ideig normális, ha nem sikerül teherbeesnem?

Figyelt kérdés

10 hónapja próbálkozunk a férjemmel, nagyon szeretnénk kisbabát, de ebben a hónapban sem jártunk sikerrel.

Én naivan azt gondoltam, hogy pikk-pakk megy majd minden, mint a karikacsapás. Nem tudom mennyi idő után érdemes "aggódni", ha nem sikerül.

A férjem lazább ebben a témában, bár ő is csalódott minden hónapban amikor nem sikerül, de könnyebben túl tud lépni rajta, mint én. Kezdem tudatosan elengedni a témát (valahol a csalódottság miatt is), mert nem akarok görcsösen ráfeszülni minden hónapban.

Változtattatok valamit az életviteletekben a pozitív eredmény érdekében? Mit tud tenni egy férfi és egy nő a cél érdekében?

2020. dec. 30. 10:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekünk ez a 12.hónap. Pár nap és kiderül, sikerült e. 10 hónap után mentem el a nőgyógyászhoz, labort csináltatott a hormonok rendben vannak.

2 hónapja szedek folsavat, E, D3, C vitamint, azóta vissza állt a ciklusom, mióta próbálkozunk felborult teljesen és a peteérést is éreztem végre. Én így még adok magunknak 3 hónapot, ha még mindig semmi elkezdjük a komolyabb vizsgálatokat.

Normális e? Hát nem tudom, akiknél minden oké fél éven belül azért általában jönni szokott. Viszont vannak egyéb tényezők mint pl a stressz is hatással lehet rá.

2020. dec. 30. 14:47
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

Írtátok a stresszt, sajnos ebben az évben jutott belőle bőven és én ebbe eddig nem gondoltam bele.

Nagyjából 1 hónapja szedem a Femibion babatervezés vitamint.

A ciklusaim pontosak, minden hónapban vezetem az adatokat egy applikációba, a peteérést érezni is szoktam. Eddig mi is figyeltünk arra, hogy az aktusok peteérés környékén legyenek sűrűbbek, lehet ez sem volt a legjobb döntés, nem tudom.

Igyekszem az étkezésemre is figyelni, viszont mozogni sajnos nem sűrűn szoktam.

Andrológiát pedig keresünk szerintem. Ha a férjem rendben van, akkor valószínűleg velem van valami gond. :(

2020. dec. 30. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
34%
Szia. Mi közel 3 évig próbálkoztunk. Egy ideje nem is figyeltünk már arra, hogy mikor "kéne" együtt lennünk, meg ki is hagytunk 2 hónapot (meló meg haláleset miatt nem volt kedvünk). Novemberben összesen kétszer voltunk együtt, nem néztük a naptárat. Ennek eredményeként most vagyok 8 hetes és 5 napos :) nektek is sikerülni fog, tudom, hogy nehéz, de ne görcsölj rá. (hú, utáltam, mikor ezt mondta nekem valaki, pedig igaza volt)
2020. dec. 31. 11:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egy petevezeték elzáródást majd "megjavít" a ne görcsölj rá baromság. Mielőtt elcseszne emiatt a kérdező még akármennyi hónapot/évet, inkább az orvos keresse meg az okot.
2021. jan. 1. 16:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Mi kb 10-11 hónapja próbálkozunk. Most leszek 33. Rendes a dokim, én viszonylag egyből elmentem hozzà, alapvizsgálatok, tervek elmondása...szedtem femibiont( azt valamiért úgy éreztem nem jó nekem 30-31napos ciklusaim lettek igy abbahagytam) voltam vérvételen, ultrahangon láttuk a peteérést és a nyálkahártya vastagságot is, minden jó. Párom januárba megy spermavizsgálatra, de én picit hamarabb gondolkodtam és ismerős ajánlására elkezdte szedni a folandrolt. Ha ezzel is minden rendben akkor nincs más mint tovább a többi vizsgálatra. Valahol belül én érzem, sikerülni fog rendesen természetes úton, de vár a kis angyalka még valahol a megfelelő időre :)

Jelenleg C,D,inofolicot és E vitamint szedek.

2021. jan. 2. 08:24
 16/16 anonim ***** válasza:

15ös vagyok

Nàlunk volt, hogy diétáztunk (van némi túlsúly) pár hónapig, egyébként teljesen egészséges életmódot viszünk évek óta. Edzeni is jártunk míg nem jött ez a bezárósdi.

A stressz kerülése pedig okos dolog lenne, ha lehetne szerintem senki se élne stresszben.

Jaj még a vegánosdit is kipróbáltam, de az huuuu de nem ment 🤣

2021. jan. 2. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!