Kinek mennyi idő alatt sikerült a baba? Mennyi ideig normális, ha nem sikerül teherbeesnem?
10 hónapja próbálkozunk a férjemmel, nagyon szeretnénk kisbabát, de ebben a hónapban sem jártunk sikerrel.
Én naivan azt gondoltam, hogy pikk-pakk megy majd minden, mint a karikacsapás. Nem tudom mennyi idő után érdemes "aggódni", ha nem sikerül.
A férjem lazább ebben a témában, bár ő is csalódott minden hónapban amikor nem sikerül, de könnyebben túl tud lépni rajta, mint én. Kezdem tudatosan elengedni a témát (valahol a csalódottság miatt is), mert nem akarok görcsösen ráfeszülni minden hónapban.
Változtattatok valamit az életviteletekben a pozitív eredmény érdekében? Mit tud tenni egy férfi és egy nő a cél érdekében?
Mit tettél eddig a siker érdekében? (azon kívül)
Étrended megfelelő? Mozogsz eleget? Kerülöd a stresszt? Dohányzás?
Hogy válaszoljak is, nekünk 4 hónap után sikerült, miután beszéltem erről a nőgyógyászommal, és betartottam az ajánlásait. Nem volt könnyű, de muszáj volt változtatni az életmódomon.
1 évet szoktak mondani, hogy próbálkozzon a pár. Ha elmúltál 35 éves, akkor viszont fél évet mondanak.
Sportolás az fontos, egészséges táplálkozás, vitaminszedés se árt.
22 éves vagyok, első hónapban sikerült, de elment a baba. Következő hónapban ismét, most jól vagyunk, már a 8.hónapban járunk.
Én tudatosan készültem, letettem már előtte hónapokkal a cigit, elkezdtem várandósvitamint szedni, mozogtam, egészségesen ettem. Férjem szintén hasonlóan változtatott sok mindenben, bár ő csak az e-cigire szokott át, nem tette le teljesen.
Amúgy azt mondják 1 év sikertelen próbálkozás után érdemes a kivizsgálás, 35 év felett 6 hónap után.
Hasonló helyzetben vagyunk, nekünk ez a 11. hónap. Én úgy fél év után kezdtem gyanakodni, hogy valami nincs rendben. Sajnos ha kb. egy éve nem sikerül, valószínű van valami gond - ez lehet valami egészen banális ok is, mint pl. vitaminhiány, de lehet súlyosabb is.
Először is az alap dolgokat kell kivizsgálni. Nőknek a ciklusfigyelés - ezt magad is megteheted kezdetnek - rendszeres-e a ciklus és van-e ovulációd. Ezt jó, ha orvos is megerősíti. Aztán hormonok (vérvétel).
A férfiaknál pedig spermavizsgálat - ez gyors, fájdalommentes, és ennyiből igazából ki is derül, a férfi rendben van-e, míg a nőknél még csomó vizsgálat kell sajnos.
Nos, mint mondtam, én kezdtem gyanakodni, hogy nálunk gond van, és azt is gyanítottam, hogy a férjem oldalán (nekem a ciklusom rendszeres, ovulálok rendszeresen, orvos is megerősítette). Igazam is volt, a férjem spermaképe sajnos elég rossz. De legalább már tudjuk, mi a gond. Itt első körben életmódbeli változások kellenek - vitaminok, több mozgás, jobb étkezés, stb. Vitamint te is szedhetsz, az semmiképpem sem árt, sőt, a téli időszakban úgyis kell az immunrendszernek. Ami fontos, a folsav, C, D, E vitamin, stb.
1.5 év után sikerült.
De előtte 2.5 évig szedtem a lyndinette30-at. Abbahagyása után brutál hormonzavarom lett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!