Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen gyakran érdemes tesztel...

Milyen gyakran érdemes tesztelnem, hogy biztosra menjek?

Figyelt kérdés

Mióta volt egy nem kívánt terhességem folyamatos védekezés mellett, extrémen aggódom, hogy terhes leszek. Teszteltem is 2x ez idő alatt, és negatív lett. (Végül úgy tudtam meg, hogy korán elvetéltem.) Nagyon nem kellene még a baba, egyetemista vagyok.

Most van egy olyan "ötletem", hogy rendszeresen tesztelni fogok, ha megjön, ha nem. Milyen rendszerességgel lenne értelme statisztikailag? Én heti 1-re gondoltam, mert már a tesztben sem bízom annyira, de most járvány idején nem járkálhatok az orvoshoz sem.

Olyan írjon, aki valami statisztikai számolással, érvvel alá tudja támasztani, hogy matematikailag minek lenne értelme.

A pénz nem számít, a gyerek többe kerülne.

Nézzétek el, hogy szorongok és túlaggódom, az előzményeket tekintve próbáljatok megértőek lenni!

2020. dec. 29. 01:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%

Olcsóbb módszer ha elkezdesz hőmérőzni, ott egyből tetten érheted a dolgot, azt is, hogy egyáltalán ovuláltál-e és érdemes-e aggódni vagy sem. Most nem írom le az egész hatásmechanizmusát, mert rengeteg cikk van neten, angolul is kutakodhatsz (FertilityFriend honlapon, vagy Fertility Awarenes Method (FAM)-ra keresve).

A lényeg hogyha min 16-8 napig "fenn" van a hőd minden nap ovuláció után, akkor terhes vagy. Sokszor ez még hamarabb is mutatja a terhességet, mint egyes tesztek.

Ha mégis annyira ragaszkodsz a teszteléshez, a kétheti, reggeli pisit javaslom, sziorúan 10-es teszttel (pld. Facelle). Akkor viszonylag hamar el is csípheted, még ha összevissza is van az ovulációd.

2020. dec. 29. 10:58
 12/27 A kérdező kommentje:

Amikor korábban véletlenül lett a gyerek és kb 6-7 hetesen elvetéltem, akkor se késett a menstruációm, úgyhogy ez nem jelent semmit számomra sajnos. Meg alapból nagyon hosszú ciklusaim tudnak lenni, 33-39 nap is akár.

Eddig is ésszerűen védekeztünk! Semmi nem 100%!

Akik valóban a kérdésemre válaszoltak kötekedés nélkül, azoknak köszönöm, minden érdemi válaszra ment a zöld!

Akkor valószínűleg 1-2 hetente tesztelni fogok, és utánanézek ennek a hőmérőzésnek, ha nem túl bonyolult, munkás, akkor azt is megcsinálom.

2020. dec. 29. 12:25
 13/27 anonim ***** válasza:
77%

Ha 39napos max a ciklusod. És nem késett ehhez képest. Hogy a jóistenbe lettél volna 6-7hetes terhes?!

A 39nap testvérek közt is 5és fél hét...

2020. dec. 29. 12:35
 14/27 anonim ***** válasza:
Amíg nincs szívhang, nem is végzik el az abot!!
2020. dec. 29. 13:18
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Azt a bizonyos korábbi vetélést orvos állapította meg? Netán művi befejezésre volt szükség?

Nem rosszindulatból, csak nem értem: azt írod a menzeszed nem késett, 2x teszteltél negatívat - miből gondolod, hogy terhes voltál és elvetéltél? Talán mégiscsak késett és az nem is vetélés volt.

Parázás és fölösleges tesztelgetés helyett megfelelő védekezést ajánlanék, és pszichológust, de nagyon komolyan, és rendszeresen. Ha nincs változás, akkor akár pszichiáterre is szükség lehet.

2020. dec. 29. 19:32
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
Mi lenne ha védekeznél? Vagy fogamzásgátló? Ez így butaság amit csinálsz
2021. jan. 21. 13:51
 17/27 anonim ***** válasza:
37%

16 nem ér sokat sem a gumi, sem a tabletta, sem az B-plan tabi.

De ezt csak az tudja, aki utána is olvas, vagy átélte.

2021. jan. 21. 14:00
 18/27 A kérdező kommentje:
15-ös a pszichológus már megvan.
2021. jan. 21. 14:32
 19/27 anonim ***** válasza:
17 ez biztos betegség neked is. A gumi megvéd hidd el
2021. jan. 21. 15:14
 20/27 anonim ***** válasza:

17, neked is ajánlott egy pszichológus 😅

9évig szedtem gyógyszert. 3évig gumival csináltuk. 1x lettem terhes, amikor akartuk...

Nagyon nagy az ismetettségi köröm. 1embernél lett meglepi baba, de ő készült is rá, mert egy hasmenéses vírus mellett lett terhes, nem védekeztek pluszba, holott elő van írva a betegtájékoztatón.

2021. jan. 21. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!