Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyünk? (többi lent)

Mit tegyünk? (többi lent)

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. És "becsúszott" egy baba. Semmi kép sem szeretnék még megtartani a párommal. Csak az a gond, hogy én 16 évesen páromhoz költöztem mert szüleimmel nem jöttünk ki. Mindketten isznak. Sajnos még nem vagyok 18 ezért az ő beleegyezésük is kell az abortuszhoz. De sajnos ők egyáltalán nem foglalkoznak velem, nem érdekli őket a dolog, azt mondták oldjam meg. Párom 21 éves. Ilyenkor nem tudom mit tehetnénk. Nagyon el vagyunk keseredve, mert nem vagyunk olyan helyzetbe hogy meg tarthatnánk a babát. Kérem a szemétkedéseket most hagyják meg maguknak akik nem tudnak normális válaszokat írni.
2010. aug. 11. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Én azt tudom neked tanácsolni,hogy mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat és kérj tőle tanácsot a szüleiddel kapcsolatban!!

Lehet,hogy ő többet tud a formaságokról és arról miként lehet ezt az ügyet törvényesen elintézni talán a szüleid nélkül is!

2010. aug. 11. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom akkor leszel hivatalosan is nagykorú ha férjhez mész. Bár lehet h ehhez is a szüleid beleegyezése kell:( Mindenesetre érdemes utána járni. De lehet h egyszerűbb a szüleidet puhítani. Nem védekeztetek?
2010. aug. 11. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a te helyedben megtartanám. Ha most elveteted ki tudja, lehet már több gyereked nem lehet. Én hallottam ilyenről is.

Párod szüleid mit szóltak hozzá? Ha ők segitenek nektek akkor nincs itt gond. Meg gondolom párod is dolgozik...

Na én nem vetetném el az a lényeg, de ti tudjátok. Remélem rendbe jön az életetek. Üdv. Szia!

2010. aug. 11. 22:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom,ami Veled/Veletek történt..:( rossz érzés lehet most. Hát így elég nehéz, hogy rosszba vagy a szüleiddel:( A megtartás semmiképpen sem jöhet szóba? Párod szülei? Esetleg örökbeadás? Ha ezek nem akkor tényleg menj el nőgyógyászhoz mondd el a helyzetet és hogy el szeretnéd vetetni. Ő elvileg valamilyen családsegítőhöz talán elküld, ott is mondd el mi a helyzet és talán majd segítenek, Veled együtt elmennek lehet szüleidhez, vagy nem tudom, de remélem ők majd tudnak segíteni. Drukkolok Neked és minden jót! Majd azért írd meg, hogy alakult. Szia!

2010. aug. 11. 23:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Amit még megpróbálhatsz, hogy elmész a gyámhivatalhoz. Elméletileg, ha a szüleid olyanok, ők is megadhatják az engedélyt az abortuszra.
2010. aug. 12. 07:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Esetleg ha a védőnőddel jó viszonyban vagy, vagy iskolavédőnő, ő is tud tanácsot adni

De akár a családvédelemhez is fordulhatsz egyből, ők 100% találnak megoldást.

Nagyon sajnálom, hogy ilyenek a szüleid.

Védekeztetek?

Jelen pillanatban teljesen mindegy, csak érdekel, és nem oltogatni akarlak.

Kívánom, mihamarabb megoldódjanak a gondok.

Párod szülei nem tudnak segíteni?

2010. aug. 12. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! A megyei gyámhivatalnak kötelező az ilyen ügyekben eljárni. Ha nem tudod, hol van, vagy hogyan juss el hozzájuk, vedd fel a kapcsolatot a gyermekvédelmi szakemberrel, ilyen elvileg minden településen van. Ha nincs, akkor a családgondozóval, a védőnővel, vagy a jegyzővel, ők elvileg segítenek neked.
2010. aug. 12. 14:47
 8/8 anonim válasza:
Szerintem az abortuszt felejtsd el. Ha a te helyedben lennék, az örökbeadáson gondolkodnék. Vannak nyílt örökbeadások is, ha esetleg később szeretnéd még látni a babát. Sok olyan pár van, akinek sajnos nem lehet gyereke, így ha úgy döntenétek hogy örökbeadjátok, legalább meglenne az az érzésed, hogy így másoknak segítesz. Kitartást a továbbiakhoz! Majd írd meg, hogy döntöttél!
2010. aug. 13. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!