A rossz fog árt a babának?
Gócos fog és az ínygyulladás okozhat vetélést, koraszülést, sőt azt is kimutatták, hogy gyakoribb a perinatalis halálozás a babák körében. Ezek a krónikus gyulladást okozó baktériumok átjutnak a placentan. Mindegy, hogy 1 vagy 10 ilyen fogad van, a lehetőség fent áll.
Bocsánat, nem rémisztgetni akarlak, csak olyan kevesen veszik komolyan, hogy a fogászati problémák bizony komoly betegségeket is okozhatnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy neked feltétlenül gondod lesz, hiszen rengetegen tojnak a szájüregi egészségükre, mégis egészséges babát szülnek. Jelentkezz be fogászatra. Amúgy ki pecsételte le úgy a kiskönyvedet, hogy nem kezelte a fennt álló problémát?
Egy dentálhigiénikus kismama
A harmadik trimeszterben nekem rendszeresen vérzett az egyetlen egy amalgámmal tömött fogam. Fájt is. Mentem fogorvoshoz, mindent rendben talált.
Jeleztem neki, hogy belenyilal a hidegre vagy melegre.
Mondta röntgenezni nem tudja terhesen, de kenjem elmex vagy sensodyne rapid fogkremmel minden fogmosás után , ha nem javul 1-2 hét múlva, kifúrja.
A vérzésre azt mondta, hogy amint megszülök elmúlik.
El is múlt.
Most a második terhességem ugy lett világos szamomra (teszt elott), hogy megint el kezdett vérezni az az 1 db fogam.
De ha ugy érzed menj egy maganfogorvoshoz, ha magannál voltál, akkor egy másikhoz. Több szem többet lát.:)
Boldog babavarast!
Nekem se foglalkozott a fogaimmal a kutya se. Fájt az egyik,tudtam,az már nem kezelhető,ki akartam húzatni. Első doki nem vállalta rtg nélkül,azt terhesen kizárva.. mentem magánba, ott meg kezelni akarta. Mondtam neki,húzza ki a p.csába. :D 32 hetes voltam már akkor én is.
Végül kihúzták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!