Hogy működik a hőgörbézés?
Mindent tudni szeretnék róla,
hogyan kell?
Pozitív és negatív tapasztalatok.
Mennyire volt sikeres az alkalmazása?
Minimum 4 óra egybefüggő alvás szükséges hozzá. Utána kb legyen melletted a lázmérő, ne kelljen kimászni az ágyból. Nyelv alatt vagy hüvelyben érdemes mérni, a csipogósat is 5 percig csipogás után, tehát nyugodtan használhatsz analógot (én végül azt használtam, mert idegesített a csipogás, meg, hogy ne kelljen rá fel a férjem :D )
Sokszor még az azonos időt javasolják, de a lényeg inkább a 4-5 óra alvásban van, de, ha hétvége miatt véletlen tovább alszol sincs gond, a rendszer általában jelöli is, hogy eltérő hő. De az összképet nem igazán babrálja. Napközben méregetni fölös, csak is a reggeli számít. Ha sokat ittál, mert buli volt, akkor nem kell mérni, mert nem fog megfelelőt adni, meg ugye, ha lázas beteg vagy sem. Akkor az aznapi adatot kihagyod. Utólag lesz értelmezhető a hő.
Ovuláció akkor történik meg, ha az utolsó 6 nap átlagánál feljebb lesz az érték három napig. De ez 5 napon belül megtörténik, a ciklus második felében amúgy is alaphő felett kell legyen a hő.
Van akinek mensi napján vagy előtte esik le a hője, ilyenkor esetleges terhességre gyanút adhat, ha fenn van a hő ciklus végén. De van akinek csak a vérzés alatt esik vissza a hője, annak pl terhességi tippre egyáltalán nem alkalmas a görbevezetés.
Én nagyon javaslom, hogy mellé használj LH tesztet is, mert pl nekem szép görbe mellett uh-n derült ki, hogy peteérésem nincs is. Ovu teszt és görbe együtt adja a legpontosabb eredményt és sokkal jobban megismered a tested, pl milyen hosszú a luteálisod, kb mikor van ovud, illetve 2-3 hónap után elég lehet az lh teszt is és már abból tudni fogod hány nap van a mensiig. Nagy segítség, mert nem stresszelsz azon, hogy na most késik e vagy sem. Én évekig vezettem görbét és mikor már az utolsóra készültem lettem terhes így megvan a terhes görbém is :D
Jó dolog ez az egész, de önmagában nem tökéletes. Sok sikert, ha van még kérdés kérdezz bátran lesz más is aki segít :)
Ami kimaradt, hogy a ciklus.hu csak szép, de soha nem húzza be jól az ovut, akkor sem, ha pozitív a teszt, tehát utólag nem javítja.
A legjobb a fertilityfirend (angol) és a tervezettbaba.hu
Köszönöm szépen a válaszod, nagyon hasznos volt minden!
Szép napot neked! 🤗
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!