Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vírus para!? Mit gondoltok?

Vírus para!? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Baba projekt van, de nem tudom. Félek, hogy mi van a kórházakban.

Szült valaki mostanság? Milyen volt?

2020. okt. 24. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez most nem olyasmi, amin változtatni tudsz, úgyhogy engedd el. Ha van hited bármiben, bízz, hogy jól fog alakulni, mert ez az egyetlen egészséges hozzáállás ebben a bizonytalan helyzetben. Nézz utána a kórháznak, ahol szülni akarsz, vagy ha megvan, keresd fel a régi orvosod... ilyesmiket tudsz tenni. De minden napnak elég a maga baja.
2020. okt. 24. 19:07
 12/16 anonim ***** válasza:
17%

Én teljesen megértem, hogy parázol, de nem kell! A legtöbb terhesség mindenféle orvosi beavatkozás nélkül problémamentesen lezajlik. Mire szülsz, addigra meg már valószínű túlleszünk az egészen.

Ami fontos, hogy most próbáld elkerülni, hogy megfertőződj. De ehhez elég, ha megteszed, amit tudsz, úgy majdnem biztosan el tudod kerülni a fertőzést. Ha bírod szusszal, akkor használj N95-ös maszkot, ha emberek közé mész, és a férjed is (neki az sem baj, ha egy kicsit kellemetlenül érzi magát benne, bocsánat de bírja ki, neked viszont azt a minimális oxigénhiányt sem javaslom, szóval csak akkor ha nem érzed, hogy fuldokolsz benne). Ha azt nem bírod, akkor használj sebészmaszkot, de naponta váltsd (Itt pl. egész normális áron van az 50-es csomag: [link] Jó lenne szemüveg és/vagy arcpajzs is. Jelen tudásunk szerint a felületeken keresztül történő megfertőződés nem gyakori, de azért használj kézfertőtlenítőt (a kesztyű szerintem semmit nem segít, hiszen ugyanúgy megértintheted vele az arcod, mint a kezeddel, és így lesz a piszkos kézből fertőzés). Szedjél D-vitamint meg amit javasolnak terheseknek. Esetleg elgondolkodhatsz rajta, hogy megpróbálj-e szerezni covid-gyorstesztet, csak a magad megnyugtatására. Ezek ugyan nincsenek öntesztelésre engedélyezve, de objektíve nehéz velük kárt tenni magadban és könnyű használni őket. A lelkedet megnyugtathatja, és ez nagy előny lehet. Oltasd be magad és a férjed is influenza ellen (meglepően nagy arányban kerülnek vele kórházba az emberek, kismamaként nem kéne mert ott tényleg összeszeded a covidot, ami influenzával kombinálva nagyon nem szerencsés). Esetleg vehetsz vérnyomásmérőt, talán még vércukormérőt is, így ha kicsit rosszabbul érzed magad a terhesség alatt, a leggyakoribb okokat le tudod tesztelni. Magzati szívhang-keresőt is vehetsz (később persze), az is segíthet megnyugodni, hogy rendben van a baba (de persze ez visszaüthet, ha bénázol, nem találod a szívhangot és bepánikolsz és fölöslegesen mész az orvoshoz).

De ennyi. Ezek közül is van, ami inkább csak a biztonságérzetedet növeli, de szerintem az is fontos. Ha odafigyelsz, óvatos vagy, akkor kicsi a valószínűsége, hogy bajod lesz. Parázni nem kell, csak megtenni, amit tudsz, és nem lesz semmi baj.

2020. okt. 24. 19:53
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó. Természetesen figyelek, oltásra van időpontom már, minden évben beadatom. :)

Vérnyomás és cukormérő van itthon, cukros+magas vérnyomásos vagyok 🤦

(Nem vagyok túlsúlyos, 49 kiló vagyok, tehát ez nem rizikó faktor)

2020. okt. 24. 20:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Ezen a fogadott orvos dolgon en is gondolkodtam. 3. babat tervezzuk (igaz majd jovo nyaron de elmeletben mar tervben van) A ket eddigi terhessegemet es szulesemet egy kozepkoru profi dokival csinaltuk végig. En nem szeretnek masnal szulni. o mar bizonyitott, konkretan beken hagyott a magam utemeben szulni es felek ha egy ugyeleteshez esek be, ő nem ugy fogja kezelni a helyzetet ahogy a babamnak meg nekem jo.

Kulonosen nem akarom elszúrni, hiszen ez lesz az utolso szulesem.

Tudni kell, hogy nekem az elso ketto is 20 ora feletti volt idoben, de egyiknel sem kaptam erzestelenitot vagy gyogyszereket. Nem volt gatmetszes es burokrepesztes sem.

Rutinos szülő nonek erzem majd magam es rohadtul nincs kedvem valami buzgomocsing szakorvosjelolttel vitatkozni, hogy miert nem kerek gazt meg spinalist meg oxit. Az otthonszules ki van zarva, mert cukros vagyok, szoval fogalmam sincs mi lesz (azon kivul, hogy kitolas elott nem szandekozok intezmenybe menni) de minket is kiakaszt a ferjemmel mert nekunk sincs tobb 100e Ftunk magankorhazba menni szulni.

Nyilvan a gondozas is igen fontos de arra talalok szamtalan orvost aki kitunoen ellatja a feladatat eteren.

A vírustol nem felek, remelem addigra nem lesz aktualitasa.

2020. okt. 24. 21:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, nekem az első 30 perc alatt született, de meconiumos volt a víz, vágtak, repedtem, nem kértem semmilyen érzéstelenítést. Jah és túl is hordtam...
2020. okt. 25. 07:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Uh felelmetes lehetett. Legalabbis nekem kellett az a fel-1 nap.
2020. okt. 27. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!