Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vírus para!? Mit gondoltok?

Vírus para!? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Baba projekt van, de nem tudom. Félek, hogy mi van a kórházakban.

Szült valaki mostanság? Milyen volt?

2020. okt. 24. 15:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

A kismama vizsgálatok nem maradnak el, a várandós gondozás zavartalan. Apás szülés is lehetséges, csak látogatás nincs, de azt a 2 napot meg talán ki lehet bírni.

Ha meg most még csak baba projekt van, ki tudja mikor lesz belőle baba, és onnan még a 9 hónap... Ki tudja mi lesz akkor, szerintem ilyeneken ne parázz.

2020. okt. 24. 15:40
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
Szia mi is tervezünk babát én nem félek a vírustól. Pedig mi igazolt covidosak vagyunk 😉
2020. okt. 24. 15:43
 3/16 A kérdező kommentje:

Első. Persze, tudom. Minden megs tovább. A para része inkább az elkapjuk...

No meg az az új eü. törvény, hogy a dokik nem fogadhatnak el hálapénzt (fogadott doki hogy lesz...?)

2020. okt. 24. 15:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Az első szulesemnel is látogatási tilalom volt amúgy 😂
2020. okt. 24. 15:53
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Nem olyan nagy kaland. En sima influenza idején szültem akkor is tilalom volt 😀

Nalunk csak akkor volt gaz a terheseknek mikor az egész kórházat bezártak tavasszal és senki nem tudta, ki hol fog szülni. Az volt a mondás, hívj mentőt, aztan ahova visz (Győr, Pest, Fehérvár). De ez ilyen extrém.

2020. okt. 24. 16:32
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

Hogy a terhesekre, babákra hogy hat, ha elkapják, arról szinte nincs hír, amit nem értek, mert lehetne már ennyi megbetegedés alapján valami hivatalos álláspont, ritkán egy-egy szörnyülködnivaló esetet szoktak kiemelni, de ha tényleg csak ennyi, akkor nincs sok esélye... ki tudja.

Én azt gondolom, hogy a kórházakban nem valószínű, hogy marad a mostani helyzet, szóval nem ebből kell kiindulni, ha körbenézünk Európában, a tél közepén végén még lehet nagyon brutál, pláne ha az egyes osztályokra bejut a vírus (ugye már itthon is volt, hogy bezártak egy intenzívet), ami elkerülhetetlen. Orvosokat is ide-oda vezénylik meg a magánokat próbálják ellehetetleníteni, utóbbi pont a szülészeket érinti leginkább, szóval minden változik, talán a végén jó irányba is, talán pont nem, majd kiderül. Viszont ha most kezdtek bele vagy az elején vagy, és nyárra, kora őszre vagy kiírva addigra talán megint épp nyugi lesz.

2020. okt. 24. 18:03
 7/16 A kérdező kommentje:
Nah jó, őszinte leszek. Ma teszteltem pozit. Elkezdtem panikolni. Magán kórházra nem lesz pénzem. Fogadott orvosom volt a nagyobbik gyerekemnél is. Most is szeretnék. Az ügyelet nem opció. Vannak eü. gondjaim, kell a fogadott orvos. :( 600 ezrem akkor sincs a magán kórházra. :(
2020. okt. 24. 18:08
 8/16 anonim ***** válasza:
30%

A víruspara meglepett a terhességem alatt, full államiban voltam gondozva és úgy is szültem. Annyi volt, hogy nem néztek rám havonta, mivel majd kicsattantam az egészségtől, de aki GDM-es vagy beteg vagy hasonló, az ugyanúgy járt. Egyébként minden zavartalan volt.

De magánban ugyanúgy tudnak gondozni, ez 99,9%. Januártól meg hogy mi lesz, senki nem tudja. Ha megszűnik a fogadott orvosi rendszer (amit kétlek), akkor szerintem pozitív változások lesznek. Ha mégsem, akkor visszatartod vagy elveteted most, hitelt veszel fel... jobb megoldás nincs.

2020. okt. 24. 18:37
 9/16 A kérdező kommentje:

Elvetetem? Ez most vicc?

Nyilván nem fogom. Csak az ember fél az ismeretlentől

2020. okt. 24. 18:46
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne parazz. Gyerek bent meg nem maradt, vizsgálatok lesznek. Azok alapján azért fogod tudni, hogy természetes komplikáció mentes szülésre kell e számítani vagy van valami extra. Elég akkor gondolkodni, ha lesz extra.

En ügyeletben szültem. Komplikáció is volt (nem várt), de teljesen megoldották. Nézz utána a kórháznak ahol szülni akarsz, ha nem jók a vélemények, keress másik kórházat. Ne aggódj. Nem tesz jót a babának. Jó egészséget!

2020. okt. 24. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!