Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ma teszteltem pozit. A férjem...

Ma teszteltem pozit. A férjem hallani sem akar második babáról. Szedtem gyógyszert, becsúszott. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Abortusz ellenes vagyok, a férjem meg 2. gyerek ellenes. Váljak el? Meg tudnám oldani egyedül is, de szeretem a férjem...
2020. okt. 19. 10:52
 71/98 anonim ***** válasza:
56%
70 neked meg nem kene úgy beállítanod, mintha egy házasságban normálisabb dolog lenne elvetetni egy gyereket, mint megtartani. Azért alljon már meg a menet...
2020. okt. 19. 19:56
 72/98 anonim ***** válasza:
26%
71 Neked se kéne úgy beállítani, hogy egy házasságban az a normális, ha önhatalmúlag és egyedül döntünk egy nem várt terhességről, se úgy mintha tök okés lenne felrúgni és szétszakítani emiatt egy családot. Csak azért mert két ember házas, nem jelenti hogy akárhány terhesség fogan meg, mindet kötelezően akarnia kell mindkét félnek. Egy tervezett, várt gyereknél, amit mindketten (!!) akarnak, ott teljesen jogos, hogy a feleség felháborodik, ha a férj hirtelen mégsem akarja a gyereket, de itt szó nincs előre megbeszélt, várt és akart gyerekről! Egy véletlen becsúszott, nem várt terhességről van szó. Óriási különbség.
2020. okt. 19. 20:17
 73/98 anonim ***** válasza:
65%

Mint írtam már korábban, ha egy férfi annyira és soha többet nem akar gyereket, tegyen róla. Húzzon akkurátusan gumit, nezegesse aktus után. Kb ez a biztos meg a halál. Nem tette meg? Hat akkor ez van. Ő is dönthet. Marad vagy megy. Ennyi. Még jó hogy valaki nem fog abortuszra menni jobb meggyőződése ellenére, mert a másik nem akarja vallani a felelősséget. Mivel a kérdező leírta, hogy ő abortusz ellenes, feltételezem ezt a férje is tudta. Nem látok itt semmiféle kényszerítest.

Gondolom akkor sem tartottak bicskát a fejéhez, mikor a nejébe élvezett. Márpedig ennek a huzasnak mindig is lesz kockázata. Fogamzásgátló/spirál stb ide vagy oda. A ferj pedig tudta, hogy a felesége hogy vélekedik, tehát ha betalál akkor abból gyerek lesz. 🤷🏼‍♀️ Nem tudom sajnálni a férfit ebben a sztoriban. Mind a védekezést mind a felelősséget a kerdezore hagyta. Marha könnyű úgy elvezkedni, hogy utána nem neki kene a műtőasztalra feküdni.

2020. okt. 19. 20:32
 74/98 A kérdező kommentje:
No, nyugi mindenkinek. Megbeszéltünk mindent.
2020. okt. 19. 20:37
 75/98 anonim ***** válasza:
36%
Remelem nem váltok el kérdező 🙂
2020. okt. 19. 20:39
 76/98 anonim ***** válasza:
17%

Ja értem, tehát mindaddig rendben van, hogy közös megegyezés alapján a házasságban logikusan csak az egyik fél védekezik, amíg nincs nem várt "esemény". Ha utána hiba csúszik a gépezetbe a pasi kussoljon, mert "mé' nem védekezett". Ezt imádom. Talán a kérdező nem tudta, hogy a férje meg nem abellenes? Ugyanaz, mindennek két oldala van, innen is meg lehet ám közelíteni a dolgokat.

Meg onnan is, hogy egy gyerek közös döntés kéne legyen és nem egyezés esetén nem egyből a férfit kell köpködni, hogy pff miért nem védekezett, most már így járt. Normális házasságban eleve egyezik a két fél véleménye a legalapvetőbb kérdésekben, de úgy látszik itt az a módi, hogy senkit nem érdekel a férj, mert neki is duplán kellett volna védekeznie, szóval ha nem akarja a nem várt terhességet, akkor húzzon a csába, nyelje be, hogy nem nőhet fel vele a meglévő gyereke és fizessen gyerektartást 20 évig a másikra is, akit nem is akart. Oké.

2020. okt. 19. 20:48
 77/98 anonim ***** válasza:
56%

Kísértetiesen hasonló történt egy rokonnal a családban. Férj tiltakozott, nem akarta a második gyereket, a feleség meg elvetetni nem akarta. Ment a civakodás, majd addig lett nyaggatva szerencsétlen férj, hogy eljutottak addig, hogy persze, nem úgy gondolta, legyen. Megbeszélték, minden happy. Gondolta anyuka. Idővel a férj rájött, hogy csak megalkudott és próbákra elfogadni a helyzetet, de ő valójában nem ezt akarja, záros időn belül el is váltak. A meglévő gyerek 7 éves volt, nagyon megviselte a válás, eleve már felfogta nagyjából, hogy, anyu és apu azon veszekednek, hogy legyen-e még egy gyerek, nagyon nem örült a helyzetnek és mindig mondogatta, hogy ő nem akar tesót, csak az apukáját. Szegényke, nagyon sajnáltuk. Anyuci gondolta majd idővel megnyugszik a gyerek, de nem így lett, nagyon nagyon nem jön ki a tesóval, őt okolja meg az anyját azért, hogy széthullott a család és részben bizony igaza van. Azért nem nőhet fel az apjaval, mert anyunak fontosabb volt az az embrió a meglévő családnál. Ez már jó régen volt, most már a kisebb gyerek 14 a nagy 21, mai napig nem igazán rendeződött a kapcsolat, a nagy még mindig a család széthullásának okozóját látja a tesóban...

Szóval erre is megvan az esély, nem minden csak happy es boldogság, ha vállalod ezt a kockázatot, akkor jó..

2020. okt. 19. 20:55
 78/98 A kérdező kommentje:
75ös nem. Elmondta, hogy mi a valódi oka, hogy csak 1 gyereket akart (meghalt a tesója amikor pici volt). Azt mondta, hogy megoldjuk, szeretni fogjuk a picit és a paráit megpróbálja elengedni
2020. okt. 19. 20:56
 79/98 anonim ***** válasza:
58%
Vagy csak most ezt mondja. Megpróbálja, aztán vagy sikerül vagy nem. Reméljük sikerülni fog, de soha nem lehet tudni..
2020. okt. 19. 20:57
 80/98 A kérdező kommentje:
77es. Olvasd el a kommentem. :) Megbeszéltük
2020. okt. 19. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!