Milyen akadályai lehetnek a teherbe esésnek?
Nőgyógyásznál szólsz, hogy babát szeretnétek és szeretnél hormonsort nézni, ciklus eleji és ovu után 7. napi, hogy van e rendesen peteérésed, meg jó e a progi szinted. Pajzsmirigyre T3-T4 és TSH illetve, ha belefér IR és cukor terhelés. Én egy kalap alatt megcsináltatnám és le van tudva. Viszont, ha azt mondod, még nincs egy éve, hogy babát terveztek, akkor nem fog semmit csinálni.. .tehát, ha neked fontos a gyorsabb kivizsgálás, akkor nyugodtan mondhatod, hogy két éve... senki nem fogja és nem is tudja ellenőrizni.
Én magánvérvételen nézettem mindent, a doki elmondta mikor mit kell nézetni.
Nincs szakszerű neve, mert sok hormont néznek meg, D vitamint meg minden emberi lénynek kellene szedni, azt magadtól is szedheted. A dokinak tudnia kell, normális esetben kéri vérvétellel. Anyni, hogy van vagy 5 hormon köztük az LH és FSH Ösztrogén, Tesztoszteron stb, amit a ciklus 3. napján, tehát a vérzés harmadik napján kell megnézetni. Illetve az úgynevezett 21. napi vérvétel amikor a progit szokták nézni, ez az ovu utáni 7. nap, nyilván, ha nem 28 napos a ciklusod, akkor arányosan kell számolni.
28 napos esetén a 21. napi vérvétel, 30 napos esetén 33. napi stb stb ...Itt fontos, hogy mikor nézeted, max 1 nap eltérés lehet. Ezért uh-ra szokott visszahívni doki, hogy tudjátok mikor volt ovu nagyjából, illetve ovu teszt is nagy segítség, ahogy pozi lesz 7 nap múlvára lehet kérni vérvételi időpontot.
Sok sikert!
Hát figyelj legelőször azzal a gondolattal barátkozz meg hogy ez nem parancsszóra sikerül... Ráadásul ha kivizsgálást is kérsz, mert mondjuk behazudod hogy régóta próbálkoztok, az sem 1 hét, összeszedni a vizsgálatokat (államiban több hónap is lehet), ha találnak valamit akkor egyből azt mondják majd hogy oké, így meg így kezeld, és 3-6 hónapig próbálkozzatok, utána találkozunk...
Szóval leges-legelőször nagyon gondold át hogy vagy visszamész a mostani melóhelyre és próbálkoztok tovább a kicsivel, vagy keresel mást és addig szüneteltetitek, esetleg mellette magán-vérvételeket csináltattok, hogy kiderüljön, minden OK-e...
De hogy a kérdésre is válaszoljak, néhány a számtalan problémából ami okozhatja:
- pajzsmirigy alul- illetve túlműködés
- autoimmun betegség
- magas prolaktin szint (stressz és/vagy szoptatás miatt)
- PCOS
- Inzulinrezisztencia
- nem megfelelő D-vitamin, vas, szelén, cink, magnéziumszint
- nem megfelelő hormonszintek (progreszteron főleg)
- e fenti miatt lehet nem is ovulálsz
- nem megfelelő minőségű sperma/petesejt
- gyulladás a szervezetben
- vagy csak szimplán nem estek bele abba a 20-30%-os esélybe, ami ideális körülmények között fennáll (ergo ha jókor vagytok együtt és egészségesek vagytok, csak ennyi az esély 1 hónapban).
Mit tehetsz?
Azon túl, hogy szerintem a melódolgot és a várakozást rakd fejben rendbe:
- kezdj el vitamint szedni, terhesvitamint akár, de plusz szelént, magnéziumot és D-vitamint se árt. Párodnak is ideális módon ugyanezek.
- én javasolnám, ha ennyire ráfeszülsz hogy azért menj el vérvételre, de magán vérvételre, ott vannak családtervező csomagok (Synlab) ami sok problémára fényt derít. Persze nem olcsó és érdemes utána visszamenni a nődokihoz, aki értelmezi, de 2-3 hónap próbálkozásra ő is csak legyinteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!