Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jelen helyzetben teherbe esni...

Jelen helyzetben teherbe esni félek, normális?

Figyelt kérdés

3 éves a lánykánk. Nem akartunk sosem nagy korkülönbséget tesót viszont igen. De ebben a helyzetben óriási szorongás van bennem a Covid miatt. Nem feltétlenül azért, mert elkapom, hanem, mert mindent borulva érzek a rendszerben. A gyerekorvosunkat el sem értem múlt héten, mikor a lánykám beteg lett. A magánrendelés mondjuk működik, de a kórházi vizsgálatokban is ki tudja nem lesz -e elakadás jövő hónaptól. Nem szeretnék apa nélkül szülni, ha most ősszel teherbe esek. Amúgy 36 vagyok, szóval sok időm nincs hezitálgatni.

Egy szó mint száz, jogos, ha úgy érzem, hogy inkább marad egy kislányunk stresszemntes élettel, mint hogy ha ilyen szorongós vagyok, akkor egy tiszta stresszes terhességgel, szüléssel egy tesó, és egy komplett felborult élet 9 hónapig?

Tudom, hogy nem mindenki érzi ezt a kontrollvesztettséget, de én nagyon, és most arra hajlok, hogy inkább maradjon egy bébi nyugiban. Vélemények? Gondolom a pocaklakó megérezné az én bizonytalanságaimat, ugye?

#terhesség #teherbeesés #COVID #apa nélkül szülni
2020. szept. 23. 15:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Májusban lettem terhes, akkor még nagyban zajlott az első hullám. Minden vizsgálat ugyanúgy megvolt az sztk-ban. A 12 hetes ultrahangra már vihettem kísérőt és a 20. hetire is. Okt 10 én megyek magánban 4D uh-ra, 2 kísérőt vihetek. Apa a szülésnél bent lehet. Igazából pont a terhes gondozásban nem voltak olyan nagy problémák. Ezért nem érdemes várni ha nem a vírustól tartasz.
2020. szept. 23. 15:56
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez megnyugtat en sem vagyok annyira nyugodt, mint lanyom tervezgetesekor, de sajnos a tesora is mar 1 eve varunk, szoval hullám ide vagy oda, nem hiszem, hogy elvetnenk a temat. Nyilvan ha az elso hullámtól rosszabb ido koszont be az mas. De az eddigi ismeretek alapjan mi be merjuk vallalni. A szived melyen szerintem te is tudod melyik opciót valasztanad, inkabb arra hallgass. Az osztonokre. Mert ha rabeszelunk az sem jo, ha lebeszelunk az sem. Kivanom, hogy akárhogy döntesz, jo legyen :)
2020. szept. 23. 16:34
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem az, hogy szeretnétek még egy gyereket kicsit előrébb való, minthogy milyen kellemetlen most dokihoz bejutni.
2020. szept. 23. 16:37
 14/20 anonim ***** válasza:
81%
A várandósgondozás ugyan úgy van most is, mint egyébként. Max kevesebben vannak sztk-ban vérvételnél. Az hogy apuka nem lehet benn a gondozásnál... van ahol alapvetően sem. Nálam a magánrendelésre meg most is bejöhet. Az apás szülést elvileg nem tilthatják meg, csak nem látogathat meg, miután megszületett a pici (az meg most elvileg 2 nap). Én nem fogom fel tragédiának. Jelenleg a kórházban is az az álláspont, hogy választott doki, választott szülésznő benn lehet.
2020. szept. 23. 16:55
 15/20 anonim ***** válasza:
85%

Rengetegen szültek covid alatt már. Nálunk a kórházban végig bent lehetett az apa, de más is szült már az nélkül nem covid alatt is, mert úgy alakult. Erre azért sosincs garancia. Császárra a legtöbb helyen pl nem mehet be egyáltalán.

A terhesgondozás része kicsit gaz tb alapon most, uh mindenképp fogadnék orvost, de 36 évesen nem várnék ezzel tovább.

2020. szept. 23. 17:34
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Én is várandós vagyok, félidős.

34et töltöttem, nem akartunk várni.

A covid miatt én nem érzek fennakadást a terhesgondozásban. Ugyanúgy járok védőnőhöz, sztkba genetikai ultrahangra, max annyit veszek észre, hogy kevesebben vannak.

Már biztosan nem lesznek olyan szigorú szabályok , mint márciusban.

2020. szept. 23. 18:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Mi nem hagytuk abba a próbálkozást, és pont áprilisban lettem terhes. Első baba, de én eddig semmi fennakadást nem érzem, épp úgy eljutok minden vizsgálatra (én a kórházba járok, nem magánba). Annyi, hogy apukát nem engedik be sajnos, de lehet, magánban beengednék. A szülésre is bejöhet majd, ugyanis a szülő nőnek joga van 1 nagykorú (termeszetesen tünetmentes) személy jelenlétéhez. Én inkább amiatt félek, nehogy elkapjuk. De mivel eddig azt írták, nem veszélyesebb a kismamákra nézve, mint más ugyanolyan alapbetegségekkel rendelkezőkre, én igyekszem erre gondolni. Nem bántam meg, hogy most vagyok terhes.
2020. szept. 24. 08:13
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

Csak csatlakozni tudok a többiekhez, emiatt nem hagynám abba a próbálkozást. Háborúban is születtek gyerekek, sokkal borzasztóbb körülmények közé.

Én nyár végén szültem, ügyeletben, sztk alapú gondozás után. Annyi "hátrány" volt, hogy tavasszal nem fogadtak terhesgondozásra, mert járványkórház lett abból a kórházból. De fogadtak volna, ha bármilyen panaszt is említek vagy magas rizikójú lett volna a terhességem. Még örültem is neki, mert teljesen feleslegesnek látom a havi akár több alkalommal történő piszkálást. Az UH-kat magánban intéztem, a vérvételeket sztk alapon. A szülés ügyeletben történt, annyi volt, hogy apukát külön kérték, hogy a maszkot ne vegye le, és nem jöhetett be az osztályra, illetve fizetős szobák sem voltak. De nem egész két nap után mehettünk haza, hát féllábon is kibírtam a négyágyast is...

Szóval szerintem irreálisak a félelmeid.

2020. szept. 24. 08:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi az idén kezdtünk próbálkozni januárban. Megmondom őszintén amikor tavasszal nálunk az összes sztk-s rendelés szünetelt, úgy döntöttünk hogy pár hónapot halasztunk, hogy lássuk mi lesz ebből. Mi sem a betegségtől féltünk, inlább attól hogy szinte nincs orvosi ellátás. De most már nem érdekel, úgy vagyok vele hogy ha most esek teherbe, 9 hónap múlva már csak nem lesz harmadik negyedik stb hullám 😒😤
2020. szept. 24. 08:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést én is kiírhattam volna. Ugyanez foglalkoztat. (38 éves babát tervező :) )
2020. okt. 25. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!