Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Jelen helyzetben teherbe esni...

Jelen helyzetben teherbe esni félek, normális?

Figyelt kérdés

3 éves a lánykánk. Nem akartunk sosem nagy korkülönbséget tesót viszont igen. De ebben a helyzetben óriási szorongás van bennem a Covid miatt. Nem feltétlenül azért, mert elkapom, hanem, mert mindent borulva érzek a rendszerben. A gyerekorvosunkat el sem értem múlt héten, mikor a lánykám beteg lett. A magánrendelés mondjuk működik, de a kórházi vizsgálatokban is ki tudja nem lesz -e elakadás jövő hónaptól. Nem szeretnék apa nélkül szülni, ha most ősszel teherbe esek. Amúgy 36 vagyok, szóval sok időm nincs hezitálgatni.

Egy szó mint száz, jogos, ha úgy érzem, hogy inkább marad egy kislányunk stresszemntes élettel, mint hogy ha ilyen szorongós vagyok, akkor egy tiszta stresszes terhességgel, szüléssel egy tesó, és egy komplett felborult élet 9 hónapig?

Tudom, hogy nem mindenki érzi ezt a kontrollvesztettséget, de én nagyon, és most arra hajlok, hogy inkább maradjon egy bébi nyugiban. Vélemények? Gondolom a pocaklakó megérezné az én bizonytalanságaimat, ugye?

#terhesség #teherbeesés #COVID #apa nélkül szülni
2020. szept. 23. 15:18
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Illetve akadt olyan tavasszal, vagy akár most, aki a Covid miatt nem esett épp a járvány alatt teherbe szándékosan?
2020. szept. 23. 15:20
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
Felesleges stressz, mondhatnám butaság. Nagyon túl van ez lihegve, részben politikából is. 1, max. 2 év és rendeződik minden. Ezért lecsúszni a babáról szerintem hiba lenne. Egykének lenni se a legjobb.
2020. szept. 23. 15:23
 3/20 A kérdező kommentje:

köszönöm a véleményed.

De tényleg nem a betegségtől félek, hanem attól, hogy bármit elintézni iszonyú nehéz.Főleg az egészségügyben. Lányomnál múlt héten tapasztaltam, mikor több dokihoz, patikába kellett volna bejutni, és több, mint egy hét volt az, ami máskor 2 nap,.

2020. szept. 23. 15:25
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Terhesgondozásban vannak a legkisebb fennakadások, legalábbis ahol én tapasztalom.
2020. szept. 23. 15:29
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért is írtam, rendeződni fog minden. Vagyis az élet visszatér minden területen a normálishoz.

Addig vsz. körülményesebbek lesznek a dolgok, nem tagadom, de szvsz nem kibírhatatlanul. A mérleg nyelve számomra egyértelmű, hogy merrefelé billen.

2020. szept. 23. 15:29
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem szándékosan ugyan, de épp márciusban derült ki a terhességem. Annyi hátrányt éreztem tavasszal, hogy megrövidültek az orvosi nyitvatartások, a kispapák nem kísérhették el a párjaikat a vizsgálatokra és szüneteltek a magán rendelések...de az Sztk ugyanúgy ment ahogy azelőtt. Minden vizsgálatra és vérvételre stb...rendben eljutottam. Most novemberben szülni fogok...kíváncsi leszek, hogy mi lesz majd. Egyébként ahova nem muszáj, most már nem megyek.
2020. szept. 23. 15:30
 7/20 anonim ***** válasza:
93%
A terhesgondozás nem áll le. Emiatt felesleges félned.
2020. szept. 23. 15:31
 8/20 anonim ***** válasza:
91%
Azert nem jar annyi intezkedessel egy terhesseg. Magandokik biztos ugyanugy fogadnak. Apas szules nyilvan fontos. De ha varsz emiatt 1-2 evet, mar lehet kesonek fogod erezni. Ezert nem gyereket vallalni butasag
2020. szept. 23. 15:34
 9/20 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem konkrétan a terhesség alatti dolgoktól tart a kérdező, de az újszülöttel, kisbabával is lesz olyan helyzet, amikor jönni-menni, intézni kell ezt azt.
2020. szept. 23. 15:38
 10/20 anonim ***** válasza:
82%

26 hetes terhes vagyok.

Mindenki sápitozik a covid miatt. 🤷‍♀️

Mi ugyan úgy éljük az életünket mint eddig. Gyermekeim oviba járnak, sőt a kisebbik most kezdte 2.5 évesen.

Ugyan úgy járok terhesgondozásra. 🤷‍♀️ Férjem ugyan úgy bejöhet velem maszkban. 🤷‍♀️

Ugyan úgy járok védőnőhőz.

Program császáros leszek (sajnos) férjem amúgy sem lehet bent.

Engem max az a hülye időkorlát őrjített meg. Ugyan úgy járok minden nap boltba, max maszkban.

Gyerekeimet amúgy is max akkor látja orvos ha tényleg nagyon betegek, akkor is legtöbbször ügyeletes,mint a gyerekorvosunk.

Nálunk nem állt meg az élet,és cirkuszt sem csinálunk a covidból. 🤷‍♀️

2020. szept. 23. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!