Mennyi idő után fordultatok orvoshoz?
Talán 3 év után elmentem dokihoz, hogy babát szeretnénk, de nem jön, megvizsgált beül minden szuper volt, annyit javasolt fogyjak. ( persze a fogyjak szó helyett eszébe juthatott volna helyből vagy 10 betegség ami hízáshoz vezet és sikertelenséget okoz teherbe esésnél)
Naivan, elkönyveltem majd jön a baba, amúgy se rohantunk. Rá két évre terhes lettem ikrekkel aminek műtét lett a vége elég hamar. Ekkor jött a háziorvosom, hogy nézzünk egy TSH-t ami szép magas is volt, kiderült a pajzsmirigy gond. Kaptam rá gyógyszert, de a műtét óta nem volt peteérésem. Akkor egy nődokihoz fordultam aki clostyt írt fel, peteérés lett baba nem (closty csak peteérést csinál az okát a peteérés hiányának nem kezeli) Dokit váltottam, aki kedvesen endokrinológushoz küldött, aki meg kiderítette, hogy IR-em is van, kaptam rá gyógyszert, figyelnem kellett az étkezésre és 3 hónappal a gyógyszer szedésének kezdetétől terhes maradtam.
Közel 7 év volt mire szülők lehettünk, valahol bánom, hogy nem mentem hamarabb dokihoz. A diagnózisok után egy éven belül terhes maradtam.
Azt hozzáteszem, hogy még a dokik előtt én is próbálkoztam ezzel azzal, palástfű és cickafark (megnyújtotta a ciklusom, 3 hónap volt mire visszaállt, barátcserje szintén csak bekavart) Szedtem vitaminokat is.
Azóta, ha csak valaki tanácsot kér, mindig javaslom, hogy igen is a csodaszerek helyett orvost kell keríteni, mert a hormon gondoknak idő mire helyre állnak, és minél tovább vár az ember annál később lesz anyuka. Persze előre ezt sose lehet tudni, na meg könyörgöm... valaki bizonyítsa be, hogy nem 2 hónapja, hanem 3 éve próbálkoztok :D
Sajnos egyre több a hormonproblémás nő és bizony akkor derül ki, mikor már nagyon babát szeretnének. A sok sok csalódás meg kegyetlen tud lenni. Ezt mind meglehetne előzni még babatervezés előtt egy egy vérvétellel, mert ugye ez nem csak a teherbe eséshez szükséges, hanem az ember egészsége is nagyon fontos.
Tudom, hogy le leszek pontozva, de a statisztikába mi is beletartozunk. Nem mentünk orvoshoz, mert nem szerettünk volna beleavatkozni a fogantatás csodájába. Nagyon akartunk gyerekeket, de ráértünk és bíztunk Istenben. 6 év után, természetesen fogant az első, aztán gyors egymásutánban jöttek a kicsik is.
Semmi baj nincs azzal, ha valaki segítséget kér, de mi inkább örökbe fogadtunk volna egy testvérpárt, ha nem jött volna össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!