Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Folsavból mennyit kell szedni...

Folsavból mennyit kell szedni naponta? Babát tervezünk a párommal és ma megyek venni, mert szeretném szedni, hogy minden ok legyen. Mennyibe kerül és mennyi ideig elég?

Figyelt kérdés
2008. nov. 27. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

az elevitben benne van minden amire szükséged van. folsav is. bőven elég ha azt szeded. régen még ennyi sem volt mégis mi is egészségesen megszülettünk.

sok sikert a babához!

12 hetes kismami

2008. nov. 27. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Akàr ahogy az elözö irta,szedhetsz elevitet is,abban benne van minden.

Én terhességem elött folsavat szedtem,napi egyet.

Olcsobb mint az elevit,nem tudom a pontos àràt,sajnos.

Viszont az elevitben tényleg minden vitamin benne van.

Ha viszont az olcso tabira mész,akkor szedjél folsavat,plussz c-vitamint,vagy multivitamint!

2008. nov. 27. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Egyébként én nem értek egyet azzal, hogy a teherbe esés előtt terhesvitamint szedj. Jól teszed, ha a folsavat szeded, az bőven elég. A vitamin és ásványi anyag igényed a terhességgel nő meg, nem pedig előtte.

Egy Eurovit folsav ( 50 szemes) kb 800 Ft-ba kerül, és mivel 3 mg, azaz 3000 mikrogramm folsavat tartalmaz, felezheted is, sőt, negyedelheted is.

2008. nov. 27. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

En is a dokim ajanlasaval teherbe eses elott 2 honappal elkezdtem szedni a folsavat(a lenyeg ugy is az!),szerintem is terhesseg elott felesleges kismama vitaminokat szedned,boven raersz ha terhes maradsz.Amugy nem nagy osszeg az egesz es napi 1 szemet kell szedni belole.

Sok sikert!

39 hetes pocis

2008. nov. 27. 16:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. nov. 27. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!