Lehet ez terhesség előjele?
Tudom,hogy nagyon korai még a kérdésem, és az is, hogy egyáltalán terhes lennék, de bármi lehetséges, így bátorkodom megkérdezni.
Csütörtökön múlt el a menstruációm,pénteken és vasárnap együtt voltunk a párommal (szeretnénk babát) és azóta furcsa érzést érzek a hasam aljában.
Olyan mint egy enyhe menstruációs "fájdalom" lenne, de nem tudom mihez hasonlítani.
Olyan érzés, mintha zajlana odabent valami.
Lehetséges, hogy valami elkezdődött?
Köszönöm a válaszokat! :)
"bármi lehetséges"... Nem, kizártnak tartom. Milyen hosszúságúak a ciklusaid? Kb középidőben van ovu, átlagos luteális szakasz 14-16 nap, 11 nap mondjuk meg már nagyon határeset. Előbb ismerd meg a tested működését, ciklusod ritmusát, használhatsz akár ovu tesztet, hőmérőzhetsz.
Sok sikert!
Attól, hogy törölteted a válaszokat, attól nem leszel terhes.
Olvass már kicsit utána a témának!
Sajnos egyetértek a többiekkel. Ha már gyermeket szeretnél olvass utána a dolgoknak. Mert nem a lehetetlent kell hajkurászni, mert millióból 1-nek úgy volt. Azok esnek teherbe mensi után, akiknek rövid a ciklusuk, 24 napos mondjuk, annál rövidebbel teherbe se lehet esni.
24 napos ciklus esetén (12-16napos luteális lehet) pl hosszú luteálissal 24-16 -> 8. napon lesz ovu. De ez ritka, csak a legkorábbi időt írtam, átlagosan 13-14 nap a luteális, tehát 24 napos ciklus esetén is 10. napon lehet ovu. Előtte max 5 napig van termékeny időszak. Ez a max, ez is átlagosan 2 nap nem 5.
Tehát akinek 24 napos ciklusa van az 7-8. napi együttlétből már teherbe tud esni.
Egy kis matek és már tudhatod is, hogy volt e esélyed vagy sem.
Mellé még annyit, hogy leghamarabb 11. dpo-n lehet már furát érezni ami terhességgel összeegyeztethető, tehát ha a legmaximálissabb 5 napos spermatúlélést nézzük, akkor aktus után 16 nappal lehet először furát érezni.
Én a fejem tenném rá, hogy szimplán a közelgő ovulációt érzed, mert azt akár egy héttel előtte is lehet már érezni ami egybeesik a mensi végével, főleg rövidebb ciklus esetén. A termékeny nyák is tarthat egy hétig, ahogy a mindjárt megjön érzés is jellemző ovukor, akár a hányinger is, a mellfájdalom is.
Ergo ovu előtt állsz, hiszen épeszű ember mensi után nem a terhességre gondol először.
Égen érzed, hogy zajlik odabent valami hiszen készül a peteérés. A nőkben non stop zajlik valami, hiszen rengeteg hormon ingadozik egész ciklus alatt, némelyik néha magasra tör vagy épp hirtelen zuhan a szintje és ezt bizony megérezzük.
Értem én, hogy türelmetlen vagy, hiszen ilyen a babára várás, meg a babavárás is. De te magad is tudod, hogy butaság volt még belegondolni is, hát még kiírni a kérdést. Olvass jobban utána, hogyan zajlik az ovuláció, hogyan a tüszőrepedés, és meddig lehet terhebe esni, mikor kezd el a hcg dolgozni stb stb. Baromi jó cikkek vannak a neten és 2019-2020-as cikkek már azért relatíve elég pontos képet adnak a dologról.
Mindne jót és jó olvasgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!