Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi az a korhatár, ameddig...

Mennyi az a korhatár, ameddig vállalnál egy (és első) gyereket?

Figyelt kérdés

Most vagyok 25, befejeztem az egyetemet. Párkapcsolatom stabil, de most kb. 10 évre kimegyünk Kanadába tanulni és dolgzni (rokonokhoz kerülünk egyelőre).

Kb. 35 leszek mire hazajövünk. Itthon szeretnék majd szülni és élni. Én egyébként kb. 36-38-ig tartom a saját szemszögemből "normálisnak" a dolgot.

Kérlek, írjatok egy számot (MÁS KOMMENT NEM KELL HOZZÁ), csak egy fölső szám érdekelne... kíváncsiságból. :) Köszi.

2010. aug. 5. 13:11
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszi, kedves vagy. :)

Amúgy a barátnőm miatt merült fel a kérdés, meg hogy ide írtam, mert ő nagyon ellene van az egésznek (Kanadának is, meg a gyerekvállalás eltolásának is, szóval mindennek), és kíváncsi voltam, kinek mennyi lenne az a felső határ, amig szülne, és utána már nem.

2010. aug. 5. 13:40
 12/26 anonim ***** válasza:
66%
26 évesen szültem az elsőt..most fog készülni a második..de ha újra kezdhetném az életemet..akkor 35 éves korom előtt meg sem próbálnék teherbe esni!!! Nem alapoztam meg a jövőmet kellőképpen..most meg kapálózok össze vissza.
2010. aug. 5. 13:53
 13/26 anonim ***** válasza:
66%
ja az lemaradt..most vagyok 35
2010. aug. 5. 13:54
 14/26 A kérdező kommentje:
Igen, minket is valahogy ez motivál most, hogy valami újat, nagyot, és mást csinálni. Most 25 évesen még amúgy sem akartam gyereket, csak eleve 30 körül. De ez is tolódik még egy kicsit. És ha a sors mégsem ad majd gyereket akkor, akkor azt is meg fogjuk érteni, akkor majd szeretni fogjuk a családunkban lévő gyerekeket (van jópár) :)). De azért remélem össze tudjuk majd egyeztetni a kettőt.
2010. aug. 5. 14:00
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
kérdező: én ugyan írtam, hogy max. 40. de szívem szerint 30-ig szeretném. nem tudhatja az ember, hogy nem lesznek-e problémák. és ha az 36-40 évesen derül ki és több év herce-hurca után középkorú Anyukának lenni, nem túl jó. Én szeretnék még az unokákkal is játszani. ezért részben megértem a barátnődet. a tíz évből lehet, hogy 15 lesz, stb., stb. akkor vállaljatok gyereket, amikor a szívetek azt súgja, ne akkor amikor a feltételek mind adottak, mert az lehet, hogy sose jön el.
2010. aug. 5. 14:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is 40 körül van a teteje. Annyit azonban elmondanék, hogy 26 vagyok és elveszítettem egy babát, kiderült egy betegség, amit hosszan kezelni kell, ki tudja mi vár még ránk és ha 35 évesen állsz neki (ne legyen baj, de lehet!), akkor ki fogsz futni az időből. A külföldi projekt és pénz és alapok meglesznek, de a testeden ez már nem segít majd! Szerintem keress egy sokkal közelebbi időpontot, és kívánom, hogy ne legyen gond!
2010. aug. 5. 14:01
 17/26 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok lányok, köszönöm. Nem is gondoltam, hogy ennyi jófej csaj van itt :)

Nem 35 évesen akarunk "nekiállni".. :)) Kb. 30 leszek, mire már nem tanulunk, utána nekilátunk a dolognak, de lehet, h nem jön össze rögtön, vagy nem tudom, a munkánk hogy fogja engedni, de amint engedi, azonnal elkezdünk majd dolgozni rajta. Lehet, h 31 évesen sikerül, de lehet, hogy csak 38 évesen... és az is lehet, h egyáltalán nem, de erre nem gondolok.

2010. aug. 5. 14:10
 18/26 A kérdező kommentje:
És Nektek is ugyanazt kívánom, mint az első pár hozzászólómnak, h mielőbb teljesüljön a vágyatok!!! :)
2010. aug. 5. 14:11
 19/26 A kérdező kommentje:
Nővérem is 26 évesen veszítette el a babáját. :(( 27 évesen azonban újra anya lett, immár igazából is. :) Neked is hamar fog sikerülni!!!
2010. aug. 5. 14:13
 20/26 anonim ***** válasza:

Én 36 vagyok most és 40-ig adtam időt magamnak (több mint 3 éve próbálkozunk már, eddig sajnos eredménytelenül). Szerintem az ideális kor 30-33 év. Egyáltalán nem értek azzal egyet, hogy fiatalon jobb fej egy szülő. Én most sokkal érettebbnek, türelmesebbnek tartom magam egy gyerek nevelésére, sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, mint 23-25 évesen. Be kell erre érni lelkileg. Igaza van a kérdezőnek, az, hogy ki milyen anya lesz, az az egyéntől függ és nem a korától. Lehet valaki nagyon jó anyuka 22 évesen is és 40 évesen is. Mindkettőre láttam már példát és ellenpéldát is a környezetemben.

Szóval nyugodtan menjetek, lássatok világot, csináljátok meg ezt a projectet külföldön, alapozzátok meg a jövőtöket és még utána sem késtek le semmiről. Bár nekem lett volna ilyen lehetőségem ennyi idősen. Sok sikert!

2010. aug. 5. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!