Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi az oka annak, hogy még...

Mi az oka annak, hogy még manapság is sokan megkérdezik másoktól, mikor lesz már gyerekük?

Figyelt kérdés

Az esküvőnk óta folyamatos téma családon belül, hogy mikor lesz már gyerekünk, ritka az, hogy ne merülne fel a kérdés legalább két embertől, mikor összeül a nagycsalád mondjuk bográcsozni vagy karácsonyozni. Mindkét oldalon, természetesen.

De megkérdezik a barátok, ismerősök, volt osztálytársak, régi haverok, akikkel összefut az ember, idősebb munkatársak. Persze, főleg még mindig a rokonok.

Na most, én nem értem, hogy lehetséges, hogy mikor már a csapból is az folyik, hogy ez magánügy, és nem szabad ilyet kérdezni, mert lehet, hogy valakinek nem jön össze vagy éppen elvetélt és ezért fáj neki a kérdés, akkor még mindig vannak, akik ezzel cseszegetik az embert.

Eszembe nem jutna bárkit erről kérdezgetni, (max. megkérdezni pl. jó barátnőt egyszer, és elfogadni a válaszát, bármilyen is) folyamatosan, újra és újra, már-már számonkérve, meg arra célozgatva, hogy sz*r neki, mert nincs gyereke.

De hogy lehet, hogy sokan még ma sem tudják, hogy ez tapintatlan dolog?

2020. aug. 11. 10:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

Most komolyan az a sértődés tárgya, hogy érdeklődnek az életünk felöl?

Ez nem nevetséges?

Kb minden beszélgetés azzal kezdődik hoy a másik fél életének valamilyen aspektusára kérdezünk rá.

Hogy vagy?

Hogy megy az új munka?

Hogy vannak a gyerekek?

Voltál e valamerre mostanág?

Terveztek e gyereket?

Stb.

Most ha ezeket a kérdéseket sértőnek vesszük m marad?

Milyen az idő? Szép, esős... tartalmas beszélgetés.

Még lehet a politikáról, sportról beszélni, de ehhhhh... egyik sem épp a tartalmasság netovábja, és a családot pont az fogja érdekelni, hogy veled mi van.

Szóval ahelyett hogy önkényesen meghatározzuk melyik kérdés tapintatlan, inkább legyünk tapintatosak és válaszoljunk egy természetes és méginkább érthető érdeklődésre!

2020. aug. 11. 11:15
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Már ne is haragudj utolsó, más az, ha valaki megkérdezi egyszer ezeket, és más az, mikor folyamatosan ezt kérdezgetik minden egyes találkozáskor.

Én sohasem kérdeztem ilyen dolgokat senkitől. Mikor lesz gyerek (lehet hogy nem is akar sose, nekem mi közöm hozzá?) Hol dolgozik (lehet most nem is dolgozik). Mennyit keres? Ezeket nem érzitek tolakodó kérdésnek??

2020. aug. 11. 11:18
 13/21 anonim ***** válasza:
15%
Nem nem érzem tolakodónak. Nincs mit szégyelnem, pedig épp nincs állandó munkahelyem. Ha olyat kérdeznének amire meg nincs kedvem válaszolni, elmondom, hogy ezt a kérdést passzolom, de akkor sem érzem tolakodónak. Pl azt hogy mikor mennyit keresek nem válaszolom meg ennyi.
2020. aug. 11. 11:23
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
Esküvőnk után 4 évvel lett gyerekünk. Na most akkor képzeld el 😀 rohadt idegesítő.
2020. aug. 11. 11:33
 15/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerencsére tőlünk nem kérdezgetik annyit, 1-2x előfordult, de én mindig lerázom ilyennel, hogy "majd lesz", "most még nem, majd később", hogy hagyjanak békén. Amúgy már tervezzük, de fél éve nem jön, most ezt nem fogom senki orrára se kötni. A szüleink is úgy tudják, hogy csak később akarunk, így ők se kérdezgetnek (mondjuk eredetileg tényleg később terveztünk, nem hazudtunk).

Amúgy sem értem mit lehetne erre felelni, hogy mikor lesz? Honann tudhatja bárki is, hogy mikor lesz? Ezt nem lehet így betervezni, hogy na, akkor májusban szülök. Persze, valakinek sikerül, de ez ritkaság. Meg amúgy is, ezt is biztos mások orrára akarnám kötni. Aztán meg az is lehet, hogy az illető már terhes, és jönnek ezzel a kérdéssel, de még mondjuk korai stádiumban van és nem akarja elmondani. Akkor is csak hülyén érzi magát az ember, mert hazudjon? Szóval az a baj ezzel a kérdéssel, hogy nincs rá normális válasz. Ha meg azt mondod, hogy szeretnél, de nem jön, mindenki ezzel lesz elfoglalva, jönnek a kéretlen tanácsok, stb.

Amúgy a helyedben én már enyhén beszólnék, ha tényleg állandóan ezzel jönnek, megmondanám, hogy hagyjanak békén, ez már kellemetlen és magánügy.

2020. aug. 11. 12:18
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Mert bunkók.
2020. aug. 11. 12:35
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Jól van 11 majd boldog boldogtalannak orrára kötöm a vetélésem, mert neki az a tartalmas beszélgetés. Ész megáll, hogy még ki is kéritek magatoknak, hogy más nem köti az orrotokra a magánügyeit.
2020. aug. 11. 13:16
 18/21 anonim ***** válasza:
91%
Tapintatlan, neveletelen, mások életében kotnyeleskedő, szánni való személyek az ilyenek :)
2020. aug. 11. 14:14
 19/21 anonim ***** válasza:
93%

"Semmivel nem tapintatlanabb, mint megkérdezni, hogy hol dolgozik, mennyit keres, vagy van-e párja."

Mennyit keres? Tényleg, szerinted illik megkérdezni, ki mennyit keres? Még a gyermekemtől sem kérdezem meg.

2020. aug. 11. 14:19
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Valóban tapintatlanság, engem is kikészít, hozzátartozik több mint 1 éve próbálkozunk sikertelenül.

De van egy szinttel feljebb, amit meg aztán pláne nem tudok megérteni! Az, aki maga is szenvedett saját vagy a gyerekei a teherbeesésével, és másokat meg állandóan vegzál! :o

Példa 1, nagybátyám, ott aztán van minden gond mindkét gyerekénél (én nem érdeklődök, anyum szokta néha mesélni, ők megbeszélik), nagy küzdés van a babákért. És mégis, számonkérőn mindig megkapjuk, "És nálatok mikor lesz?"... múltkor már olyan arcpirító hangnemben kérdezte és fel is húztam magam, tudván az ő hátterét, hogy visszaszóltam, hogy amikor a természet úgy akarja, ezt nem tudom befolyásolni. Na ott észbe kapott és azóta nem tesz ilyen megjegyzéseket.

Példa 2, na ettől aztán tényleg a falat kaparom. :D Sógornőm (öcsém felesége), nekik sokáig nem jött össze 1.5-2 év kb. Nem beszéltek róla, én egyszer megkérdeztem talán, óvatosan, láttam a szomorúságot a szemében, nem beszéltünk róla többet. Végül lett egy csodálatos kislányuk.

Na de, azóta, mindig, MINDIG ha találkozunk, azt mondja nekem (néha egy találkozáskor 2-3x): "Hát most már húzzatok bele ti is, hogy legyen játszópajtása!"

Nem vagyok egy agresszív típus de múltkor már viszketett a tenyerem, és bár férjem csillapított, meg "jaj csak viccelődik", legközelebb ha megkapom ugyanezt a tapintatlan, bunkó dumát, beolvasok neki az tuti.

Fel nem foghatom hogy egy nő, aki maga is szenvedett, zárkózott volt a próbálgatás alatt, hogy lehet ilyen bunkó másokkal. Aztán, lehet hogy végre most éli ki, hogy ő "valaki" mert szült már, nem tudom.

2020. aug. 11. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!