Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem lehetek terhes, de akkor...

Nem lehetek terhes, de akkor mi okozhatja?

Figyelt kérdés
Kb 9 éve menstruálok, 3 éve szedtem fogamzásgátlót 1 évig, most azt már 2 éve, hogy nem szedem. Utána úgy tűnt, hogy visszaállok ilyen 28-29 napos ciklusokra, azonban az utóbbi kb egy évben a következő ciklusaim voltak:29,32,28,28,27,27,33,28,27,32 és most tartok a 36. napnál. 33. és 34. nap csináltam tesztet, minkettő negatív lett. Gondolom terhesség így kizárva. De mi okozhatja ezt a hirtelen össze visszaságot? Volt valaki hasonló helyzetben? (sajnos nyomát se látom h meg akarna jönni)

2020. júl. 24. 23:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 28 és 39 nap között változott a gyogyó abbahagyása után.
2020. júl. 24. 23:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen a hormonális okoktól az időjárásig bármi.
2020. júl. 24. 23:51
 3/11 anonim ***** válasza:
27%

Egy hímsoviniszta disznó férfiként a következőt tudom válaszolni:

Egy nőnek összesen két agysejtje van. Ebből az első a havi ciklust szabályozza.

A második pedig össze-vissza zavarja az elsőt :DDD

Utóirat:

Lányok, könyörgöm, ne pontozzatok le. Ez csak egy szokásos piszok férfi vicc volt :DDD

2020. júl. 25. 00:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is olyan 27-32 nap, a nőgyógyászom szerint az még nem rendszertelen, egyszer voltam endokrinológusnál (nem csak emiatt), ott sem találtak semmit - persze lehet, hogy ami másnak benne van a határban, nekem már tünetet okoz. A mostanit okozhatja pl. ciszta (abból is van olyan, ami magától elmúlik), stressz, betegség (akár egy nátha), diéta, vitamin, alvási szokások megváltozása. Valaki már érzékenyebben reagál. Azzal biztos nem ártasz, ha dokihoz mész, de nem biztos, hogy talál bármit.
2020. júl. 25. 00:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is 28 és 33 nap között váltakozik.teljesen normális.
2020. júl. 25. 07:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 27-33 kb.. Nagyon sok mindentől késhet, nekem általában akkor szokott, ha rástresszelek, hogy miért nem jött még meg. Te nem vagy ideges? Vagy pl a frontok miatt is késhet.
2020. júl. 25. 08:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nőgyógyász azt mondta rendszertelen ciklus az, ha 24 napnál rövidebb vagy 38 napnál hosszabb. Az számít rendszertelennek orvosilag. Tehát neked nem rendszertelen, nem vagyunk gépek sem, hogy mindig pontos legyen.

Sajnos mi nők úgy vagyunk összerakva, hogy elég a gondolata, hogy oops terhesek lehetünk, vagy épp akarjuk is és máris tüneteket produkálunk amik valós tünetek, vagy épp a ciklushosszunk változik. Nekem pl 20-as éveimben, amikor bejött a nyári nagy meleg illetve bejött a tél, mindig volt egy ciklusom amikor 1 hét késéssel jött meg.

Szóval tényleg még az időjárás miatt is késhet, sokszor a hízás/fogyás is bezavarhat.

Egy dolog biztos, az pedig az ovu utáni napok száma :D Tehát, ha zavar, hogy nem tudod mikorra várhatod a havid és tényleg minden ciklusod más hosszúságú, akkor használj ovutesztet. Úgy+-1 napra pontosan fogod tudni és nem fogsz stresszelni, hogy most épp késik e vagy sem .Szimplán most is lehet később volt ovud a megszokottnál.

Minden esetre a terhességi teszt azért legkésőbb nem várt napja után 2 nappal már pozi lesz. Kivéve, ha ugye a fentebb említett ovuláció később történt meg, mert akkor később van a nem várt és nem beszélhetünk késésről.

Légy türelemmel, ha esetleg egyáltalán nem jön meg egy hét múlva tesztelj még egyet biztos ami biztos, utána meg mehetsz nőgyógyászhoz.

Minden jót!

2020. júl. 25. 09:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, kicsit megnyugodtam! :) Eléggé sokat stresszeltem egy pályázaton mostanság, úgyhogy, lehet, hogy az lehet az oka. Csak ilyenkor ha az ember nem akar terhes lenni, de mégis a megszokottnál tovább tart a ciklus, akkor picit aggódik, és nem hisz a negatív tesztnek:))
2020. júl. 25. 22:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Azóta se jött meg, ma van a 38.nap, de nem is csináltam újabb tesztet. Ugye nem lehetek terhes?
2020. júl. 26. 21:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy terhes szerintem. Nekem a karanten, a bezartsag, azvwrettsegi es felveteli stressz nyujtotta ki a juniusi es a juliusi ciklusomat is 1-1 hettel
2020. júl. 26. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!