Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek ha hétvégente ha...

Szerintetek ha hétvégente ha alkalmanként iszom az befolyásolja a teherbeesést?

Figyelt kérdés

Anyukám mindig úgy beszél velem,mintha kb alkoholista lennék, mert nem vetem meg az italt.

Ami annyit jelent, hogy hétvégente ha beülünk barátokkal valahova, akkor megiszok egy pohár bort, vagy sört illetve kb max egy rövidet alkalomadtán, de nem minden hétvégén.

Bort , sört egy-egy pohárral gyakran szoktam inni hétvégén, de tényleg egy -egy pohárral és utána teázom vagy szódázom.

Most hétvégén szülinapi buliban voltunk és meséltem anyunak, hogy ittam 3 pálinkát és egy kis fröccsöt , erre leteremtett, hogy babát terveztek és hogy nem kellene ennyit inni....

Tök őszintén, az egész társaságban én iszom a legkevesebbet.

Tegnap is az a 3 pálinka az 3 ici-pici pálinka volt, szóltam hogy csak keveset töltsenek, meg sem éreztem.

Mellé volt pörkölt, süti szóval mindezt egy délután alatt.

Utána már csak almalevet ittam, és 10-kor lefeküdtem aludni , párom plusz a társaság még fél 4 -ig bulizott.

Én már nem is bírom az alkoholt, de én is iszom ilyen alkalmakkal.

Soha nem érzem , hogy berugnék, annyit soha nem iszom.

Vagy ha családi összejövetel van , akkor is ha van pálinka akkor iszok egy picit éppen hogy kis kóstolót, meg max egy deci bort..

Ok az tény , hogy a párom hétvégente ha haverozás van akkor sokat iszik, de hétköznap nem iszik.

Szerintetek jogos anyukám aggodalma, hogy babát tervezünk és nem kellene innunk?

Én sem vágyok már minden hétvégén kimenni a városba és italozni, de mindenki a baráti társaságban még ebben van , így ha nem szeretném a hétvégéimet egyedül tölteni a lakásban , akkor kénytelen vagyok velük tartani, viszont mindig korán hazajövök.

Én már nem tudom mit gondoljak...

Most mondjak le még erről is?

Tömjük magunkba a vitaminokat egy éve mégsem sikerült eddig.

De tudom, hogy nagyon rástresszelek és szerintem az italtól csak ellazulok, nem hiszem hogy ez ekkora baj lenne...

főleg hogy látom a kortársaimat és mindig én ittam a legkevesebbet közülük.

Annyi, hogy nekem másnap mindig fáj kicsit a fejem, mert nem bírom.

Vékony is vagyok és nem eszek sokat, gondolom ezért is, illetve alacsony a vérnyomásom alapból.

Mit gondoltok, tényleg abba kellene hagynom és semmit nem inni hétvégente max egy deci bort?

Anyu szerint egyáltalán nem szabadna rövideznem.

Már néha azért várom, hogy összejöjjön mert mindenki ezt várja tőlem, és szeretném már ha nem nyaggatnának tovább a gyerekkel.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy hipp-hopp összejöjjön a baba.

amúgy 34 vagyok szóval tisztában vagyok vele, hogy öregszem, de attól hogy most mindentől megvonom magam nem fog előbb összejönni szerintem.

Mit gondoltok erről?

2020. júl. 19. 15:48
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
92%
Én havi 1-2 alkalommal simán bűntudat nélkül megittam egy max 2 deci vörösbort,ha olyan kedvem volt vagy olyan kaját ettünk amihez illett.Töményet nem,mert nekem az durva.Nem vagyok alkoholista 😂 Nem is kérdeztem itt az oldalon, hogy szabad e innom vagy sem.Felnőtt ember tudja magától is.2 év alatt lett babánk, biztos nem attól a havi 2,4 decitől vártunk ilyen sokat rá.
2020. júl. 19. 18:36
 32/41 anonim ***** válasza:
95%

Én soha nem iszom, de hánynom kell ezeken az álszent válaszokon. Ennyitől nem lesz bajod, nyilván ha terhes leszel, még ezzel a mennyiséggel is leállsz.

Az alkoholista meg az, aki minden nap iszik.

2020. júl. 19. 18:51
 33/41 anonim ***** válasza:
94%
Ezt a kerdest en is feltettem! Sztem nem befolyásolja, inkabb a mennyiseg! En is minden hetvegen iszogattam a barataimmal, azota mar 11 hetes terhes vagyok és eszembe sem jutott azóta inni, hogy pozitivat teszteltem! Ezek szerint nem voltam alkesz...
2020. júl. 19. 19:11
 34/41 anonim ***** válasza:
75%
Én nem mondom, hogy ne igyál, szerintem 1-2 pohár sör vagy bor oké, ha nem viszed túlzásba. Annyit mi is megiszunk, alkalmanként (mondjuk havi 1x, férjem ilyenkor nyáron gyakrabban sörözik). De töményet soha, azt neked sem ajánlom, nekem az már sok. Főleg, ha rendszeres. Nem tudom, mennyire befolyásolja ez a teherbeesest, de ha jól tudom, a férfi nemzőképességre rossz hatással van/lehet az alkohol (meg a cigi, a nem megfelelő táplálkozás, stb.). Szóval én a helyetekben csökkenteném a mennyiséget es töményet nem igazán innék. Az meg elég beszűkült látókör, hogy az “ivás” a szórakozás, mintha másként nem lehetne jól erezni magad...
2020. júl. 19. 22:19
 35/41 A kérdező kommentje:
Nekem sem szorakozas, mert en mindig szorgalmazom, hogy menjunk kirandulni, muzeumba, uszni stb de a barati tarsasagunk mindig csak este er ra es mindig csak ez a program, hogy ulljunk be valahova. Igy is sokat vagyok itthon, mert baratnom is ebben van meg es nekem nincs kedvem mindig menni. Sajnos ilyen tarsasagunk van, ez van. Mind szingli evek ota...
2020. júl. 20. 06:25
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan éld az életed ahogy eddig, semmi baj nincs azzal, ha hétvégente megiszol egy pohár valamit.
2020. júl. 20. 07:34
 37/41 anonim ***** válasza:
48%
Igen, valószínű a társasággal lesz a "baj", mert attól, hogy este találkoztok még nem feltétlenül kell inni. Ezt már neked kell eldönteni, hogy folytatod- e tovább így vagy nem, szerintem csökkenteni a mennyiséget nem olyan nagy ügy, de a te dolgod.
2020. júl. 20. 10:13
 38/41 A kérdező kommentje:

hát sajnos azt gondolom, hogy ha emiatt nem jönne, akkor már rég össze kellett volna jönnie , mert pl. a korona bezárkózás" alatt szinte semmit nem ittunk egyikünk sem..sőt...teljes zenben voltam, nem stresszeltem, minden nap jógáztam , tanultam, meditáltam , minden nap frissen főztem ebédet, vacsorát, magam sütöttem a kenyeret, sokat sétáltunk az erődben , 2 hónapig nem találkoztunk szinte senkivel és azalatt az idő alatt sem jött össze...szóval azt gondolom , hogy amikor nagyon várják, akkor megpróbálják az emberek mindenre ráfogni, hogy valami tanácsot adjanak , hogy miért nem jöhet össze, hogy mi lehet a baj....

talán többet segít az , hogy iszom hétvégente egy-két pohár akármit , mint amit árt, mert legalább addig sem stresszelek, hanem kicsit ellazulok.

Anyós meg a hőmérőzéssel jött, hogy biztos nem jókor vagyunk együtt.

Hát egye-fene kipróbáltam, de az a hónap olyan szintem káosz volt emiatt, hogy mondtam is , hogy nekem ebből az egész ovu tesztelésből, meg időre szeretkezésből elegem van és befejeztem.

Ha jön jön ha nem nem , de én már nem stresszelem tovább magam ezen.

Amúgy köszönöm a válaszokat és igen abban mindenkinek igaza van és sajnos azzal én is tisztában vagyok, hogy ez nem normális, hogy ebből állnak a hétvégéink, de egyszerűen a társaságunkban szinte mindenki szingli, aki meg nem azok meg nem jönnek sehova.

Mi szeretünk barátokkal lenni, de lassan már egyedül töltöm a hétvégéimet, mert napközben nem érnek rá találkozni , este meg ugye nem szeretek már kimenni és ha kimegyek akkor is korán haza hazajövök.

Párom néha marad , néha hazajön velem.

De tény, hogy engem egyáltalán nem tölt már fel a bemegyünk a városba és beülünk a megszokott helyre program, viszont ha nem ezt választom, mivel a barátnőm is ebben van még , akkor marad az otthon maradok egyedül a lakásban program.

Annál meg még az is jobb, ha kicsit kimozdulok.

Sajnos azt gondolom az sem normális , hogy a 30 feletti barátaink mind szinglik , vagy alkalmi kapcsolataik vannak, de hát úgy látom sokan vannak ezzel még így a mi társaságunkon kívül is.

És hát a szinglik nyilván nem az erdőbe vágynak kirándulni, hanem emberek közé a városba.

2020. júl. 20. 16:51
 39/41 anonim ***** válasza:
17%

Nem olvastam el a válaszokat.

Nekem ez sok lenne.

A párod minden hétvégén iszik, errőlle fog mondani? Mert gyerek mellett nem fog menni a buli hajnalig minden héten. Vagy ha megy, akkor az a gyerek egy iszákos mellett nő fel.

Kérdezed mennyi lenne normális.

Nekem évi max 1-3 alkalom mikor elengedem magam, pl szilveszter, esküvő, szülinap.

1-1 bor alkalomadtán okés, minden hétvégén nekem túlzás.

A legnagyobb baj a férjed meg a baráti társaság.

Azt is kerdezted ki mivel tölti a hétvégéit.

Én a gyerek előtt olvasással töltöttem. Van aki kertészkedik, kerti sütést tart, rokonokat látogat, kirándul, wellnessezik, nagytakarít, dolgozik, filmet néz, moziba megy, vásárol,sportol, lovagol.

Én nem vállalnék a pasiddal gyereket. Komolytalan, sokat iszik, bulizik. A gyerekhez pedig2 szülő kell.

2020. júl. 21. 21:42
 40/41 anonim ***** válasza:
50%
Dehogy befolyásolja.Ez butaság , sőt még lehet jobban is összejön.
2020. júl. 28. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!