Ciklus 21 napján 19.6 ng\ml progeszteron szint mitől lehet? Atszamolva 62 nmol/l
Akár még azt is jelenthet. De nem feltétlenül. Vagy progeszteron dominanciát.
Szurkolok
Rosszul nézed a referencia tartományt. Az a ciklus első felére vonatkozik.
Ez az eredmény annyit jelent, hogy volt ovulációd és jó a sárgatest funkciód, semmi egyebet.
4. Ne haragudj már, de ilyen hülyeseget honnan szedsz?
A progeszteront a sárgatest termeli az ovuláció után. Olyan nincs, hogy valakinek azért nincs ovuja, mert magas a progeszteron :D Ha nem lenne ovuja, akkor a progeszteronja is a béka segge alatt lenne.
5ös. Nem néztem rosszul. Amire te gondolsz referencia érték az az nmol/l. De ez ng /ml. Ez az érték atszamolva ahogy írtam is, 62 nmol/l.
Én is úgy tudom hogy olyan nincs h nincs ovuláció és mégis magas a progeszteron szint. Hiszen a progeszteront csak a megérett petesejtből visszamaradt sargatest tudja termelni. Így lehetetlen peteeres nélkül magas progeszteron szint.
Sajnos tényleg csak annyit jelent, hogy megtörtént az ovu :D
69nmol/l volt nekem egyszer, nem voltam terhes.
Majd volt egy 27nmol/l értékem 21. napon, a görbém is laposkás volt, mégis terhes lettem :D 41,7nmol volt a progim a 16. dpo-n.
Bocsánat, csak összehasonlításként írtam, mert gondolom babát szeretnétek és annak reményében írtad, hogy talán ez az érték esélyt ad rá. De sajnos a 21. napi progi eredményből nem lehet terhességre következtetni, mert nagyon változó lehet a szint és nagyon korai lenne, hiszen 7 nappal ovu után még nincs terhesség.
Sok sikert nektek :)
5ös vagyok és nem én értem félre, hanem te. A progeszteron szint a ciklusfázistól függ, függetlenül a mértékegységtől. Nmol/l-Ben sem lehet 1-16 a luteálisban a normál érték, csak a follikuláris fázisban.
Ha megnézed, akkor az érték mellett több normál érzék tartománynak is kellene lennie, jellemzően follikularis, ovulációs, luteális, menopausa, esetleg 1. Trimszter is.
A 21. Ciklusnap jó esetben a luteális fázis közepe, amiben a normál érték nmol/l-Ben 15-80.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!