Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik a meglevo(k) melle nem...

Akik a meglevo(k) melle nem terveztek tobb gyereket, de becsuszott, hogy alakult utana az eletetek?

Figyelt kérdés
Azok valasza erdekelne, akik tenyleg normalisan vedekeztek, es akik nem akartak tobb gyereket, tehat nem ugy voltak vele, hogyha vecsuszik, akkor sincs semmi gond. Megtartottatok? Hogy alakult utana az eletetek? Hanyadik gyerek?

2020. júl. 1. 15:32
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
6, 8 es 10-es valaszolok, koszonom a valaszt!
2020. júl. 2. 06:50
 12/15 1Léna ***** válasza:
83%

A harmadik gyermeket nem terveztük, de megtartottuk. Nagyon vérszegény lettem vele, de ez nem tántorított el. Úgy gondoltam ahol kettőnek jut ott a harmadik is felnő. Ha két testvér nem jönne ki egymással a harmadik még mindig összekötheti őket. Gyereknek gyerek a barátja, lesz egy új játszótárs.

Kár lett volna ha nem születik meg. Annyira más mint az előző kettő. Olyan veleszületett jó kapcsolatteremtő, lényegre látó adottságokkal, ami már egészen kicsi korban nmegnyilvánultak. Sokat tanultam általa is az életről ahogyan az első kèt gyerektől is. Megváltozott az értékrendünk. Külömbséget tudtunk tenni a szükséges, a fontos és helyettesíthető kiadások között. Talpraesett önálló életvitelt élnek mindannyian. Mind hárman dolgoznak, szeretik a munkájukat, amiért elismerést is kapnak. A harmadik már, felnőtten, a család motorja, összetartója, biztos lelki támasza a testvéreinek is.

2020. júl. 2. 16:45
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyermeket terveztünk mindig. Második gyermekünk nem lesz, nem tudnánk neki ugyanazokat a feltételeket biztosítani, mint az elsőnek. Őt szeretnénk megfelelő egzisztenciával elindítani az életben, ezért születése óta bizonyos összeget félreteszünk neki, amiből ha minden jól alakul 18 éves korára tudunk neki venni egy önálló lakást Budapesten és persze -ha úgy alakul, hogy államira nem veszik fel- állni fogjuk a továbbtanulási költségeit, bármilyen szakot is válasszon.
2020. júl. 2. 19:04
 14/15 A kérdező kommentje:
Koszonom, 12-es. Aki nem volt ilyen helyzetben, az legyszives, ne irjon, az erdekel, hogy ki hogyan dontott, es UTANA hogy alakult az elete.
2020. júl. 3. 22:44
 15/15 anonim ***** válasza:
67%

Megtartottuk, bár nem terveztük, védekezés mellett fogant. Most már elképzelni sem tudnánk az életet nélküle!

Borzasztó bele gondolni, hogy milyen lelki teher az, ha bárki erre a döntésre kényszerül. De szerintem hibás ez az elgondolás hogy csak 1-2 gyerekkel adhatsz meg mindent a meglévő gyerekeknek.

Sokkal többet ad az, ha több testvére van, sosem lesz egyedül. Olyan szintű össze tartás van közöttük, hogy elképzelni sem tudtam volna korábban ilyet.

Én egyke voltam, anyám el vetette a testvéreim. Sosem bocsájtottam meg neki. Véletlenül tudtam meg, egy barátnőjének mesélte, hogy volt már 2 abortusza utánam. Napokig bőgtem, hogy mennyit imádkoztam Istenhez, hogy legyen testvérem, mire ő el veteti. Azután meg romlott a kapcsolatunk.

Emelett szerintem az egykék elkényeztetettek lesznek és az ilyen ,,mindent meg adunk neki" típusú nevelés következménye csak az élet képtelen felnőttek lesznek. Magamból indulok ki sajnos. 25 évesen mentem férjhez a háztartásról foggalmam sem volt, mély vízbe csöppentem. Sokkal könnyebb lett volna ha van erről korábbról tapasztalatom, ha lett volna kis gyerek a családban és tapasztalatból tudom mit kell vele kezdeni, de nekem a főzéstől a pelenkázásig mindent a könyvekből és az internetről kellett meg tanulnom, arról nem beszélve hogy egy csekket nem fizettem be soha, mert a szüleim mindent megtettek helyettem.

2020. júl. 5. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!